APP/ Desertai/ Vasara/ Visi receptai

Virtinukai su vyšniomis

Dabar pats vyšnių įkarštis. Medžiai raudonuoja ir svyra nuo sunokusių uogų. Ta proga, vyro močiutė pagamino virtinukus su vyšniomis. Ji kilusi iš šiaurės Lietuvos, o ten tokie virtinukai labai populiarūs, taip kaip, pas mus Dzūkijoje virtinukai su mėlynėmis. Esu girdėjusi, kad to krašto merginos tekėdamos su savimi būtinai atsinešdavo ir savąjį kočėlą, įvairiems miltiniams patiekalams gaminti, nes derlingos tų kraštų žemės leido pakankamai daug miltinių patiekalų valgyti, ne taip, kaip Dzūkijoje, kurioje tik grikiai, uogos ir grybai teaugo.

Labai skanu… kietoka tešla, rūgštokos vyšnios ir viską apjungiantis saldus medaus padažas. Tokio gėrio norisi dar ir dar.

Virtinukai su vyšniomis

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 60 min.

Tradicinis receptas

Sudėtis

  • Tešlai:
  • 1 st. vandens
  • 1 kiaušinis
  • miltų
  • druskos
  • Įdarui:
  • 1 litras vyšnių (be kauliukų)
  • Padažui:
  • vyšnių kauliukų (likusių nuo vyšnių)
  • 2 v.š. medaus

Eiga

1

Močiutė gamino tradicinę virtinukų tešlą. Vandenį ir kiaušinį su druska išsuko rankomis ir po truputį pylė miltus, kol tešla tapo vienalytė ir nelipo prie rankų.

2

Iš tešlos spaudė apskritimus, į kiekvieną dėjo po 5 uogas ir formavo virtinukus.

3

Kauliukus ir sultis, atlikusius nuo vyšnių gliaudymo, užpylė medumi ir paliko, kad medus ištirptų bei perimtų vyšnių kauliukų aromatą, tada padažą perkošė.

4

Virtinukus virė, kol jie iškilo į paviršių. Išvirusius apliejo medaus-vyšnių padažu.

Gali patikti

9 Comments

  • Atsakyti
    reklamosauka
    2011-07-13 at 7:10 am

    O koks įdomus padažas, virtinukams jei neprisiruošiu, tai bent padažą būtinai reiks išbandyti 🙂

  • Atsakyti
    Maisto Diletante
    2011-07-13 at 11:23 am

    Kaip juos reikia uzlanstyti, kad neisbegtu vysnios, man cia amzinas klausimas 😀

  • Atsakyti
    Asta
    2011-07-13 at 2:10 pm

    Nuostabios nuotraukos!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-13 at 8:01 pm

    Reklamosauka, šis padažas yra pakankamai saldus, bet labai jau tinka prie saldžiarūgščių virtinukų su vyšniomis.
    Maisto Diletante, reikia virtinukus gerai užspausti, kad neliktų skylučių ir vyšnios neiškris.
    Asta, ačiū, ir man šį kart patiko.

  • Atsakyti
    Vika
    2011-07-14 at 7:47 am

    Rennie, žudai su šias virtinukai ir padažu, gaila pas mamą visas vyšnias į uogienę suviriau, gal labiau gaila, kad šis tavo straipsniukas tik dabar pasirodė, tikrai būčiau išbandžius. O nuotrauką kur virtinukas rankose , nuostabi!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-15 at 1:18 pm

    Ačiū, Vika, mes igi jau beveik visas vyšnias suvirėme, tik palikome kelias šakas valgymui ir virtinukams.

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-07-16 at 8:15 am

    Kaip puiku kad tu pabuvojusi dzukijos miskuose dabar turi galimybe pabuti Zagareje vysniu tevyneje.Dziaugiuosi tavo skania ir turininga vasara.Sekmes.

  • Atsakyti
    Neringa
    2011-07-18 at 9:26 am

    nuostabios nuotraukos ir puikus receptas, mano megstamiausi virtiniai su vysnio ir melynem 😛

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-19 at 7:52 pm

    Anonime, ačiū.
    Neringa, man irgi juos prisiminus net dabar seilės skiriasi, labai labai su vyšniomis ir mėlynėmis mėgstu.

  • Komentuoti: Vika Atšaukti