APP/ Mėsa/ Vasara/ Visi receptai

Vištienos vėrinukai su voveraitėmis

Voveraitės ir vištiena – tradicinis derinys. Nors dažniausiai šie ingredientai apjungiami troškinyje, šį kartą voveraites su vištieną suvėriau ant iešmelių ir iškepiau kepsninėje. Idealus vasaros skonis! Prieš pat Jonines miškuose visada pradeda rastis pirmosios voveraitės. Pati grybauti į mišką dar nebuvau išsiruošusi, bet voveraičių šią savaitę jau aptikau Druskininkų turguje. Jei per Jonines į mišką eisite ieškoti paparčio žiedo, būtinai pasidairykite ir voveraičių!

Šiuos kepsnelius, galite kepti visur, net ant laužo, bet aš juos kepiau savo mylimiausioje Big Green Egg kepsninėje. Man ypač patinka, kad ši kepsninė dėl ypatingos oro cirkuliacijos įsikuria daug greičiau nei įprastos kepsninės. Ją užkurti labai paprasta. Anksčiau mūsų namuose kepsninės kūrimas buvo išskirtinai vyro darbas, bet dabar, kai vasarą gyvenu vasarnamyje, o vyras darbo dienomis lieka Vilniuje, norėdama dažniau kepti kepsninėje, be vargo, švariai ir kultūringai pati išmokau ją pasikurti. Kepti tokius vėrinukus tereikia vos 10 minunučių, o baigus kepti anglys dar būna pačiame karštume, būtų gaila jas be naudos sudeginti. Todėl man labai patinka, kad šioje kepsninėje, uždarius visas sklendes, anglis lengvai galima užgesinti ir pasilikti kitam kartui. Šį kartą aš taip ir padariau. Pati!!! 

Vištienos vėrinukai su voveraitėmis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min ir marinavimas

Sudėtis

  • 500 g vištienos krūtinėlių filė
  • 0,5 l šviežių nedidelių voveraičių
  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio jūros druskos
  • ryšelio šviežių čiobrelių
  • ryšelio šviežių krapų
  • 2 česnako skiltelių
  • 12 medinių iešmelių

Eiga

1

Vištienos krūtinėles nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais, poros centimetrų ilgio, kubeliais. Voveraites perrinkite ir nuplaukite. Medinius iešmelius užmerkite vandenyje, bent pusvalandžiui, kad prisigertų vandens ir kepant nenusviltų.

2

Pjaustytą vištieną ir voveraites suberkite į vieną dubenį, apiberkite druska, pipirais, apškalstykite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Šviežius čiobrelius ir krapus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles nulupkite ir kuo smulkiau sukapokite. Žalumynus suberkite ant mėsos su grybais ir gerai išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir palikite bent valandai pasimarinuoti. Marinuoti ilgai nereikia, ilgų ilgiausiai per naktį.

3

Mėsą su grybais pakaitomis sumaukite ant išmirkusių medinių iešmelių. Kepkite įkaitusioje kepsninėje ant tiesioginės ugnies. Kepdami Big Green Egg kepsninėje, kad vėrinukai būtų sultingesni ir neišsausėtų, kaip įprastose kepsninėse, kepkite uždengę dangtį. Kiekvieną vėrinukų pusę kepkite apie 3 minutes, tada apverskite ir tiek pat kepkite antąją pusę, kol mėsa ir grybai apskrus bei gerai iškeps.

4

Valgykite kartu su šviežiai raugintais agurkais ir sezoninėmis daržovėmis.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite