APP/ Mėsa/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai

Vyras prie grilio: graikiški vištienos SOUVLAKI

Pagaliau sulaukėme bobų vasaros! Pats laikas užsikurti kepsninę ir prisiminti vasaros atostogas! Mes šią vasarą atostogaudami Graikijoje pamėgome jų tradicinį, ant iešmo keptą – souvlaki. Graikai juos kepa su pačia įvairiausia mėsa: kiauliena, ėriena, vištiena. Šį kartą turėjome naminės vištos krūtinėlę, todėl mūsų pasirinkimas buvo vištienos souvlaki. Užkūrėme savo mylimąją Big Green Egg kepsninę ir greitai ant tiesioginės ugnies įkaitusių grotelių iškepėme per naktį jogurte marinuotus mėsos iešmelius.

Aš iš anksto pasirūpinau naminėmis graikiškomis pitomis. Graikiškų pitų receptą aprašiau šiame recepte. Kol Vyras prie grilio mūsų naujoje lauko virtuvėje kepė souvlaki iešmelius, paruošiau graikišką tzatziki padažą ir šviežias salotas. Valgėme lauko terasoje ir džiaugėmes paskutinėmis šiltomis saulėtomis rudens dienomis prisimindami vasaros atostogas Graikijoje.

Vyras prie grilio: graikiški vištienos SOUVLAKI

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata ir Martynas prie grilio Kiekis: 4 asmnenims

Kepsninės receptas

Sudėtis

  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • Marinatui:
  • 250 ml graikiško jogurto
  • 50 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos sulčių bei pusės citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės
  • 2 česnako skiltelių
  • po 1 šaukštelį maltos kalendros, kumino, džiovintų raudonėlių, čiobrelių, džiovintų mėtų
  • po 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, cinamono, druskos
  • Tzatziki padažui:
  • 300 g graikiško jogurto
  • 1-2 agurkų
  • 1 česnako skiltelės
  • 1-2 šaukštų baltojo vyno acto
  • 2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių krapų
  • Salotoms:
  • pomidorų
  • mėlynųjų svogūnų
  • šviežių kalendrų arba petražolių
  • kelių šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejus
  • šviežių graikiškų pitų (receptą rasite mano bloge)

Eiga

1

Paruoškite vištienai marinatą. Česnako skilteles susmulkinkite, sumaišykite su jogurtu, pilkite aliejų, tarp rankų trindami įberkite žoleles, suberkite likusius prieskonius, druską, supilkite citrinų sultis ir įtarkuojite žievelę, gerai išmaišykite. Vištienos krūtinėlę supjaustykite 3 cm gabalėliais, sudėkite į indą arba plastikinį maišėlį kartu su marinatu. Ruošinį gerai įtriname ir paliekame mažiausiai kelioms valandoms, o geriausiai per naktį šaldytuve.

2

Paruoškite tzatziki padažą. Agurkus nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su druska ir palikite nuvarvėti. Graikišką jojurtą sumaišykite su actu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, sudėkite nusunkus tarkuotus agurkus, kapotus krapus ir išmaišykite. Supjaustykite daržoves salotoms, gardinkite jas alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Išsikepkite namines graikiškas pitas, jų recepto nuorodą rasite šio recepto įžangoje.

3

Pasimarinavusią mėsą sumaukite ant dviejų metalinių iešmelių, taip bus lengviau juos vartyti. Jei naudosite medinius iešmelius, prie tai juos pamirkykite pusvalandį vandenyje.

4

Kepsninę gerai įkaitinkite iki vidutinės temperatūros 180 -200 laipsnių, groteles patepkite aliejumi ir kepkite tiesioginėje kaitroje apie 10 -12 minučių, vartydami iešmelius kas 2 minutes.

5

Iškeptą souvlaki pateikiame ant graikiškų pitų su tzadziki padažu ir šviežiomis daržovių salotomis.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su BIG GREEN EGG LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite