Pagaliau sulaukėme bobų vasaros! Pats laikas užsikurti kepsninę ir prisiminti vasaros atostogas! Mes šią vasarą atostogaudami Graikijoje pamėgome jų tradicinį, ant iešmo keptą – souvlaki. Graikai juos kepa su pačia įvairiausia mėsa: kiauliena, ėriena, vištiena. Šį kartą turėjome naminės vištos krūtinėlę, todėl mūsų pasirinkimas buvo vištienos souvlaki. Užkūrėme savo mylimąją Big Green Egg kepsninę ir greitai ant tiesioginės ugnies įkaitusių grotelių iškepėme per naktį jogurte marinuotus mėsos iešmelius.
Aš iš anksto pasirūpinau naminėmis graikiškomis pitomis. Graikiškų pitų receptą aprašiau šiame recepte. Kol Vyras prie grilio mūsų naujoje lauko virtuvėje kepė souvlaki iešmelius, paruošiau graikišką tzatziki padažą ir šviežias salotas. Valgėme lauko terasoje ir džiaugėmes paskutinėmis šiltomis saulėtomis rudens dienomis prisimindami vasaros atostogas Graikijoje.
Kepsninės receptas Paruoškite vištienai marinatą. Česnako skilteles susmulkinkite, sumaišykite su jogurtu, pilkite aliejų, tarp rankų trindami įberkite žoleles, suberkite likusius prieskonius, druską, supilkite citrinų sultis ir įtarkuojite žievelę, gerai išmaišykite. Vištienos krūtinėlę supjaustykite 3 cm gabalėliais, sudėkite į indą arba plastikinį maišėlį kartu su marinatu. Ruošinį gerai įtriname ir paliekame mažiausiai kelioms valandoms, o geriausiai per naktį šaldytuve. Paruoškite tzatziki padažą. Agurkus nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su druska ir palikite nuvarvėti. Graikišką jojurtą sumaišykite su actu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, sudėkite nusunkus tarkuotus agurkus, kapotus krapus ir išmaišykite. Supjaustykite daržoves salotoms, gardinkite jas alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Išsikepkite namines graikiškas pitas, jų recepto nuorodą rasite šio recepto įžangoje. Pasimarinavusią mėsą sumaukite ant dviejų metalinių iešmelių, taip bus lengviau juos vartyti. Jei naudosite medinius iešmelius, prie tai juos pamirkykite pusvalandį vandenyje. Kepsninę gerai įkaitinkite iki vidutinės temperatūros 180 -200 laipsnių, groteles patepkite aliejumi ir kepkite tiesioginėje kaitroje apie 10 -12 minučių, vartydami iešmelius kas 2 minutes. Iškeptą souvlaki pateikiame ant graikiškų pitų su tzadziki padažu ir šviežiomis daržovių salotomis. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su BIG GREEN EGG LIETUVA Vyras prie grilio: graikiški vištienos SOUVLAKI
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai