APP/ Daržovės/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema/ Žuvys

Žuvies suktinukai garinti su sezoninėmis daržovėmis ir ryžiais

Kasdienei vakarienei šiandien patiekalas iš trijų dalių: žuvies, garintų daržovių ir ryžių, viską paruošiau vos per 20 minučių ir viename puode! Aišku, tas puodas dar turi ir priedą – multifunkcinį koštuvą, kuris tinkamas virš puodo garinti daržoves. Gamindama tradiciškai, šiam patiekalui būčiau sugaišusi daugiau laiko ir sunaudojusi net 3 puodus: ryžiams, daržovėms ir žuviai.

O dabar visus šiuos produktus paruošiau vos ne viename puode ir dar sveikai! Šis, “BergHOFF” puodas su koštuvu iš “Leo” serijos, kurią prekybos centre IKI surinkus 10 lipdukų dabar galima įsigyti net iki 66 % pigiau. Jau planuoju surinkti visų šių puodų kolekciją iš IKI, nes jie padengti aukštos kokybės nelimpančia danga, kuri leidžią maistą puoduose gaminti beveik be riebalų. Man ypač patinka puodai su skaidriais dangčiais, nes galiu sekti, kas vyksta puodo viduje. Puodas, kuriame gaminau yra 24 cm skersmens, prie jo yra pritaikytas garinimo indas koštuvas. Šis koštuvas patogiai susideda ir neužima daug vietos, gali tarnauti, ir kaip koštuvas, ir kaip garų puodas, pritaikytas naudoti kartu su 24 cm skersmens puodu. Jei norite gaminti sveikiau, jis tikrai pravers! Jame taip pat galima virti makaronus, įstačius į puodą, o išvirus lengvai išimti iš puodo bei taip nukošti makaronus. Šių puodų paprastumas – genealus, lygiai taip pat, kaip ir šis patiekalas. Kad žuvis užimtų mažiau vietos, ją susukau ir persmeigiau mediniu pagaliuku, o kad būtų skanesnė ant kiekvieno gabaliuko uždėjau po gabalėlį sviesto ir po griežinėlį citrinos. Aplink žuvį išdėliojau brokolinius ir žiedinius kopūstus bei morkas bei užkėliau ant puodo, kuriame viriau ryžius. Kad būtų skaniau, prie garintų daržovių, greitai paruošiau česnakinio sviesto padažą. Procesas užtruko ne ilgiaiu nei 25 minutes ir sveika subalansuota vakarienė jau garavo ant stalo!

Žuvies suktinukai garinti su sezoninėmis daržovėmis ir ryžiais

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 25 min.

Sveikesnis pasirinkimas

Sudėtis

  • 300 g lašišos filė
  • pusės citrinos
  • 30 g sviesto
  • pusės nedidelio brokolio
  • pusės nedidelio žiedinio kopūsto
  • 200 g morkų
  • 1 stiklinės ryžių
  • 2 stiklinių vandens
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių krapų
  • Padažui:
  • 50 g sviesto
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Lašišos filė nulupkite nuo odos. Supjaustukite siauromis juostelėmis ir jas susukite, kad neišsileistų, perverkite jas mediniu dantų krapštuku. Žuvies suktinukus apibarstykite druska ir pipirais. Ant kiekvieno gabaliuko uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, citrinos griežinėlį ir krapų šakelę.

2

Brokolius ir žiedinius kopūstus išskaldykite nedideliais žiedynais, o morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite.

3

Ryžius nuplaukite ir subėrę į puodą užpilkite 2 stiklinėmis vandens, pasūdykite. Į koštuvą, per jo vidurį sudėliokite žuvies suktinukus, o iš šonų apdėliokite daržovėmis. Virš verdančio puodo uždėkite koštuvą, skirtą garinimui. Koštuvą uždenkite puodo dangčiu ir virkite ant vidutinio karščio ugnies, kol puode ryžiai išvirs ir per tą patį laiką išsigarins žuvis su daržvėmis. Tai užtruks apie 15 minučių.

4

Kol verda ir garinasi patiekalas, pagaminkite padažą. Išlydykite sviestą, jame pakepinkite smulkitus česnakus, berkite druskos ir maltų pipirų. Kai česnakai apskrus, įpilkite kelis šaukštus citrinų sulčių ir iš karto nukelkite nuo ugnies.

5

Virtus ryžius ir virš jų garintas daržoves su žuvimi neškite į stalą, kartu su sviesto ir česnakų padažu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su IKI

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite