4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Braškės

Braškių šerbetas su bazilikais

Braškių šerbetas su bazilikais

Pagaliau!!! Kalendorinei vasarai įpusėjus į Lietuvą atėjo tikra VASARA! Šių dienų mano ledų topų topas yra šis braškių ir bazilikų šerbetas, kurį iš šaldytų braškių pagaminu vos per 10 minučių.

Skaityti daugiau...

Maskarponės ledų bomba su braškėmis

Maskarponės ledų bomba su braškėmis

Šiemet tikra lietuviška vasara, tai lietus lyja, tai saulė šviečia, o šilumos, kaip nėra, taip nėra. Esu, turbūt, nepataisoma optimistė, nes vis dar tikiu, jog ateinantis ilgasis Mindauginių savaitgalis padovanos šiltų dienų, per kurias galėsime atsipalaiduoti saulėkaitoje laižydami ledus, ne po kokia nors užsienietiška palme, o po tikra lietuviška pušimi. Juk būtent tai ir reikia daryti vasarą!

Skaityti daugiau...

Kokosiniai braškiniai ledai

Kokosiniai braškiniai ledai

Šiandien pirmoji VASAROS diena! O kartu ir VAIKŲ gynimo diena. Mano vaikai jos niekada neduoda pamiršti. Jau iš anksto klausinėja: kur eisim? ką valgysim? ką skanaus kepsiu ar gaminsiu? Tikrai ne kiekvienais metais išpuola taip, jog pirmoji vasaros diena – tokia, kokia ir turėtų būti tikroji vasara. Šie metai ypatingi, vasariškas karštis jau kuris laikas neduoda pamiršti koks dabar metų laikas. Pats laikas gaminti ledus! Beje, jau yra lietuviškų braškių, pirkau pas vieną ūkininką, sakė po plėvele augina ir ankstyvą derlių skina.

Skaityti daugiau...

Vanilinis braškių tortas su kefyru

Vanilinis braškių tortas su kefyru

Komentarai: 34

30 min. gaminimas + šaldymas

Šis braškių tortas iš mano vaikystės. Jis paprastas kaip 2×2 ir skanus, kaip pati vasara. Galima sakyti, kad jis pagamintas iš pačių braškių, nes tortui sunaudojau daugiau nei vieną kilogramą uogų.

Skaityti daugiau...

Rabarbarų – braškių uogienė

Rabarbarų – braškių uogienė

Komentarai: 1

15 min. gaminimas, 40 min. virimas

Kai rabarbarų sezonas jau eina į pabaigą prasideda braškės, o ši porelė puikiai dera tarpusavyje, ypač uogienėse. Kad braškių uogienė neišeitų skysta ją reiktų ilgokai virti, o rabarbarai išsprendžia šią problemą ir puikiai sutirština braškių uogienę, kuriai dar papildomai suteikia ir saldžiarūgščio skonio.

Skaityti daugiau...

Citrininis tiramisu tortas su braškėmis

Citrininis tiramisu tortas su braškėmis

Komentarai: 15

30 min. ruošimas, 120 min. šaldymas

Šį kartą nusprendžiau pagaminti citrininį tiramisu variantą su braškėmis, kurį nusižiūrėjau Jamie’s Italian restorane, kai šį pavasarį lankiausi Londone. Pamenu, tada labai paslaugus padavėjas pasiteiravo ar desertui norėsime tradicinio, ar citrininio tiramisu, pagaminto su Limoncello likeriu. Aišku, kad pasirinkome netradicinį citrininį tiramisu desertą, kurio skonis įsiminė ilgam.

Skaityti daugiau...

Šalta raudonoji arbata su braškėmis

Šalta raudonoji arbata su braškėmis

Komentarai: 12

10 min.

Kai lysvėse ir turguose pradeda raudonuoti braškės, prasideda tikroji vasara. O su vasara ateina ir šilti orai, kai norsi daugiau gerti, nei valgyti. Ši šaltoji gaivinanti arbata ne tik numalšina troškulį, bet ir yra labai skani bei aromatinga.

Skaityti daugiau...

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės