Kvepianti knyga „Nostalgiški skanumynai“

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Užkandžiai

Fokačija iš Ligūrijos ‘Focaccia di Recco’

Fokačija iš Ligūrijos ‘Focaccia di Recco’

30 min. ir tešlos brandinimas

Visi žinome kaip atrodo tradicinė fokačija ir kad ji kepama su mielėmis. Ši fokačija visai nepanaši į tą įprastąją, jos tešla ruošiama visai be mielių, labai plonai iškočiojama ir sudaroma iš dviejų tešlos sluoksnių. 

Skaityti daugiau...

Kepsninėje keptos rudeninės daržovės su pitomis

Kepsninėje keptos rudeninės daržovės su pitomis

1 val. ir tešlos kildinimas

Rudenį tiek daug šviežių sezoninių daržovių, kad net akys nuo jų spalvų raibsta. Rugsėjo pradžioje dėl gausaus ir įvairaus daržovių pasirinkimo, net mėsai vietos nelieka, todėl įprastą savaitgalinį mėsos čirškinimą kepsninėje iškeičiu į daržovių kepimą.

Skaityti daugiau...

Itališkas velykinis pyragas „Torta Pasqualina“

Itališkas velykinis pyragas „Torta Pasqualina“

Komentarai: 1

Šiandien Atvelykis! Man šią dieną visada norisi gražiai užbaigti velykinį laikotarpį. Per Velykas nespėjau iškepti šio, atostogų prisiminimais Italijoje kvepiančio, pikantiško pyrago, todėl iškepiau jį šiandienos pusryčiams. Tai tradicinis Ligūrijos regiono velykinis kepinys Torta Pasqualina

Skaityti daugiau...

Avinžirnių humusu įdaryti kiaušiniai

Avinžirnių humusu įdaryti kiaušiniai

Įdarytų kiaušinių būna pačių įvairiausių. Įdarų kiaušiniams sugalvoti galima visą galybę. Mano vieni mėgstamiausių  – klasikiniai, įdaryti džiovintais baravykais, jie visada praturtina mūsų velykų stalą. Kiekvienais metais mėgstu išbandyti ir naujų įdarytų kiaušinių receptų, šiemet kiaušinius įdariau avinžirnių humusu. Humusas ir kiaušinai puikiai dera kartu. Humuso receptą esu aprašiusi šiame recepte, o Žiemos „Gero maisto dienoraštis“ knygoje pateikiau net tris skirtingų spalvų humuso receptus. Šį kartą į tradicinį avinžirnių humusą dar įmaišiau trintų avokadų ir šviežių petražolių, kurie jam suteikė žalumos ir gaivumo. Kiaušinius įdariau, kaip paprastai, tik virtus trynius susmulkinau ir apibėriau ant jau įdarytų kiaušinių.

Vietoj ilgo džiovintų avinžirnių virimo, šį kartą pasirinkau garuose ruoštus Bonduelle avinžirnius. Kai turiu daugiau laiko visada avinžirnius verdu pati, bet prieš šventes pagreitinau humuso gaminimo procesą. Taip ruošti avinžirniai yra visai natūralūs, nei per minkšti, nei per kieti, būtent tokie, kokių ir reikia idealiam humusui. Ryt apsipirkdama prieš Velykas, šalia konservuotų žaliųjų žirnelių dar prigriebsiu ir garuose ruoštų avinžirnių!

Skaityti daugiau...

Avinžirnių užtepas „Hummus“

Avinžirnių užtepas „Hummus“

Komentarai: 2

60 min.

Humusas – vienas populiariausių užkandžių su vietine duona artimuosiuose rytuose. Jį dar labiau pamėgau neseniai viešėdama Izraelyje. Nebuvo nei vienos dienos, kad nebūtų tekę jo ragauti.

Skaityti daugiau...

Moliūgų užtepas

Moliūgų užtepas

Komentarai: 1

Tai puikus užtepas: ryškios oranžinės spalvos, kvepiantis sezamais, skanus ir maistingas. Jis galėtų pakeisti jau pabodusius ir senai gaminamus užtepus prie kukurūzinių traškučių ar traškių duonelių. Kadangi dabar Gavėnia, būtų pats laikas maitintis lengviau, mažiau riebiai, o tuo pačiu skaniai ir sveikai. Moliūgai – rudens pabaigos ir žiemos daržovė, tad jei turite kur nors dar užsilikusį oranžinį gražuolį, traukite jį į virtuvę ir valgykite, juk jau kitą savaitę prasidės kalendorinis pavasaris.

Šį užtepą kabinti mėgstu su Duočiais, traškiomis duonelėmis, kurias galite rinktis skanintas sezamais ir jūros druska, moliūgų sėklomis ir sūriu arba saulėgrąžomis ir sezamais. Prie šio moliūginio sezamais kvepiančio užtepo labiausiai tinka duočiai su sezamais.

Skaityti daugiau...

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės