Lietuvoje užaugintų maisto produktų rudens sezono lentelė

■ – patys šviežiausi

□ – laukia aruoduose

Sode

Rugsėjis

Spalis

Lapkritis

Obuoliai

Kriaušės

Slyvos

Avietės (rudeninės)

Svarainiai

Vynuogės

Aronijų uogos

Dumplainiai

Šilauogės

Darže

Rugsėjis

Spalis

Lapkritis

Bulvės

Morkos

Ridikėliai (vėlyvieji)

Žieminiai ridikai (juodieji)

Pomidorai

Agurkai

Paprikos

Saldieji kukurūzai

Baklažanai

Špinatai

Salierai (lapkotiniai)

Salierai (šakniniai)

Pankoliai (šakniniai)

Burokėliai

Cikorija (salotinė trūkažolė)

Cukinijos

Moliūgai

Patisonai

Aguročiai

Porai

Kopūstai

Kaliaropės

Brokoliai

Žiediniai kopūstai

Briuselio kopūstai

Raudongūžiai kopūstai

Kininiai kopūstai (Pekino)

Česnakai

Svogūnai

Griežčiai

Ropės

Pastarnokai

Petražolės (šakninės)

Gelteklės

Topinambai (žieminės bulvės)

Krienai

Miške

Rugsėjis

Spalis

Lapkritis

Bruknės

Gervuogės

Spanguolės

Erškėtuogės

Šaltalankiai

Šermukšniai

Putinų uogos

Lazdynų riešutai

Rudeniniai grybai (baravykai, kazlėkai,
rudmėsės, raudonviršiai, šilbaravykiai,
Žaliuokės)

Mėsa ir paukštiena

Rugsėjis

Spalis

Lapkritis

Ėriena

Žąsiena

Antiena

Komentarai

Komentuokite