Spanguolių ir obuolių pagardas Kalėdoms
Sudėtis
- 1 l spanguolių
- 2 kg obuolių (antaninių)
- 0,5 kg svogūnų
- 50 g. imbiero šaknies (šviežiai tarkuotos)
- 1 a.š. pipirų grūdelių
- 0,5 a.š. gvazdikėlių
- 0,5 kg cukraus
- 250 ml. obuolių acto
Eiga
Pirmiausiai nulupau ir supjausčiau obuolius, vėliau ėmiausi svogūnų, kuriuos susmulkinau plunksnelėmis. Į storadugnį puodą suberiau obuolius su svogūnais bei cukrų su actu ir pradėjau šildyti. Kai masė užvirė, sumažinau ugnį ir viriau apie valandą, vis pamaišydama. Košei pradėjus tirštėti, subėriau spanguoles ir prieskonius, dar paviriau apie 15 min. Pagardas gavosi pakankamai tirštas. Tada į atsirinktus švarius ir iškaitintus stiklainiukus supyliau pagardą, užsukau ir padėjau ataušimui. Ataušusius stiklainiukus iki Kalėdų laikau šaltai.
Užrašai
Adaptuotas receptas pagal Good Food magazine, November 2008








3 Comments
Viktorija Jurkiene
2010-12-30 at 1:28 pmŽinau kad turi būti skanu, tik va kvailas klausimas iškilo, actą kada pilti? 😉
Rennie
2010-12-31 at 10:13 amUps… pamiršau parasyti, kad actas pilamas kartu su cukrumi.
Viktorija Jurkiene
2011-01-02 at 11:20 amna va, įpyliau su prieskoniais, gavos kiek rūgštokas, bet iš esmės skanu, prie kiaulienos labai tinkamas pagardas 🙂