Namuose virtas sultinys ir maistas, ir vaistas. Natūralaus sultinio neatstos jokie pirktiniai sultinio milteliai ar kubeliai. Naminį vištienos sultinį dažnas išsiverda namuose, o štai daržovių sultinys vis dar lieka užmarštyje. Aš tokį dažnai išsiverdu. Daržovių sultinį panaudoju ruošdama neriebias vegetariškas sriubas, pilu jo į troškinius, verdu jame kruopas ir košes. Naminio sultinio visada verta išsivirti daugiau, dalį sunaudoti iš karto, o likusį laikyti šaldytuve. Laikomas šaltai jis išsilaiko apie savaitę, taip pat jį galima užšaldyti kubeliais, indeliuose ar maišeliuose, ilgesniam laikymui. Labai patogu tokio šaldyto sultinio visada turėti šaldiklyje. O mano firminio daržovių sultinio paslaptis – džiovinti grybai.
Gero maisto receptas Morkas ir pastarnokus nulupkite, stambiai supjaustykite ir berkite į didelį puodą kuriame virsite sultinį. Svogūną ir česnakų skilteles nulupkite ir nepjaustytas sumeskite į puodą. Porus ir salierų stiebus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Į puodą suberkite džiovintus grybus, laurų lapelius, pipirų žirnelius, druską, įmeskite čiobrelių ir rozmarinų šakeles. Viską užpilkite 4 litrais vandens ir virkite ant žemos ugnies apie 40 minučių, kol sultinys taps aromatingas, o daržovės visai suvirs. Išvirusį sultinį gardinkite citrinų sultimis, maltais juodaisiais pipirais. Jį perkoškite, suvirusias daržoves išmeskite, o sultinį naudokite iš karto arba pasiruoškite vėlesniam naudojimui. Sultinį šaldytuve galite laikyti iki 5 dienų, o užšaldytą šaldiklyje iki 4 mėnesių. Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Žiema".Naminis daržovių sultinys
Sudėtis
Eiga
Užrašai
APP/ Baziniai receptai/ Daržovės/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai
Naminis daržovių sultinys
1
2
3
7 Comments
Vitalija
2018-01-24 at 11:46 amO jeigu visas daržoves sublenderiuoti ir taip naudoti?
Rennie
2018-01-26 at 10:37 amTada būtų trinta daržovių sriuba 😉
Arvydas
2020-07-15 at 3:29 pmKam pridėjus nemaltų juodų pipirų dar reikia jų primalti?
Renata
2020-07-16 at 1:45 pmMan taip skaniau 😉
Laima
2020-12-13 at 11:38 pmO verdant sultinį, uždengiat puodâ? Labai skaidrus jūsų sultinys, man gaunas murzinas
Renata
2021-01-11 at 12:36 pmVerdu vos vos pridengtą, kad lengvai garuotų. Kad būtų skaidrus, reikia labai lėtai virti.
Danutė
2024-07-14 at 10:00 pmAčiū už isamų receptą reiks pabandyti😀