Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima pagaminti iš vakarykščių maisto likučių. Jei šaldytuve turite troškintų kopūstų, juos puikiai panaudosite kepdami šį pyragą. O jei viso pyrago per vieną kartą nesuvalgysite, jis kuo puikiausiai tiks kitai dienai priešpiečiams į darbą.
Šiame recepte visgi parašiau, kaip gaminau troškintus kopūstus ir kokio kiekio jų reikėtų šiam pyragui. Iš anksto turint troškintų kopūstų, pats pyrago kepimas neužima daug laiko. Šis pyragas gali būti puiki greita ir skani vakarienė.
Raugintų kopūstų pyragas su džiovintais grybais
Sudėtis
- Troškintiems kopūstams:
- 0,5 l raugintų kopūstų
- po nedidelę saują džiovintų baravykų ir voveraičių
- 2 dideli svogūnai
- džiovintų čiobrelių, keli lauro lapeliai
- druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų
- saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
- Pyragui:
- 1 pak. sluoksniuotos mielinės tešlos
- kmynų (apibarstymui)
- pieno (pyrago aptepimui)
Eiga
Džiovintus baravykus su voveraitėmis prieš kelias valandas užmerkiau verdančiame vandenyje.
Išmirkusius grybus nuploviau, bet skysčio, kuriame jie mirko neišpyliau. Baravykus supjausčiau gabalėliais, o voveraites palikau sveikas, svogūnus supjausčiau plunksnelėmis.
Keptuvėje apkepiau svogūnus, kai jie pagelto sudėjau grybus, kai ir jie apkepė sudėjau raugintus kopūstus. Lengvai viską apkepiau, tada supyliau skystį, kuriame mirko grybai ir dar pusę stiklinės vandens, sudėjau lauro lapus.
Kopūstus troškinau apie 40 min. Kai kopūstai suminkštėjo skaninau juos maltais pipirais, čiobreliu, cukrumi ir druska. Šiam pyragui prireiks visų troškintų kopūstų kiekio.
Kepimo formoje ištiesiau iškočiotą sluoksniuotą tešlą, ją subadžiau šakute, ant tešlos sudėjau troškintus kopūstus su grybais.
Ant kopūstų dėliojau tešlos juosteles skersai ir išilgai pyrago, kurias aptepiau pienu ir apibarsčiau kmynais. Pyragą kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
8 Comments
Segebutė
2012-01-21 at 12:16 amLabai elegantiškas pyragas iš nefotogeniškų raugintų kopūstų. Wow! Kaip visada, su noširdžiausiais komplimentais,
Segebutė
Rennie
2012-01-23 at 10:39 amSegebute, na, raugintinti kopūstai tikrai ne iš pačių fotogeniškiausiųjų 🙂 Dėkui už komplimentus pyragui, bet pas mus šiuo metu taip trūksta saulės ir man nuotraukose taip trūksta spalvų.
Simona
2012-01-21 at 2:07 pmKaip man patinka, kai vienos dienos troškinys tampa kitos dienos pyrago įdaru 🙂 Stebuklingi tie likučiai…
Rennie
2012-01-23 at 10:41 amSimona, man irgi patinka tokie troškiniai 🙂 Tada tiek laiko susitapo, o troškinti kopūstai kitą dieną juk būna dar ir skanesni.
Indrė
2012-01-23 at 2:34 pmIr šitas kaip skaniai skamba – šiandien žadu vėl grįžt prie puodų, tai tik renkuosi vakarienę ir neišsirenku 😀
Rennie
2012-01-24 at 12:03 pmIndre, jeigu mėgsti raugintus kopūstus, tai šis pyragas tutėtų patikti 🙂
Mindaugas
2012-01-26 at 7:04 pmO kaip pataikei, net 10 balų 😉 Tikrai gaminsiu šį pyragą, o ypač žiemą 🙂
Rennie
2012-01-27 at 7:38 amPabandyk, Mindaugai, tik jo skonis labai priklauso nuo raugintų kopūstų kokybės, tai rinkis geresnius 🙂