Nuostabiai skani antienos krūtinėlė su obuoliais ir raudonųjų serbentų drebučių padažu. Ją pagaminsite vienoje keptuvėje ir be orkaitės. Planuojate ramias ir tingias Kalėdas dviese? Šis receptas kaip tik jums – paruošite vos per pusvalandį, o plauti reikės vos tik vieną keptuvę. Receptą priskirčiau prie vieno puodo/ keptuvės kategorijos, nes apkepę antienos krūtinėlę, toje pat keptuvėje, ant tų pačių antienos riebalų pakepsite svogūnus su obuoliais, o pačiame gale dar įmaišysite serbentų drebučių, kurie visą patiekalą vainikuos saldžiarūgščiu padažu. Tobulai paprasta, nors ir labai šventiška! Bet gaminant visada svarbu turėti gerą keptuvę, tokią, su kuria kepimas – vienas malonumas. Tada bus tikra šventė! Maniškė tiesiog tobula, seniai tokios geros neturėjau. Anksčiau net nenumaniau, jog FISKARS gamina tokias puikias keptuves, nes iki šiol šis gamintojas man asocijavosi tik su peiliais. Keptuvės gimsta Suomijoje, Kalėdų Senelio gimtinėje, visai nedideliame Fiskars miestelyje. Jos padengiamos specialia ilgaamže ir nelipnia danga Hardtec Superior, ant kurios gaminti maistą pasiseks net virtuvės naujokams. Pati keptuvė labai greitai įkaista ir taupo energiją bei tinka visų tipų viryklėms. Jai skirčiau pačias geriausias savo rekomendacijas. O dabar pats laikas ruoštis Kalėdoms!
Šventinė antiena su obuoliais ir serbentų padažu
Sudėtis
- 2 antienos krūtinėlės
- 4 obuoliai
- 1 mėlynojo svogūno
- 2 šaukštų raudonųjų serbentų drebučių
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 šaukštelio cinamono
Eiga
Antienos krūtinėlės odelę įpjaukite aštriu peiliu įstrižai, tik atsargiai, kad neįpjautumėte pačio raumens. Ant gerai įkaitintos keptuvės odele į apačią guldykite antienos krūtinėlę ir kepkite ją apie 10 minučių, kol paleis riebalus ir odelė taps traški. Tada ugnį kiek numažinkite, o krūtinėles apverskite kepti ant kitos pusės. Kepkite dar apie 10 minučių. Apkepusias antienos krūtinėlės puses apibarstykite maltais pipirais ir druska. Iškepusią antieną išimkite iš keptuvės ir suvynuokite į foliją, kad būtų šiltai.
Per tą laiką toje pat keptuvėje, ant atlikusių anties taukų pakepinkite pusžiedžias supjaustytą svogūną. Kiekvieną obuolį perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklas, bet nenulupkite. Pjaustytus obuolius suberkite į keptuvę, prie svogūnų ir pakepinkite karts nuo karto maišydami apie 5 minutes, kol suminkštės. Tada į keptuvę sukrėskite kelis šaukštus serbentų drebučių ir išmaišykite, kad kepti obuoliai ir svogūnai jais pilnai pasidengtų, kelias minutes pakaitinkite.
Į keptuvę su obuoliais ir padažu grąžinkite iškeptą antienos krūtinėlę, kelias minutes viską pakaitinkite ir uždengę keptuvės dangtį nukelkite keptuvę nuo ugnies. Leiskite patiekalui kelias minutes pailsėti, o tada jau dėliokite į šventines lėkštes.
Užrašai
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Fiskars"
Komentarai