APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai/ Žiema

Keptas viščiukas ant apelsinų

Iki Velykų beliko 2 savaitės, pats laikas pradėti planuoti šventinį meniu! Tai bus jau antros Velykos, kai prie stalo sėsime tik su pačiais artimiausiais. Susitikimų su giminėmis ir didelio vaišių stalo dar teks palaukti, bet labai tikiuosi, kad jau nebeilgai. Todėl šiemet Velykoms aš rinksiuosi nedidelius ir nesudėtingus patiekalus. Vienas pirmųjų velykinių receptų, kuriuo noriu su jumis pasidalinti – šventiškai, ant apelsinų, iškeptas viščiukas. Mano šeimyna šį receptą labai gerai įvertino!

Kepdami apelsinai ir česnakų skiltelės skaniai karamelizuojasi, o raudonėliai jiems suteikia dar daugiau aromato. Tai puikus garnyras prie kepto viščiuko. O pats viščiukas iškepa labai sultingas ir persismelkia, šalia kepančių apelsinų, česnakų, raudonėlių skoniais. Patieklas atrodo labai gražiai ir spalvingai, ypač jei dar pavyks įsigyti ryškesnių ir įvairesnių spalvų apelsinų. Šviežią viščiuką visada renkuosi užaugintą nedideliame ūkyje ir maitintą kokybiškais augaliniais pašarais, be antibiotikų. Tokia vištiena prekiauja elektroniniame ūkininkų turgelyje merkio.lt, į kurį paukštiena atkeliauja iš Utenos rajone esančio ūkio, kur viščiukai laisvai laksto lauke ir viduje, bei auginami daug lėčiau nei pramoniniu būdu. Užsisakius, viščiukai atkeliauja šviežut šviežutėliai tiesiai į jūsų namus. Velykoms viščiukus bei kitą Merkio.lt produkciją jau galite užsisakyti dabar, produktai bus išvežiojami prieš pat Velykas balandžio 1 dieną Vilniuje ir balandžio 2 dieną Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose bei Marijampolėje. Pats laikas planuoti Velykas!

Daugiau velykinių receptų rasite elektroninėje knygoje “Velykų vaišės. Sezoninė mėsa”, kurią visiškai nemokamai galite parsisiųsti iš mano el. knygynėlio.

Keptas viščiukas ant apelsinų

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 4-6 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min. Kepimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • apie 2 kg šviežio viščiuko
  • 1 kg apelsinų
  • 1-2 česnako galvučių
  • 1-2 šaukštelių dž. raudonėlių
  • 3-4 šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių raudonėlių šakelių papuošti

Eiga

1

Viščiuką nuplaukite ir nusausinkite. Išskleiskite paukštį išpjaudami jo stuburą, paspausdami rankomis per krūtinę, kad gražiai išsiskleistų. Taip paruoštą viščiuką iš abiejų pusių ištrinkite druska su pipirais, apibarstykite džiovintais raudonėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Jei turite laiko, geriausiai palikite įtrintą viščiuką valandai ar kelioms kambario temperatūroje įsiskonėti.

2

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite centimetro storio riekelėmis. Iš apelsinų galiukų išspauskite sultis ir sumaišykite jas lygiomis dalimis su vandeniu. Supjaustytus apelsinus gražiai, viena eile sudėliokite ant kepimo popieriaus, apibarstykite maltais pipirais, dž. raudonėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstikite nuluptomis česnakų skiltelėmis, supilkite išspaustas sultis, sumaišytas su vandeniu, ant viršaus uždėkite išskleistą ir prieskoniais įtrintą viščiuką, dar kartą lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pašaukite kepti.

3

Viščiuką kepkite 190 laipsnių karščio orkaitėje apie 60 minučių, kol gražiai apskrus ir pilnai iškeps. Gerai iškepusio paukščio vidinė temperatūra turėtų būti apie 75 laipsnius.

4

Iškepusį paukštį kartu su visa kepimo skarta neškite į stalą. Taip pateiktas patieklas atrodys gražiausiai, prieš tai jį dar apibarstykite šviežiais raudonėlių lapeliais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su MERKIO.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite