APP/ Kepiniai/ Vasara/ Visi receptai

Trupiniuotis su braškėmis ir rabarbarais, keptas kepsninėje

Manote, jog desertą ar pyragą galima iškepti tik namų orkaitėje? Nieko panašaus, trupiniuotis kuo puikiausias iškepa ir lauko kepsninėje su dangčiu.
Šį sezoninį rabarbarų ir braškių trupiniuotį kepiau praeitą savaitgalį kepsninių šventėje Big Green Egg’s Flavour Fair . Ruošiau net iš trigubos porcijos ir nei vieno neliko, ragavusiems tikrai labai patiko. Tokį trupiniuotį, kepant kas sezoną ir keičiant ingredientus, galima iškepti vis kitokio skonio:  liepą su aromatingais juodaisiais serbentais, rugpjūtį su pirmaisais obuoliais ir geruogėmis, o rugsėjį su kriaušėmis ir spanguolėmis. Recepto proporcijos išliks tokios pačios, skirsis tik sezoniniai pyrago ingredientai. Nors šiemet braškės kiek ir veluoja, bet birželiui visgi labiausiai tinka saldžiarūgštis braškių ir rabarbarų derinys. Tradicinis britiškas trupiniuotis crumble ruošiamas su kvietiniais miltais, šiame recepte juos siūlau pakeisti avižiniais dribsniais ir migdolų miltais. Kepsninėje desertus patogiausia kepti specialiuose folijos krepšeliuose arba keramikiniuose indeliuose.

Big Green Egg kepsninėje tokius desertus kepti labai patogu, nes ji turi priedą conveggtor, kuris tarnauja, kaip skydas nuo tiesioginės ugnies ir sukuria orkaitės efektą kepimui ant netiesioginės ugnies. Belieka tik susireguliuoti kepsninės temperatūrą iki 180-200 laipsnių, uždengti dangtį ir mėgautis bendravimu su svečiais laukiant kol iškeps desertas. Kiekvieną kartą mane ši kepsninė vis dar maloniai nustebina. Šį kartą noriu pasidžiaugti, jog ant tų pačių žarijų pirmą iškepiau žuvį su daržovėmis ir paskrudinau duoną, o tik po to kepiau desertus. Kaitros užteko visiems patiekalams, o baigus kepti anglys dar vis degė.  Green Egg kepsninės turi tokią unikalią funkciją, jei kepti jau baigėte, o anglys vis dar nesudegusios, jas galima lengvai (uždengus visas kepsninės ertmes) užgesinti ir pasilikti kitam kartui. Išbandėme, tai puikiai veikia bei padeda taupyti anglis! 

Trupiniuotis su braškėmis ir rabarbarais, keptas kepsninėje

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 25 nedideli indeliai
Gaminimo laikas: 40 min.

Be glitimo

Sudėtis

  • 1 kg braškių
  • 1 kg rabarbarų
  • 200 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių vanilės ekstrakto
  • Trupiniams:
  • 200 g sviesto
  • 250 g avižinių dribsnių
  • 250 g migdolų miltų, arba maltų migdolų riešutų
  • 200 rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių cinamono
  • Patiekti:
  • graikiško jogurto

Eiga

1

Braškes su rabarbarais nuplaukite. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Nuo braškių nuskabykite kotelius ir taip pat supjaustykite nedideliais gabaliukais. Paruoštas uogas su rabarbarais užpilkite cukrumi ir vanile bei išmaišykite.

2

Paruoškite trupinius. Naudokite kuo labiau sustingusį sviestą, jį sutarkuokite burokine tarka. Ant tarkuoto sviesto berkite avižinius dribsnius, migdolų miltus, cukrų ir cinamoną. Rankomis viską sumaigykite, kol pavirs į riebius trupinius.

3

Į nedideles folijos formeles (apie 100 ml) dėkite kelis šaukštus braškių su rabarbarais, o ant viršaus kelis šaukštus trupinių, taip užpildykite visas kepimo formeles.

4

Paruoškite kepsninę kepimui ant netiesioginės ugnies. Ant grotelių sudėliokite visas formeles su trupiniuočiais. Kepsninę uždenkite ir įkaitinkite iki 180-200 laipsnių karščio, kepkite apie 20 minučių, kol vaisiai pradės burbuliuoti, o trupiniai apskrus.

5

Iškepusius trupiniuočius atsargiai iškelkite iš kepsninės, pateikite dar šiltus, su šaukštu graikiško jogurto ant viršaus.

Užrašai

Pagal šį receptą galima kepti ir paprastoje orkaityėje.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite