APP/ Užkandžiai/ Vasara/ Visi receptai

Kepsninėje keptas kamambero sūris su marinuotomis mėlynėmis

Kamambero sūrį galima skaniai išsikepti ne tik namų orkaitėje, bet ir lauko kepsninėje. Šį kart sūrį kepiau apibarsčiusi šviežiais čiobreliais ir levandomis, o skaninau mėlynėmis, marinuotomis balzamiko acte.

Kamambero sūrį kepiau Cobb kepsninėje, kurią pakurti lengvai sugebėtų net niekad laužo nekūrusios moterys ir merginos. Džiaugiuosi, kad dabar be jokio vargo aš pati, be vyro pagalbos, kada panorėjusi, galiu ją užsikurti. Cobb kepsninei pakanka tik dešimties anglies briketėlių (taigi standartinio anglies briketų maišo užteks net dešimčiai kartų), o kaitros kepimui – daugiau nei valandai. Kadangi sūriui iškepti nereikia labai kaitrios ugnies, pakako ir aštuonių anglies briketų. Kamamberą kepiau ant pakeltų grotelių ir uždengusi dangtį, kad šiluma išsiskaidytų ir susidarytų orkaitės efektas. Sūris puikiai iškepė, jį gardinau šokoladiniame balzaminiame acte marinuotomis mėlynėmis, kurį gavau dovanų nuo Jūratės, su kuria jau kuris laikas bendraujame virtualiai Sezoninėje Virtuvėje. Jei sekate maisto tinklaraštininkų gyvenimą, tai atpažinsite, jog tai ta pati Jūratė, Aušros iš Vaikai ir Vanilė draugė, pas kurią vyksta skanūs judviejų ketvirtadieniai.

Kepsninėje keptas kamambero sūris su marinuotomis mėlynėmis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2
Gaminimo laikas: 5 min. Kepimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • 2 kamambero sūrių
  • kelių šviežių levandos šakelių
  • kelių šviežių čiobrelių šakelių
  • 2 šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • maltų pipirų mišinio
  • folijos įvynioti
  •  Marinuotoms mėlynėms:
  • 4 šaukštų šviežių mėlynių
  • 2 šaukštų kokybiško balzaminio acto
  • malto cinamono

Eiga

1

Pirmiausiai šviežias mėlynes užpyliau balzaminiu actu ir lengvai apibarsčiau cinamonu, bei pastačiau kelioms valandėlėms marinuotis.

2

Sūrius išvyniojau ir perdėjau ant atplėštų folijos gabalėlių. Sūrio viršuje apipjoviau apskritimą, kad kraštuose liktų po centimetrą. Į apipjautas ertmes prigrūdau čiobrelio šakelių, ant viršaus apibarsčiau trintais levandų žiedais ir maltais pipirais bei apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.

3

Sūrius kepiau kepsninėje uždengusi dangtį apie 15-20 minučių, kol jie apkepė ir suminkštėjo.

4

Sūriams iškepus nuėmiau apipjautą žievelę ir ant išsilydžiusio sūrio užbarsčiau pasimarinavusių mėlynių (pačio acto, kuriame marinavosi uogos geriau nepilti). Sūrį kabinome duonos lazdelėmis, tai pat gerai būtų tikusi ir šviežia balta duona.

Užrašai

P.S. Iškepto sūrio skonis labai priklauso nuo pačio sūrio kokybės. Pirmą kartą kepiau „President“ firmos sūrius, tai skonis tikrai buvo puikus, o antrą kartą jau „Turek“ gamintojo, jų skonis buvo jau ne tas. Taip kepti sūrius galite ir bet kokioje kepsninėje su dangčiu ant netiesioginės ugnies. Mėlynes marinuokite kuo geresnės kokybės balzaminiame acte, jei jis ne toks geras, papildomai jį skaninkite cukrumi arba medumi.

 

 

Gali patikti

18 Comments

  • Atsakyti
    Jurga
    2012-07-11 at 5:59 pm

    O dieve, tas keptas sūris bet ką pribaigti gali 😀 Aš jau įsivaizduoju, kaip tai turėtų būti skanu 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-11 at 6:12 pm

      Jurga, tikrai, kad skanu, o valgant lauke tai ir apetitas dvigubas 🙂

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-07-11 at 6:28 pm

    o Dievai! kaip cia skanu!! Rennie, o tavo kepsnine kokia svarutele ir blizganti!!! manoji atrodo kaip po branduolinio sprogimo, palyginus su tavaja; gal reikes kada prisiruost ir bent kiek nusveist…;

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-11 at 6:57 pm

      Aušra, ši kepsninė dar visai nauja, tai ir blizga :), o jei rimtai, tai ji tokia maža, kad ją po kiekvieno panaudojimo karto laisvai išplaunu savo virtuvės kriauklėje, baisiai patogus dalykas 🙂 O ta didžioji kepsninė, kuri pas mane visad stovi lauke, tai irgi kaip reikiant aprūkusi ir suodina.

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-07-11 at 6:30 pm

    Rennie, dar didelis aciu uz linkejimus, kuriuos man Jurate jau spejo perduoti; jeigu kada busi sitoje Atlanto puseje, pranesk; gal “gyvai” susimatysim;

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-11 at 7:06 pm

      Kaip geit linkėjimai už Atlanto skrieja 🙂 Labai maloniai ir nuoširdžiai su Jūrate ir jos vyru pabendravome, bet laiko visgi pritrūko viskam apšnekėti 🙂 Labai norėčiau kada nors jus aplankyti, nes Jūratės pasakojimai apie jūsų miestelį ir jo apylinkes tikrai sužadino smalsumą. Bet čia kada nors ateityje, o gal tu pati kada anksčiau kelionę Lietuvon suplanuosi, labai laukčiau 🙂

  • Atsakyti
    Lileta
    2012-07-11 at 7:29 pm

    Kaip skaniai atrodo !!!!

  • Atsakyti
    Indrė
    2012-07-11 at 7:54 pm

    Noriu ir tokios kepsninės ir gardaus sūrio :]

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-11 at 8:26 pm

      Indre, kepsninė tai tikrai verta dėmesio :), o dėl sūrio, tai kai būsi Druskininkuose duok žinią, pavaišinsiu 🙂

  • Atsakyti
    Vilma
    2012-07-12 at 7:21 am

    Kaip smagu sutikti gyvai virtualiai pažįstamus žmones, o pabendrauti užkandžiaujant tokiu sūriu išvis puiku!

  • Atsakyti
    Maisto Diletante
    2012-07-12 at 9:18 am

    eina sau, eina sau…na tiesiog trūksta žodžių, jau žinau kas bus kepama sode šį savaitgalį 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-12 at 9:38 am

      Būtinai išbandyk, tik rinkis kokybišką sūrį ir labai gerą balzaminį actą.

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-07-12 at 9:30 am

    Oi, oi, kaip tu čia skaniai su tom uogytėm 🙂 Panašu, kad Druskininkai tampa susitikimų centru 🙂 Ir man buvo be galo smagu susipažinti gyvai, tik per mažai, mielai pratęsčiau 🙂 Reiktų kada sušaukti tinklaraštininkų sąskrydį, tokį didesnį ir ne vienai dienai, būtų smagu 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-12 at 9:41 am

      Dėkui, Aušra, man irgi laiko viską apšnekėti tikrai pritrūko 🙂 Pasistengsime dabar susitikti pajūryje 🙂 O tinklaraštininkus reikia visus organizuoti, manau, smagu būtų.

  • Atsakyti
    Jura
    2012-07-13 at 8:59 am

    Nežinau kaip aš iki šiol nepamačiau šio įrašo. Jau daugiau nei metus skaitydama šį tinklaraštį savo galvoje susikūriau virtualų autorės įvaizdį – maloni, švelni, rūpestinga, kūrybinga, draugiška. Susitikusi nebe virtualioje erdvėje įsitikinau, kad tas įvaizdis buvo visiškai tikslus, na dar galėčiau pridėti žodelį “labai” prie kiekvieno aukščiau paminėto būdvardžio. Ačiū už neapsakomai skanias vaišes ir malonų pabendravimą.

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-13 at 9:30 am

      Jūrate, dėkui už pagyrimus 🙂 O aš džiaugiuosi, kad tinklaraščio dėka turiu progos susipažinti su tokiais šviesiais, gražiais ir įdomiais žmonėmis 🙂 Kokios gi ten vaišės, visgi vėlus vakaras buvo 🙂 Gražių likusių atostogų Lietuvoje!

    Komentuokite