Šviežias šiųmetines dilgėles išbandžiau kepdama karštus pikantiškus sumuštinius su mėlynojo pelėsio sūriu. Šie nekasdieniški sumuštiniai galėtų būti puiki užkanda prie baltojo vyno.
Prie vasarnamio pasirinkau šviežių dilgėlių. Jos dar visai mažos, bet jau auga, laikas jas rinkti ir mėgautis išsiilgta per žiemą žaluma. Pernai iš dilgėlių viriau sriubą, skaninau jomis sviestą ir omletą, bei dėjau jų į pyragą su kiaušiniais. Šiemet irgi jau suplanavau pagaminti visą puokštę patiekalų su šviežiomis dilgėlėmis.
Sumuštiniai su dilgėlėmis ir mėlynųjų pelėsių sūriu
Sudėtis
- 100 g šviežių dilgėlių
- 100 g riebios grietinės
- 100 g mėlynųjų pelėsių sūrio
- 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
- 6-8 riekelių čiabatos duonos
- gabalėlio sviesto
- 1 šaukšto moliūgų sėklų
Eiga
Pjaustytą čiabatos duoną paskrudinau grilio keptuvėje (tai galima padaryti ir orkaitėje arba duonos skrudintuve).
Kol duona apskrudo, kelias minutes svieste lengvai apkepiau nuplautas dilgėles. Indelyje sutryniau pelėsinį sūrį su grietine ir keptomis dilgėlėmis.
Apskrudusią duoną aptepiau garstyčiomis, o ant viršaus tepiau sūrio-dilgėlių užtepą, apibarsčiau moliūgo sėklomis.
Sumuštinius kepiau įkaitusioje 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Užrašai
P.S Tiems, kas mėgsta pelėsinį sūrį, šie sumuštiniai su dilgėlėmis turėtų tikrai patikti.
13 Comments
Jurgita
2012-04-17 at 7:13 pmmmm, va čia labai gerai. labai labai. eisiu dilgėliaut 🙂 tiesą sakant, jas tik grožio procedūroms tik ir naudojau. na, dar arbatoms, o maistui neteko 🙂
Rennie
2012-04-18 at 7:29 amJurgita, pabandyk dilgėles, tai tikra pavasarinė šviežiena, o sumuštinukai labai pikantiški 🙂
Ausrra
2012-04-17 at 7:18 pmNuostabus receptas, man labai patiktų. Ir aš šiemet tikrai vėl dilgėliausiu, tik pas mus dar jų nematyti, pavasaris pajūry visuomet šaltesnis 🙂 Užtat prisirinkau jaunučių kiaulpienių lapelių 🙂
Rennie
2012-04-18 at 7:32 amAušra, Dzūkijoje dilgėlės irgi dar visai mažutės, reikėjo ieškoti atverčiant pernykščius lapus :), o šviežių kiaulpienių dar nepastebėjau. Sėkmingo dilgėliavimo !
Jurga
2012-04-18 at 3:55 pmžinau, kad tobuli sumuštinukai!
aš tai labaaaai laukiu dilgėlių, kad kaip ir pernai galėčiau gamint lietinius blynus su dilgėlių+česnako+varškės įdaru, prašom išbandyti 🙂 o jei dar ant viršaus kokios naminės adžikos ar pomidorų padažiuko, iš viso nerealu :))
Rennie
2012-04-18 at 7:15 pmPuikus lietinių įdaras 🙂 Reiks išbandyt.
Jurga
2012-04-18 at 4:03 pmprisiminiau, ten dar dėdavau į įdarą negailėdama troškinto-apvirto smulkinto svogūno, o kas mėgsta, gali jį tiesiog apkepti ant sviesto 🙂
Jurga
2012-04-19 at 3:28 pmnujaučiu, kad būtų skanu ir orkaitėje keptos su lupena bulvės su pan. anksčiau mano minėtu įdaru 🙂
bandysiu iškart, kai tik prisirinksiu dilgėlių 🙂
o dar šiemet tikrai jų daug žadu prisirinkt ir užsišaltyt 🙂
Rennie
2012-04-25 at 7:26 amJurga, sėkmės dilgelaujant 🙂
Jurate
2013-04-26 at 2:54 pm200 g dilgėlių… Tai kiek laiko reikėjo rinkti, jei jos tokios visai mažytės, vos iš po pernykščių lapų matomos? 🙂
Rennie
2013-04-26 at 3:28 pmJūrate, jaučiu būsiu persistengusi su tais gramais, pataisiau į 100 g 🙂 Kadangi sumuštinius ruošiau pernai, kai dilgėlės jau buvo kiek paaugusios, tai pririnkti neužtrukau, bet tikrai nieko baisaus, kad jų sumuštiniuose bus ir mažiau, galimos įvairios variacijos.
Monika
2013-04-26 at 2:59 pmPas mus jau šiltnamyje jų išdygo 🙂 Beje, gera idėja dėl užšaldymo – rytoj eisiu jų skinti ir ragauti 🙂 O šiam receptui nereikia dilgėlių perpilti karštu vandeniu?
Rennie
2013-04-26 at 3:30 pmMonika, kadangi dilgėlės yra pakepamos svieste, tai nereikia, kepimas prilygsta dilgėlių nuplikymui. Sėkmės dilgėliaujant!