Šią sriubą dar reikėtų vadinti – greitai paruošiama, nes ji išverda trumpiau nei per pusvalandį. Jai naudojamos ne džiovintos, o konservuotos baltosios pupelės iš metalinių dėžučių. Sriubos tekstūra tiesiog ideali, tinkanti tiems, kas mėgsta ir trintas, ir tirštas sriubas. Šiai sriubai šildantį artimųjų rytų skonį suteikia prieskoniai – kuminas, imbieras ir kalendros.
Dažniausiai sriuboms naudoju džiovintas pupeles, bet kai reikia greito rezultato, puikiai tinka ir konservuotos. Du didžiausi šios sriubos privalumai – šildantis skonis ir greitas jos paruošimas. Viens, du, trys ir baigta, sriuba jau garuoja ant stalo.
Aromatinga pupelių sriuba
Sudėtis
- 2 svogūnų
- 2 česnakų skiltelių
- 2 morkų
- gabalėlio imbiero šaknies
- 2 šaukštelių malto kumino
- 1 šaukštelio maltų kalendrų
- 1 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
- 1 l daržovių sultinio
- 2x400 g indelių konservuotų baltųjų pupelių
- alyvuogių aliejaus kepti
Eiga
Sriubos puode ant alyvuogių aliejaus pakepiau smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, bei kapotą imbiero šaknį.
Po kelių minučių kepimo ant vidutinės ugnies ir maišymo, subėriau maltus prieskonius ir tarkuotas morkas. Viską maišydama lengvai apkepiau ir supyliau sultinį.
Sultinį su daržovėmis viriau apie 5 minutes. Tada į sriubą sudėjau konservuotas pupeles ir dar dešimt minučių paviriau.
Išvirusią sriubą labai lengvai sutryniau su bulvių košės grūdimo įrankiu. Ši sriuba neturėtų būti visiškai sutrinta, o tik kiek patrinta, kad būtų tirštesnė.
Paruoštą sriubą apibarsčiau šviežiai maltais pipirais ir iškarto pateikiau valgymui.
3 Comments
alice
2013-02-06 at 2:55 pmčia gi išvis darbo penkiolikai minučių max 🙂
per Naujuosius panašiai “gelbėjomės”, tik dar su mėsa ir ryžiais, ir be pertrynimo. Gerai kartais.
Rennie
2013-02-07 at 11:55 pmVieniems – penkiolikai, kitiems – pusvalandžiui, čia nuo žmogaus apsukų priklauso 🙂 Kartais būtent tokie greiti receptai ir būna tai ko reikia.
blemba
2014-01-28 at 11:13 amVAkar isbandziau pupeliu sriuba… Tokia sildanti, kaip tik saltiems ziemos vakarams 🙂