APP/ Daržovės/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Aromatinga pupelių sriuba

Šią sriubą dar reikėtų vadinti – greitai paruošiama, nes ji išverda trumpiau nei per pusvalandį. Jai naudojamos ne džiovintos, o konservuotos baltosios pupelės iš metalinių dėžučių. Sriubos tekstūra tiesiog ideali, tinkanti tiems, kas mėgsta ir trintas, ir tirštas sriubas. Šiai sriubai šildantį artimųjų rytų skonį suteikia prieskoniai – kuminas, imbieras ir kalendros.

Dažniausiai sriuboms naudoju džiovintas pupeles, bet kai reikia greito rezultato, puikiai tinka ir konservuotos. Du didžiausi šios sriubos privalumai – šildantis skonis ir greitas jos paruošimas. Viens, du, trys ir baigta, sriuba jau garuoja ant stalo.

Aromatinga pupelių sriuba

4 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 2 svogūnų
  • 2 česnakų skiltelių
  • 2 morkų
  • gabalėlio imbiero šaknies
  • 2 šaukštelių malto kumino
  • 1 šaukštelio maltų kalendrų
  • 1 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
  • 1 l daržovių sultinio
  • 2x400 g indelių konservuotų baltųjų pupelių
  • alyvuogių aliejaus kepti

Eiga

1

Sriubos puode ant alyvuogių aliejaus pakepiau smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, bei kapotą imbiero šaknį.

2

Po kelių minučių kepimo ant vidutinės ugnies ir maišymo, subėriau maltus prieskonius ir tarkuotas morkas. Viską maišydama lengvai apkepiau ir supyliau sultinį.

3

Sultinį su daržovėmis viriau apie 5 minutes. Tada į sriubą sudėjau konservuotas pupeles ir dar dešimt minučių paviriau.

4

Išvirusią sriubą labai lengvai sutryniau su bulvių košės grūdimo įrankiu. Ši sriuba neturėtų būti visiškai sutrinta, o tik kiek patrinta, kad būtų tirštesnė.

5

Paruoštą sriubą apibarsčiau šviežiai maltais pipirais ir iškarto pateikiau valgymui.

Gali patikti

3 Comments

  • Atsakyti
    alice
    2013-02-06 at 2:55 pm

    čia gi išvis darbo penkiolikai minučių max 🙂
    per Naujuosius panašiai “gelbėjomės”, tik dar su mėsa ir ryžiais, ir be pertrynimo. Gerai kartais.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-07 at 11:55 pm

      Vieniems – penkiolikai, kitiems – pusvalandžiui, čia nuo žmogaus apsukų priklauso 🙂 Kartais būtent tokie greiti receptai ir būna tai ko reikia.

  • Atsakyti
    blemba
    2014-01-28 at 11:13 am

    VAkar isbandziau pupeliu sriuba… Tokia sildanti, kaip tik saltiems ziemos vakarams 🙂

  • Komentuokite