Pagaliau atėjo tikras ruduo, kai norisi jaukiai būti namuose ir šeimynai iškepti kažką skanaus. Šie mieliniai blynai su obuoliais, savo skoniu labai primena spurgas. Jie minkšti ir išsipūtę, nors kepami įprastai keptuvėje, ypač skanūs apibarstyti cinamoniniu cukrumi. Cinamoninio cukraus, atėjus rudens kepinių sezonui, verta pasiruošti daugiau, susiberti į indelį ir naudoti įvairiems kepiniams. Cinamoninį cukrų maišau iš lietuviško “Panevėžio Plius” baltojo cukraus ir malto kvapnaus cinamono, proporcijomis 1 šaukštas su 1 šaukšteliu. Šie blynai ypač patinka vaikams! Nuodėmingai gardūs, subalansuoti savaitgaliams ir rudens šventėms!
Kviečiu pažiūrėti šio recepto gaminimo video!
Paruoškite skystąją tešlos dalį. Kiaušinius išplakite konditerine šluotele kartu su cukrumi, supilkite pieną ir išmaišykite. Į skystąją tešlos dalį suberkite miltus ir sausas mieles, užmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Obuolius supjaustykite kubeliais ir suberkite į užmaišytą blynų tešlą. Palikite ją šiltai valandėlei, kad gražiai pakiltų. Paruoškite cinamoninį cukrų - baltąjį cukrų sumaišykite su maltu cinamonu, recepte nurodytomis proporcijomis. Suberkite mišinį į didesnį indą, kad būtų patogu jame apvolioti iškepusius blynus. Mielinius blynus kepkite vidutinio karštumo keptuvėje, į kurią pilkite aliejaus, kad apsemtų keptuvės dugną. Svarbu blynus kepti ne per karštoje keptuvėje, nes tada blynų išorė per greitai apskrunda, o vidus gal išlikti žalias. Iškeptus blynus, dar šiltus, apibarstykite cinamoniniu cukrumi. Jie skanūs šilti ir visai atšalę. Prie šių blynų nereikia jokių papildomų priedų, jie primena išsipūtusias spurgas. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Dan Sukker Lietuva"Cukruoti blynai su obuoliais
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai