Tai lengvai ir paprastai pagaminamas pyragas, kurio tešlos nereikia ypatingai formuoti, tik paprasčiausiai užlenkti kraštus, kad įdaras neištekėtų. Geroji žinia, kad šiam pyragui nereikia jokios kepimo formos, tad ją galite iškepti bet kur, kur tik yra orkaitė. Pagal šį receptą galetas paruošite su įvairiausiais įdarais: slyvomis, kriaušėmis, abrikosais, o jai tešlą galėsite pagaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Tai vienas iš tų receptų, kuriuos taip pat lengva pagaminti, kaip ir vienu prisėdimu suvalgyti!
Šis receptas iš el. knygos “Obuolių pyragai iš viso pasaulio”, ją nemokamai kartu su 12 skaniausių obuolių pyragų parsisiųsti galite iš mano tinklaraščio čia.
Miltus suberkite į kapoklę kartu su cukrumi ir žiupsneliu druskos ir trumpai kapokite “S” tipo peiliukais, kad išsimaišytų. Tada suberkite kubeliais pjaustytą šaldytą sviestą ir kapokite, kol pavirs į riebius trupinius. Galiausiai po truputį pilkite labai šaltą vandenį ir toliau kapokite kol susiformuos tešla. Tešla susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve sustingti. Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, nulupkite ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Pjaustytus obuolius suberkite į didesnį dubenį, ant jų berkite cukrų, cinamoną, pilkite lydytą sviestą ir rankomis išmaišykite, kad viskas vienodai pasiskirstytų. Atšaldytą tešlą iškočiokite kočėlu į kuo lygesnį apskritimą. Kad būtų lengviau kočioti ir tešla neliptų prie kočėlo, ją kočioti patogu ant tešlos uždėjus kepimo popierių. Ant paruoštos tešlos užberkite šaukštą miltų ir gražiai sudėliokite paruoštas obuolių skilteles, taip, kad iš šonų liktų pora centimetrų tešlos užlenkimui. Kai sudėsite obuolius, tešlos kraštus kruopščiai iš 4-5 pusių užlenkite, kad įdaras kepdamas nepersisunktų per kraštus. Tešlą šonuose aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite ruduoju cukrumi. Kepkite įkaitintoje 175 laipsnių karščio orkaitėje apie 50 minučių. Iškepusį palikite kiek praaušti ir pjaustykite. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAPrancūziška obuolių GALETTE
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai