APP/ Desertai/ Pusryčiai/ Ruduo/ Užkandžiai/ Visi receptai

Pusrytiniai mafinai su obuolais ir avietėmis

Tai dar vienas rudeninis kepinys su obuoliais. Bet kas tas mafinas? Ir kodėl toks keistas šio kepinio, panašaus į keksiuką, pavadinimas? Anglakalbėse šalyse “Muffin” dažniausiai vadinami kekso tipo kepiniai, kiek didesni ir maistingesni, nei tradiciniai šventiniai keksiukai. Jie kepami ne tokiuose gražiuose popieriniuose krepšeliuose, kaip keksiukai, kuriems iš paprasčiausio kepimo popieriaus išlankstomi krepšeliai. Tokių krepšelių galima nusipirkti specializuotose kepėjų parduotuvėse, bet visai nesudėtinga ir daug pigiau pasigaminti patiems iš papasčiausio kepimo popieriaus. Jų gaminimą trumpai aprašiau recepto eigoje, jį matysite ir recepto video. Gal kas nors žinote, kaip šiuos kepinius gražiai pavadinti lietuviškai? Nes juk tai ne keksiukai ir ne keksai, ir jau tikrai ne bandelės! Lietuvių kalbos konsultacijų bankas rekomenduoja šį kepinį vadinti “Mafinas”. Šių mafinų skonis visai neprimena saldžų keksiukų, jie labiau panašūs į maistingą rupių miltų bandelę.

Šie mafinai natūraliai saldūs, be pridėtinio cukraus, jiems saldumo suteikia trintas bananas su datulėmis. Jie kepami iš pilno grūdo speltų miltų, todėl yra maistingi ir puikiai tiktų pusryčiams. Kad kepiniai kvepėtų šildančiais aromatingais prieskoniais, juos gardinau Santa Maria Lietuva cinamonu ir vaniliniu cukrumu su natūralia vanile, o kildinau dažniausiai mano virtuvėje sutinkamais Santa Maria kepimo milteliais. Rekomenduoju išbandyti! Jei mafinus iškepsite iš vakaro, tai savaitgalio ar pirmadienio pusryčiams galėsite mėgautis maistingu ir skaniu kepiniu.

Prieš gaminant, kviečiu peržiūrėti šio recepto video!

Pusrytiniai mafinai su obuolais ir avietėmis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 12 vnt
Gaminimo laikas: 20 min. Kepimo laikas: 25 min.

Pilno grūdo kepinys be pridėtinio cukraus

Sudėtis

  • 350 g pilno grūdo spelta miltų
  • 3 nubrauktų šaukštelių SANTA MARIA LIETUVA kepimo miltelių
  • 2 didesnių, gerai prinokusių bananų
  • 100 g datulių be kauliukų
  • 2 kiaušinių
  • 300 g natūralaus jogurto
  • 5 šaukštų kokybiško aliejaus (naudojau Evo)
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA LIETUVA cinamono
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA LIETUVA vanilinio cukraus
  • 2 nedidelių obuolių
  • 100 g šviežių rudeninių aviečių
  • 50 g lazdynų riešutų apibarstyti

Eiga

1

Paruoškite skystąją mafinų tešlos dalį. Į galingą kokteilinę įdėkite nuluptus bananus, stambiai pjaustytas datules be kauliukų, supilkiyte jogurtą, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir labai gerai išplakite iki vientisos masės.

2

Dubenyje sumaišykite sausus mafinų ingredentus - rupius speltų miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir vanilinį cukrų.

3

Obuolius supjaustykite kubeliais ir suberkite į miltų mišnį kartu su avietėmis ir atsargiai išmaišykite.

4

Į miltų mišinį su obuoliais ir uogomis supilkite skystąją tešlos dalį iš kokteilinės ir atsargiai išmaišykite, kad nesusitrintų avietės.

5

Iš kepimo popieriaus iškirpkite kvadratėlius, jų kraštinės turėtų būti apie sprindžio ilgio. Perlenkite juos du kartus pusiau ir patieskite keksiukų kepimo skardelės ertmėse, taip, kad gražiai susiformuotų 4 klostės, kepšelio dugno užtvirtinimui paspauskite stikline, kad suformuotumėte tvirtą kepšelio apačią. Taip iš kepimo popieriaus paruoškite 12 kepimo krepšelių mafinams.

6

Į kiekvieną kepšelį įdėkite po kelis šaukštus tešlos ir apibarstykite kapotais lazdynų riešutais.

7

Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusius sudėkite ant grotelių, kad praauštų. Mafinai skanūs išlieka kelias dienas, juos galite iškepti iš vakaro pusryčiams.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite