APP/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Jogurtas su linų sėmenimis ir keptais obuoliais su cinamonu

Kuo toliau, tuo labiau suprantu, jog man geri darbo dienos pusryčiai lygūs – dar iš vakaro paruoštiems pusryčiams. Esu iš tų žmonių, kurie brangina kiekvieną rytinio miego minutę, todėl stengiuosi pusryčių ruošimo darbus atlikti dar iš vakaro. Šį kartą noriu pasidalinti skania ir naudinga lengvų pusryčių idėja, kaip graikišką jogurtą valgyti dar skaniau ir maistingiau. Dažniausiai pusryčiams renkuosi ne paprastą, o būtent maistingesnį tirštą graikišką jogurtą, nes jis turtingesnis baltymais. Iš vakaro į jogurto indelį dar papildomai įberiu linų sėmenų. Juos galite keisti ispaninio šalavijo t.y. čija sėklomis arba į jogurtą berti abiejų sėklų. Per naktį sėklos jogurte išbrinksta ir jogurtas tampa dar maistingesnis. Tokį jogurtą mėgstu valgyti su keptais obuoliais. Žiemą virtuvėje visada turiu obuolių, o kai jie pradeda raukšlėtis iškyla klausimas, kaip juos greičiau suvartoti. Tada obuolius supjaustau, aplieju klevų ar agavų sirupu, apibarstau cinamonu, kardamonu, aguonomis ir kepu, kol gražiai karamelizuojasi. Tik svarbu, kepimo skardoje obuolių nesugrūsti, kad jų nebūtų per daug, skiltelės turi tarpusavyje nesiliesti, tik tada iškeps gražiai. Taip iškeptus obuolius sudedu į indelį ir laikau šaldytume iki 5 dienų kol suvalgome. Šitaip kepti obuoliai labai tinka lietiniams įdaryti ar šiaip su blynais. Jie tobulas įprastų uogienių pakaitalas. 

Jogurtas su linų sėmenimis ir keptais obuoliais su cinamonu

4 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 1 asmeninui
Gaminimo laikas: 5 min. Kepimo laikas: 20-30 min.

Kasdieniai pusryčiai

Sudėtis

  • 4 šaukštų graikiško jogurto
  • 2 šaukštelių linų sėmenų
  • 1-2 šaukštelių klevų sirupo
  • Keptiems obuoliams:
  • apie 1 kg obuolių
  • 2-3 šaukštų klevų sirupo
  • 1-2 šaukštelių malto cinamono
  • 1 šaukštelio malto kardamono
  • 1-2 šaukštelių aguonų

Eiga

1

Iš vakaro jogurtą sumaišykite su linų sėmenimis, klevų sirupu ir dėkite į šaldytuvą nakčiai, kad sėklos išbrinktų.

2

Iš anksto iškeptite obuolius. Švarius obuolius supjaustykite į 4 lygias dalis skiltelėmis. Obuolių nulupti neteikia, tik išimkite sėklas ir išpjaustykite pagedusias obuolio dalis. Obuolių skilteles gražiai suguldykite odele į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tik jokiais būdais jų nepergrūskite. Juos apšlakstykite klevų sirupu, apibarstykite cinamonu, kardamonu, aguonomis ir pašaukite kepti į įkaitintą 200 laipsnių karščio orkaitę. Priklausomai nuo obuolių skiltelių dydžio, jie iškeps per 20-30 min. Iškepusios skiltelės karamelizuojasi, būna visiškai minkštos, bet puikiai išlaiko savo formą. Kai obuoliai atšals, sudėkite juos į sandaliai uždaromą indelį ir laikykite keliatą dienų šaldytuve, kol suvalgysite.

3

Ryte išimkite jogurtą su išbrinkusiais linų sėmenimis iš šaldytuvo, ant viršaus uždėkite keptų obuolių skiltelių, jei norite, dar galite papildomai apšlakstyti klevų sirupu ir apibarstyti cinamonu.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite