APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Nematomas obuolių pyragas GATEAU INVISIBLE

Dabar jau kiekvieną rudenišką savaitgalį išbandau vis po naują obuolių pyragą. Seniai svajojau apie pyragą, kuriam reikėtų beveik kilogramo obuolių ir tik kelių šaukštų miltų, o šis receptas yra būtent toks. Kiek domėjausi, jis kilęs iš Prancūzijos ir vadinamas Gateau Invisible (liet. nematomas pyragas).

Panašaus tipo pyragai yra gaminami ne tik iš obuolių, bet ir iš bulvių, cukinijų. Tokio stiliaus pyragams svarbiausia vaisius ar daržoves supjaustyti labai plonai, jie ir sudaro pagrindinį pyrago skonį. Todėl obuolius pyragui parinkite tokius, kad būtų ypač skanūs: kieti, sultingi ir saldžiarūgščiai, nes būtent nuo jų ir priklausys pyrago skonis. O tešla jam maišoma visai paprasta, kaip blynams, tam neprireiks net mikserio, ją lengvai išmaišysite paprasčiausia konditerine šluotele. Tokį pyragą iškepti geriausia iš vakaro, nes jam reikia pilnai atšalti ir nors kelias valandas, o geriausiai per naktį, pabręsti šaldytuve. Pyragas skaniausias – gerai atšalęs, tada ir pjaustosi lengviau. Jis mane sužavėjo savo skoniu, nes obuoliai neperkepa ir išlieka traškūs, prie jų ypač tinka migdolų drožlės, jų pyrago apibarstymui tikrai nepagailėkite. Šis prancūziškas receptas greitai išpopuliarėjo ir Japonijoje, nes japonai, kaip prancūzai, dievina subtilumą, o nematomas obuolių pyragas būtent toks. Jį adaptavau pagal šį receptą. Daugiau receptų su obuoliais mano bloge rasite čia

Nematomas obuolių pyragas

37 votes, average: 4,16 out of 537 votes, average: 4,16 out of 537 votes, average: 4,16 out of 537 votes, average: 4,16 out of 537 votes, average: 4,16 out of 5 (37 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: pailgai kekso formai
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 40 min.

Prancūziška virtuvė

Sudėtis

  • 800 g saldžiarūgščių kietų obuolių
  • 3 kiaušinių
  • 6 šaukštų cukraus
  • 1/2 stiklinės pieno
  • 1 šaukšto lydyto sviesto
  • 3/4 stiklinės miltų
  • 1/3 stiklinės migdolų drožlių
  • cukraus miltelių apibarstyti

Eiga

1

Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis apie 2mm riekelėmis.

2

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, o pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

3

Dubenyje konditerine šluotele išplakite kiaušinius su cukrumi, tada supilkite pieną, lydytą sviestą ir gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą.

4

Plonai pjaustytus obuolius suberkite į paruoštą tešlą ir rankomis arba dviem mentelėmis atsargiai išmaišykite, kad kiekviena obuolio riekelė pasidengtų tešlą. Svarbu maišyti atsargiai, kad obuolių riekelės nesulūžtų.

5

Obuolius, aplipusius tešla sudėkite gražiai į kepimo formą, o atlikusią dubenyje tešlą supilkite ant viršaus. Pyrago viršų apibarstykite migdolų drožlėmis ir pašaukite pyragą į orkaitę. Pyragas turėtų iškepti per 40 minučių.

6

Iškepusį pyragą su visa kepimo forma palikite ataušti, o tada perkelkite į šaldytuvą. Geriausiai jį ten palikti per naktį. Pyragas skaniausias gerai atšaldytas ir pabrendęs per naktį šaldytuve.

Gali patikti

14 Comments

  • Atsakyti
    Darius
    2019-10-17 at 6:54 pm

    Atrodo labai gerai!

  • Atsakyti
    Eglė
    2019-10-20 at 9:38 pm

    Obuolių pyragų karalius, ačiū! Obuolius pjausčiau su sūrio peiliu, labai gerai gavos!

    • Atsakyti
      Renata
      2019-10-21 at 3:24 pm

      Kokia gera idėja dėl pjaustymo peiliuko! Džiaugiuosi, kad patiko 🙂

  • Atsakyti
    Renata
    2019-10-23 at 7:23 am

    Aš šį pyragą esu kepusi bet pagal kitą tecepta ir man jis toks neidomus gavosi,galvojau tik laikas sugaištas laikas ir produktai. Kai pamačiau, kad Jūs įkėlėte tai pat nematomo obuolių pyrago receptą daviau antrą šansą ir jis gavosi tobulas bus mylimiausias, man jis primena kaneles. Ačiū gerbiama Renata

    • Atsakyti
      Renata
      2019-10-23 at 9:26 am

      Kaip smagu, kad pyragas gavo antrą šansą! Jis tikrai vertas kepimo 🙂 Geras pastebėjimas apie panašumą į kaneles, tikrai skonis panašus 🙂

  • Atsakyti
    Inga
    2019-10-25 at 10:01 am

    Superinis obuolių pyragas, aš ir pjausčiau mandolina. Šis pyragas – tikras sveikuolis, juk apie 80 % obuolių, ir tik 20 – tešlos… Nerealus

  • Atsakyti
    Ingrida
    2019-10-29 at 6:42 pm

    Labai skanus!! Kepiau kelis kartus, tik deja, nelabai likdavo ką dėt į šaldytuvą nakčiai😂suvalgydavom tik atvėsusį.
    Vieną kart pritrūkau obuolių,tai įmaišiau kriaušių, irgi labai skanu!👍

  • Atsakyti
    Egle
    2020-08-21 at 12:00 pm

    Sveiki, dejau i kekso forma, po 40 min buvo visas slapias dar, obuoliai skendo tesloje. Gal reikejo naudoti kita forma? labai gaila 🙁

    • Atsakyti
      Renata
      2020-08-25 at 2:50 pm

      Aš irgi kelpiau pailgoje kekso formoje. Gal naudojote alyvinius obuolius? Šiam pyragui reikia kietų ir netyžtančių obuolių.

  • Atsakyti
    Skaidrė
    2020-09-27 at 6:59 pm

    Ar tinka antaninisi obuoliai?

    • Atsakyti
      Renata
      2020-09-28 at 9:20 am

      Antaniniai tinka.

  • Atsakyti
    Jolanta
    2021-01-13 at 10:25 am

    Sveiki. Ar galima būtų, šį obuolių pyragą, kepti su avižiniais miltais ir kiek gramų jų reikėtų?

    • Atsakyti
      Renata
      2021-01-15 at 5:19 pm

      Deja, bet manau, kad su šiuo receptu geriau neeksperimentuoti. Miltų kiekis jame ir taip labai nedidelis, miltai be gliuteno jam nelabai tiktų.

    Komentuokite