APP/ Desertai/ Vasara/ Visi receptai

Kokosiniai braškiniai ledai

Šiandien pirmoji VASAROS diena! O kartu ir VAIKŲ gynimo diena. Mano vaikai jos niekada neduoda pamiršti. Jau iš anksto klausinėja: kur eisim? ką valgysim? ką skanaus kepsiu ar gaminsiu? Tikrai ne kiekvienais metais išpuola taip, jog pirmoji vasaros diena – tokia, kokia ir turėtų būti tikroji vasara. Šie metai ypatingi, vasariškas karštis jau kuris laikas neduoda pamiršti koks dabar metų laikas. Pats laikas gaminti ledus! Beje, jau yra lietuviškų braškių, pirkau pas vieną ūkininką, sakė po plėvele augina ir ankstyvą derlių skina.

Ledai šie ypatingi tuo, jog visai neypatingas jų gaminimas. Viskas paprasta, lengva ir visai nereikia ledų gaminimo aparato. Šiuos ledus pagaminsite vos per 5 minutes ir skanauti galėsite iš karto. Jų paslaptis – šaldytos uogos. Kai pradėjau gaminti tokio tipo ledus, man visada būdavo gaila šviežias braškes vasaros metu imti ir užšaldyti tam, kad jas greitai panaudočiau. Bet kai logiškai pagalvoji, tai pagal šį ledų receptą viskas vyksta atvirkščiai nei gaminant tradicinius ledus, kai pirma paruošiama ledų masė, o po to ji lėtai šaldoma. Šiame recepte viskas vyksta daug greičiau. Vietoj ledų gaminimo aparato naudojamas universalus trintuvas, kuris šaldytas braškes su kokosų pienu iš karto sutrina ir paverčia į ledus. Vietoj kokosų pieno galite panaudoti, bet kurį mėgstamą augalinį ar gyvulinį pieną. Kaip patiems pasigaminti kokosų pieno jau rašiau pirmoje knygų serijos “Gero maisto dienoraštis” knygoje, skirtoje žiemai. Vietoj agavų sirupo ledus saldinkite skystu medumi arba klevų sirupu. Kokosų drožlės ledams suteikia tvirtumo, todėl jų tikrai neatsisakykite.

Šis receptas iš naujosios mano knygos “Gero maisto dienoraštis. Vasara“, kuri iš spaustuvės parvažiuos jau rytoj! Ją iš anksto užsisakyti ir gauti pirmieji galite Sezoninės Virtuvės krautuvėlėjeo jau nuo kitos savaitės ieškokite knygynuose ir prekybos centruose. Knygą virtualiai pavartyti ir susipažinti su joje esančiais receptais galite čia. 

O štai kaip šį receptą naujojoje knygoje įvertino dietistė Toma:

Braškės yra puikus vitamino C šaltinis, o kokosų pienas nuo jų visiškai neatsilieka. Jame gausu įvairių mineralų, tokių kaip geležis, magnis ir manganas. Manganas dalyvauja riebalų ir baltymų apykaitoje, aktyvuoja fermentus, yra reikalingas jungiamųjų audinių gamybai. Šie ledai bus tikra atgaiva po lengvos treniruotės ir net puikus užkandis pirmoje dienos pusėje.

O dabar visas dėmesys vaikams ir tik jiems! Tegyvuoja vasara!

Kokosiniai braškiniai ledai

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. ir šaldymas

Be cukraus ir be laktozės

Sudėtis

  • 250 ml kokosų pieno
  • 500 g braškių
  • 3 šaukštų agavų sirupo
  • 2 šaukštų kokosų drožlių

Eiga

1

Prieš gamindami ledus iš vakaro braškes nuplaukite, stambesnes uogas perpjaukite pusiau ir subėrę į maišelį dėkite į šaldymo kamerą, kad sušaltų.

2

Sušalusias uogas suberkite į trintuvą, ant jų pilkite kokosų pieną, agavų sirupą, berkite kokosų drožles. Viską trinkite, kol uogos susitrins ir konsistencija taps panaši į ledų. Tai užtruks apie 3–5 minutes priklausomai nuo jūsų trintuvo kokybės ir galingumo.

3

Paruoštus ledus galite skanauti iš karto, o jei norite kietesnių, sukrėskite juos į plastikinį indelį ir dėkite į šaldymo kamerą, kad sustingtų. Jei ledus laikysite šaldymo kameroje ilgiau nei kelias valandas, jie per daug sukietės ir teks palikti juos kambario temperatūroje, kad kiek atšiltų ir patogiai galėtumėte juos dalinti specialiu ledams kabinti skirtu kaušeliu.

Užrašai

Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Vasara"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite