Tikrai nesu alergiška karvės pienui ir jį dažnai vartoju, bet jau senokai nebegeriu jo stiklinėmis. Kai pirmą kartą pagaminau augalinio avižų pieno, pamėgau jį nuo pirmo gurkšnio. Jis tikrai labai gardus. Pasiruošti avižų pieno namuose paprasta ir pigu, o jį panaudoti galima visur: kokteiliams, košėms, su javainiais ar dribsniais. Šis receptas iš mano pirmosios “Gero maisto dienoraštis” serijos knygos, skirtos žiemai. Avižų pienas – dažniausiai mano ruošiamas augalinis pienas namuose, nes avižinių dribsnių visada turiu savo virtuvės spintelėje. Šviežio, namuose ruošto, augalinio pieno skonis visa galva lenkia pirktinį, nors ir pagarbiai parduotuvėje pastatytą sveikų produktų lentynoje. Nepaisant to, kad namuose pasigaminti avižų pieną tekainuja centus, o jo gaminimas paprastas, kaip kokteilio suplakimas, jis visada būna šviežias, su ką tik išplakta puta, o jo skonį galima reguliuoti pačiam. Norite saldžiau, o gal sūriau – prašom! Mėgstate skystesnį ar tirštesnį augalinį pieną – reguliuokite tai patys, padaugindami arba pamažindami vandens. Į žiemos knygos bazinių receptų skiltį dar įtraukiau ir migdolų, aguonų bei kokosų augalinių pienų receptus. Patikėkite, juos namuose pasigaminti vienas juokas! Reikia tik pradėti.
Avižų pienas
Be laktozės
Sudėtis
- 1 stiklinės avižinių dribsnių
- 3 stiklinių vandens
- 1 šaukšto skysto medaus
- 1 šaukštelio natūralios vanilės esencijos
- 0,5 šaukštelio jūros druskos
Eiga
Prieš valandą avižinius dribsnius užpilkite karštu vandeniu, kad išbrinktų. Išbrinkusius tankiame kiaurasamtyje perplaukite po tekančiu vandeniu.
Į kokteilinę suberkite išbrinkusius avižinius dribsnius ir įpilkite tris stiklines vandens. Jei norite, kad avižų pienas būtų skystesnis, galite įpilti keturias stiklines vandens. Viską plakite tol, kol skystis taps baltas ir avižiniai dribsniai visiškai susismulkins. Avižų pieną perkoškite per tankų sietelį. Tirščius išmeskite, o perkoštą skystį įpilkite atgal į kokteilinę ir dar kartą išplakite.
Antrą kartą perkoškite avižų pieną per tankų sietelį ir vėl supilkite į kokteilinę. Dabar į skystį suberkite druską, įdėkite skysto medaus, vanilės esencijos ir paskutinį kartą išplakite. Išplaktą supilkite į indą ir statykite į šaldytuvą. Laikykite iki 3 dienų, prieš vartodami suplakite.
Užrašai
Knyga "Gero maisto dienoraštis. Žiema"
26 Comments
Rimante
2016-05-28 at 7:49 amSveiki, noreciau suzinoti ar galima vietoj aviziniu dribsniu naudoti avizinius miltus ir kokiomis proporcijomis. Aciu
violeta
2017-03-22 at 2:22 pmDekoju uz si piena, tikrai darysiu 🙂 Geros dienos Jums 🙂
Alina
2021-08-28 at 3:08 pmTinka.
Lukas
2017-04-13 at 8:01 amdariau, patiko, dabar darau vel 🙂
Rennie
2017-04-14 at 2:36 pmLukai, smagu girdėti!
Danute
2017-04-27 at 5:29 amLaida “Klauskite daktaro” Aviziniai dribsniai beverciai.Tad kuo tiketi , ir ne tik , o kas is tikro naudinga?
ALMA
2019-09-26 at 11:39 amAVIZOS, TAIP, LABAI VERTINGOS, BET TIK PILNO GRUDO, TOS TIKROS, O DRIBSNIAI JAU PERDIRBTI, TAI IR BEVERCIAI.
Mo
2017-05-04 at 1:17 pmKaži, ar tinka šis pienas kavai balinti?
Rugile
2018-06-26 at 5:05 pmMan jis netiko
Audronė
2020-04-29 at 9:39 amBalinau, bet nepatiko. O į żaliuosius kokteilius avižų pienas tinka. 😋
Ieva
2017-09-14 at 12:57 pmLaida “klauskite daktaro” yra beverte. Jei jis gali sakyti, kad kiausiniai neturi cholesterolio, tai kas ji remia?
Aldona
2017-12-31 at 1:33 pmAvižos labai vertingos. O piena darau labai paprastai, užmerkiu 15 min. jokiu budu ne su verdanciu ir per sulčiaspaudę. Greit ir patogu
Vaida
2019-03-27 at 10:35 pmPradėjau nuo pirktinio. Taupymo sumetimais pabandžiau pagaminti namuose. Išties skonis geresnis nei eko pirktinio. Naudoju kavai, su sausais pusryčiais, vaikui pieniškai sriubytei, o ir taip sugalvojus išgeria stiklinaitę. Pilu į košę, plaku kokteilius… Avižų pienas puikus atradimas, kai turim vengti karvės pieno ir jo produktų 🙂
Renata
2019-04-15 at 5:23 pmKaip smagu. Man irgi jis labai patinka 🙂
Enrika
2019-07-13 at 10:29 pmO kodel smulkintas avizas ismetate? Jos kuo puikiausiai sueina i sausainiu tesla. ??
Renata
2019-07-16 at 3:16 pmDėkui už patarimą, reikės išbandyti.
Ausra
2020-01-23 at 8:51 amo jei naudočiau ne dribsnius, o cielas avižas, ilgiau mirkyti reiktų?
Audronė
2020-04-29 at 9:41 amIr aš jų nemečiau, o panaudojau ledų gamybai, papildžiau skoniu. 😋
Rūta
2020-03-05 at 1:58 pmPer šį receptą atradau jūsų puslapį. Wow!!!
Labai tuo džiaugiuosi.
Pienas jau varva per sėtelį. Tikiuosi dukrytė užskaitys kaip už įprastą 🙂
Joana
2020-08-18 at 6:09 pmLabai patiko. Skanu, greitai pagaminama, tinka daugeliui patiekalu. Balinu netgu kava ir nesutraukia kaip su kitais. Rekomenduoju
Renata
2020-08-21 at 8:33 amSmagu girdėti 🙂 Tai vienas iš mano mėgstamiausių augalinių pienų.
Jolita
2020-11-25 at 9:25 pmKkausimas. per ka jus nukosiate piena? man per niekur nebega.
Renata
2021-01-11 at 12:38 pmNukošiu per tankų rėtį.
Rima
2021-01-03 at 6:11 pmSveiki, o kokius dribsnius naudojate? Bandžiau su malsenos (visų grūdo dalių), bet man gavosi toks kaip kisielius. Gal žinote dėl kokių priežasčių taip gaunasi? Ką daryti kitaip?
Ačiū
Renata
2021-01-11 at 12:27 pmNaudoju tuos pačius Malsenos dribsnius. Gal reikia daugiu vandeniu atskiesti? O jūs pieno nekaitinote? Nes jis kaitinamas tirštėja, tinkamas tik šaltam naudojimui.
Jolanta
2023-05-20 at 3:31 pmAciu uz recepta.