Prancūzai turi ne tik svogūnų, bet ir labai skanią porų sriubą. Ji verdama lygiomis dalimis iš porų ir bulvių. Nors ingredientų šiai sriubai reikia visai nedaug, bet jos skonis didžiai geras ir ją dažnai ruošiu žiemą, kai šaldytuvas jau būna ištuštėjas. Kadangi mano šeima nemėgsta trintų sriubų, o aš jas tiesiog dievinu, radome kompromisą – ruošiu pusiau trinta sriuba.
Ruošdama tokią sriubą, sutrinu pusę išvirtos sriubos, o likusią palieku netrintą ir kartu išmaišau. Gaunasi tokia nuostabi sriubos konsistencija, kremiška, bet ir su daržovių gabaliukais, kad dar būtų ką pakramtyti. Prancūzai tokią sriubą užbalina grietinėle, o aš, kad būtų liesiau ir be laktozės, dažniausiai renkuosi kokosų pieną. Kai patiekalas gaminamas vos iš kelių ingredientų, svarbus vaidmuo atitenka prieskoniams. Porų sriubą įpratau skaninti tarkuotais muskatais, kurie šiai sriubai suteikia paslaptingo šildančio aromato. Kad sriuba greičiau išvirtų, bulves pjaustykite nedideliais kubeliais, tada ją paruošite vos per pusvalandį. Kai už lango baltuoja žiema, geriausiai sušildo ir daugiausiai jaukumo suteikia paprasčiausia daržovių sriuba.
Vegetariškai, be laktozės Pasiruoškite daržoves. Porų žaliąsias dalis nupjaukite, įpjaukite išilgai ir gerai nuplaukite. Porus supjaustukite pusžiedžiais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnakų skilteles nulupkite ir sukapokite. Puode ant ghee sviesto pakepkite pjaustytus porus su českanais. Kepkite ant vidutinės temperatūros, vis pamaišydami apie 10 minučių, kol gražiai apkeps. Tada supilkite sultinį, užvirkite ir suberkite pjaustytas bulves. Virkite dar apie 10 minučių, kol bulvės suminkštės. Pusę sriubos nupilkite ir sutrinkite, kad būtų vientisos trintos konsistencijos. Trintą sriubos dalį supilkite į netrintą, išmaišykite, supilkite kokosų pieną, gardinkite tarkuoti muskatu, maltais pipiriais, jei reikia, įberkite druskos ir dar pakaitinkite iki virimo. Vos tik sriuba užvirs, nukelkite nuo kaitlentės, pilstykite į lėkštes ir valgykite. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAPusiau trinta porų ir bulvių sriuba
Sudėtis
Eiga
Užrašai
3 Comments
Daiva
2021-01-12 at 10:38 pmKažkur pasimetė eigoje pupelės?
Renata
2021-01-15 at 5:20 pmPupelėmis rekomenduoju apsibarstyti sriubą, jei norisi sočiau, bet jos nėra būtinos.
Ilona
2022-01-04 at 6:31 pmNuostabi sriuba ir be pupelių 😉