Tai puikusis mėlynųjų svogūnų džemas, tinkantis ir kaip skani dovana, ir kaip pagardas prie sūrio ar mėsos.
Sveikinimai praėjusių Kalėdų proga! Kalėdos jau istorija, bet svogūnų džemo stiklainiuką visuomet galimą padovanoti Naujųjų Metų ar Trijų Karalių dienos proga, juk svečiavimosi maratonas dar tik prasideda.
Mėlynųjų svogūnų džemas
Sudėtis
- 2 kg mėlynųjų svogūnų
- 100 g. sviesto
- 100 g. rudojo cukraus (jei naudosite sausą vyną, tai reikės daugiau)
- 300 ml. acto (naudojau obuolių)
- 300 ml. vyno (naudojau naminį uogų , pusiau saldų vyną)
- 100 ml. juodųjų serbentų trauktinės (arba brendžio)
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- 1 džiovintas čili pipiriukas
- 1 a.š. cinamono
- maltų juodųjų pipirų, druskos
Eiga
Supjausčiau svogūnus plunksnelėmis (tiksliau ne aš, o kombainas), nes nuo tokio kiekio galima ir apsiašaroti.
Puode storu dugnu išlydžiau sviestą ir lengvai apkepiau svogūnus. Kai jie suminkštėjo, supyliau cukrų ir prieskonius.
Viriau ant silpnos ugnies apie pusvalandį, kol išgaravo skystis ir masė tapo tiršta. Galiausiai supyliau actą, vyną bei trauktinę ir dar pusvalandį troškinau. Gerai išviręs džemas turi būti pakankamai tirštas.
Džemą supilsčiau į stiklainiukus, daviau jiems atvėsti ir kišau į šaldytuvą, kuriame svogūnų džemą galima laikyti apie 3 mėn.


5 Comments
Viktorija Jurkiene
2010-12-30 at 11:05 amSkonis pasakiškas, prie kalakuto kalėdinio tiko idealiai, Ačiū Rennie už skanią Kalėdinę dovanėlę!
Augustė
2020-09-20 at 9:43 pmViskas buvo ok, kol nesupyliau acto 😀 siūlyčiau naudoti 100 ml vietoj 300, kadangi užgožė visus priskonius ir alkoholius, liko tiktai acto skonis.
Renata
2020-09-30 at 1:47 pmO jūs naudojote obuolių actą, kuris yra 5% stiprumo?
Augustė
2020-09-30 at 1:50 pmTaip, naudojau obuolių actą. Viriau dar kartą šią savaitę su 100 ml, tai šįkart mažai buvo acto, kitą kart bandysiu su 200 ml. Taip ir ieškai to tobulo skonio 🙂
Rennie
2010-12-31 at 10:08 amPrašom, prašom į sveikata!