APP/ Daržovės/ Ruduo/ Užkandžiai/ Visi receptai

Itališkas cukinijų apkepas SCARPACCIA

Šis receptas kilęs iš Italijos, Toskanos regiono. Tai nesudėtingas ir daug ingredientų nereikalaujantis plonas cukinijų apkepas, kuris skoniu primena cukinijų blynus, tik šis kepamas su mažiau riebalų ir ne keptuvėje, o orkaitėje. Šiam patiekalui būtina cukinijas pjaustyti labai plonai ir jas labai gerai nuvarvinti. Apkepui nenaudojami kiaušiniai, todėl patiekalas tiks ir veganams, nes tešla užmaišoma įpylus nuvarvėjusių cukinijų sulčių. Tai labai nebrangus ir ekonomiškas receptas, jei tik virtuvėje turite liūdinčią cukiniją, būtinai išbandykite. Šis apkepas privalo būti plonas, labiau, kaip blynas, o ne kaip storas apkepas. Plonas cukinijų apkepas iškepa gana greitai, jį patogiausia pjaustyti ir valgyti jau visai atšalusį su sezoninėmis salotomis ir lengvu jogurtiniu padažu.

Kadangi, cukinijos pačios iš savęs turi mažai skonio, jas reikia paskaninti aromatingais prieskoniais. Čia idealiai tiko naujieji itališko skonio Santa Maria bazilikų ir česnakų prieskoniai iš pasaulio skonių serijos. Mano virtuvėje tai vienas greičiausiai pasibaigiančių prieskonių mišinių, jį labai pamėgo visa šeima. Rekomenduoju išbandyti!

Itališkas cukinijų apkepas SCARPACCIA

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 38x26 cm kepimo formai
Gaminimo laikas: 20 min. ir nuvarvinimas Kepimo laikas: 30 min.

Vegetariškas patiekalas

Sudėtis

  • 1 didelės cukinijos arba 3 vidutinio dydžio
  • 1-2 raudonųjų svogūnų
  • 1 šaukštelio su kaupu druskos
  • 1 šaukšto SANTA MARIA bazilikų ir česnakų prieskonių mišinio
  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/4 stiklinės kukurūzų miltų
  • 1/2-1 stiklinės nuvarvėjusių cukinijų sulčių
  • alyvuogių aliejaus apšlakstyti
  • SANTA MARIA bazilikų ir česnakų prieskonių mišinio apibarstyti

Eiga

1

Didelę cukiniją perpjaukite pusiau, išimkite jau susiformavusias sėklas, jei odelė dar minkšta, jos nulupti nereikia. Jei naudosite jaunas cukinijas, iš jų sėklų neiškimkite. Cukinijas supjaustykite plonomis riekelėmis, tai patogiausia padaryti specialia pjaustykle mandolina arba virtuviniu kombainu.

2

Svogūnus nulupkite ir taip pat plonai supjaustykite pusžiedžiais, kaip cukinijas. Į pjaustytas cukinijas su svogūnais berkite kupiną šaukštelį druskos ir labai gerai rankomis viską išminkykite, kad iš cukinijų išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Taip paruoštas daržovės sudėkite į kiaurasamtį, po juo statykite dubenį ir palikite, kad gerai nuvarvėtų. Karts nuo karto dar rankomis pagniaužykite ir paspauskite daržoves, kad į dubenį nuvarvėtų kuo daugiau sulčių, o daržovės liktų kuo sausesnės.

3

Užmaišykite apkepo tešlą. Abiejų rūšių miltus sumaišykite su prieskoniais ir įpilkite pusę stiklinės nuvarvėjusių cukinijų sulčių. Jei tešla per sausa, pilkite dar truputį to parties skysčio, kol užmaišysite grietinės tirštumo tešlą. Į paruoštą tešlą suberkite gerai nuvarvintas daržoves ir išmaišykite į vientisą tešlą.

4

Kepimo formoje, (naudojau 38x26 cm), patieskite kepimo popierių, jį patepkite alyvuogių aliejumi ir sukrėskite paruoštą tešlą, jos viršų lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite bazilikų - česnakų prieskoniais. Apkepas turi gautis gana plonas, jei bus storesnio sluoksnio tai ilgai keps ir po to sunkiai pjaustysis. Pašaukite jį kepti į įkaitintą 200 laipsnių karščio orkaitę 30 minučių.

5

Iškepusį apkepą palikite trumpam atvėsti kepimo formoje, po to iškelkite su kepimo popieriumi pilnai ataušti ant grotelių. Apkepą pjaustykite tik pilnai atšalusį, kai spės sukietėti, nes karštas jis būna dar minkštas. Pilnai atšalusį apkepą supjaustykite gabalėliais ir patiekite su jogurtiniu padažu bei sezoninėmis salotomis. Taip pjaustytą cukinijų apkepą galite laikyti šaldytuve iki keturių dienų. Jis valgomos šaltas.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite