APP/ Daržovės/ Ruduo/ Visi receptai

Indiški cukinijų blynai

Ruduo jau visai ne už kalnų. Įtariu, daugumos virtuvėje savo eilės laukia didelės ir mažos cukinijos. Dažniausiai iš cukinijų kepu blynus, kuriuos mėgsta visa mano šeima. Kiekvienais metais išbandau vis kitokį naują cukinijų blynų receptą. Šiemet bandžiau indiško stiliaus cukinijų blynus, kurie, pavadinimais “Pakoda” bei “Pakora”, paplitę Pietų Azijos šalyse. Originaliai šie daržovių blyneliai verdami dideliame kiekyje aliejaus, bet aš juos kepu keptuvėje, įpildama daugiau aliejaus. Daržovių blynai puikiai iškepa ir mažesniame kiekyje riebalų.

Šie cukinijų blynai ypatingi, jog kepami be kvietinių miltų, vietoj jų naudojami maistingi bei baltymais turtingi beglitimiai avinžirnių miltai. Jiems taip pat neprireiks ir kiaušinių, nes avinžirnių miltai, sumaišyti su atlikusiomis cukinijų sultimis, puikiai “suriša” daržoves bei atstoja kiaušinius. Na bet už tai į šiuos blynus dedama daug plonai pjaustytų svogūnų, kurie cukinijų blynams suteikia papldomo saldumo ir traškumo bei beriama daug aromatingų, Indijos virtuvei būdingų, prieskonių. Cukinijų blynų tešlą gardinau savo pamėgtais “Santa Maria” prieskoniais: maltu kuminu, ciberžole, kario milteliais, aštrumo suteikiau aitriųjų paprikų mišiniu “Chili Explosion” malūnėlyje. Blynus patiekiau su jogurtu, sumaišytu su maltu kuminu. Tai galėtų būti puikus pasirinkimas vegetariškai vakarienei!

Jei mėgstate cukinijų blynus, rekomenduoju dar išbandyti:

  • Graikiškus cukinijų kepsniukus
  • Cukinijų blynus su sūriu, keptus orkaitėje
  • Cukinijų blynus su varške ir žolelėmis
  • Pikantiškus cukinijų blynus su kukurūzais
  • Pikantišką cukinijų blynų tortą

    Indiški cukinijų blynai

    6 votes, average: 2,83 out of 56 votes, average: 2,83 out of 56 votes, average: 2,83 out of 56 votes, average: 2,83 out of 56 votes, average: 2,83 out of 5 (6 įvertino )
    Užsiregistruokite, kad įvertinti
    Loading...
    By Renata Kiekis: 3-4 asmenims
    Gaminimo laikas: 30 min.

    Sudėtis

    • 1 didesnės cukinijos (sutarkuotos ir nusunktos apie 1 stiklinės)
    • 2 didelių svogūnų (gali būti skirtingų spalvų)
    • 8-10 šaukštų avinžirnių miltų
    • 8-10 šaukštų nuvarvėjusių cukinijų sulčių
    • 1 šaukštelio "Santa Maria" ciberžolių
    • 2 šaukštelių "Santa Maria" kario prieskonių
    • 1 šaukštelio "Santa Maria" malto kumino
    • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų "Santa Maria" mišinio malūnėlyje "Chili Explosion"
    • puokštės šviežių bazilikų
    • 1 nubraukto šaukšto druskos
    • aliejaus kepti
    • Jogurtiniam padažui:
    • 200 g tiršto jogurto
    • 1 šaukštelio "Santa Maria" malto kumino
    • 1 šaukšto citrinų sulčių
    • druskos pagal skonį

    Eiga

    1

    Cikiniją nuplaukite ir visą sutarkuokite burokinė tarką. Jei cukinja labai peraugusi, prieš tai išimkite susiformavusias jos sėklas. Tarkuotas cukinijas sumaišykite su vienu šaukštu druskos ir gerai pamaigykite rankomis, kad pradėtų išsiskirti sultys. Cukinijos tarkius sukrėsite į kiaurasamtį, o po juo pastatykite dubenį, į kurį nuvarvės sultys. Kad cukinijos būtų kuo sausesnės jas papildomai paspauskite rankomis. Atlikusių cukinijų sulčių neišpilkite, jas panaudosite tešlos užmaišymui.

    2

    Kuo ploniau žiedais arba pusžiedžiais supjaustykite abu svogūnus, juos suberkite prie nusunktų cukinijų tarkių.

    3

    Atskirame dubenyje sumaišykite avinžirnių miltus su visiais prieskoniais ir įpilkite nuvarvėjusių cukinijų sulčių, kad galėtumėte užmaišyti tirštą tešlą. Į ją sukrėskite nusunktas cukinijas ir pjaustytus svogūnus, įpjaustykite šviežių bazilikų lapų ir gerai išmaišykite, kad tešla pilnai padengtų daržoves.

    4

    Daržovių blynus kepkite keptuvėje, gerai įkaitintame didesniame kiekyje aliejaus. Iškepusius nusausinkte aliejaus perteklių sudėdami blynus ant popierinio rankšluosčio.

    5

    Cukinijų blynus patiekite su jogurtiniu padažu - tirštą jogurtą sumaišykite su maltais kuminais, druska ir citrinų sultimis.

    Užrašai

    Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite