APP/ Atsargoms/ Baziniai receptai/ Pavasaris/ Visi receptai

Naminės garstyčios su medumi

Nusipirkti skanių ir natūralių garstyčių parduotuvėje nėra taip paprasta, o patiems jas pasiruošti pagal savo skonį tikrai nesunku. Kai kam nors pasakau, kad garstyčias ruošiu namuose, visi nustemba, nes mano, jog jas pasigaminti pačiam labai sudėtinga. O taip tikrai nėra!
Naminių garstyčių ruošimas paprastas ir lengvas darbas, kurį dar labiau palengvina elektrinis trintuvas. Ilgiausias procesas šiuo atveju tai garstyčių sėklų brinkinimas. Jos išbrinksta per naktį. Šiame recepte siūlau garstyčių sėklas brinkinti natūraliose obuolių sultyse lygiomis dalimis sumaišytose su natūraliu obuolių actu, todėl šios garstyčios švelniai kvepia obuoliais. Brinkinti galite ir kitose natūraliose sultyse arba baltame vyne, nuo to priklausys garstyčių skonis. Eksperimentuodami galite kiekvieną kartą pasiruošti vis kitokio skonio garstyčias. Išbrinkusias garstyčių sėklas beliks tik susmulkiti trintuvu kartu su medumi. Skaniausias pagardas prie mėsos ir kepsnių jau paruoštas! Tokios garstyčios šaldytuve gali išbūti iki kelių mėnesių, bet pas mane jos neužsistovi ir visiškai nukonkuravo pirktines garstyčias. Kai einu į svečius kartais prigriebiu savo gamintų naminių garstyčių gražiame indelyje, būna laukiamiausios lauktuvės.

Šį receptą rasite ir pavasarinėje “Gero maisto dienoraštis” knygoje. O štai ką apie garstyčias knygoje rašo dietistė Toma:

“Namuose ruošos garstyčios – nuostabu! Ar žinojote, kad 100 gramų garstyčių sėklų yra net 24,9 g baltymų? Jose taip pat gausu B grupės vitaminų, seleno, mangano ir geležies. Obuolių actas stiprina mūsų imuninę sistemą ir gerina virškinimą. Ar gaminti garstyčias namie? Tikrai taip, nesuklysite.” 

Naminės garstyčios su medumi

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 500 ml
Gaminimo laikas: 10 min. ir sėklų brinkinimas

Sudėtis

  • 1 stikinės geltonųjų garstyčių sėklų
  • 150 ml obuolių acto
  • 150 ml pasterizuotų natūralių obuolių sulčių
  • 4 šaukštų medaus
  • 1 šaukštelio jūros druskos

Eiga

1

Iš vakaro garstyčių sėklas praplaukite tankiame rėtyje ir nudžiovinkite. Sėklas suberkite į sandarų indą, užpilkite obuolių actu ir obuolių sultimis, indą uždarykite ir palikite kambario temperatūroje per naktį, kad sėklos išbrinktų ir sugertų visą skystį.

2

Išbrinkusias garstyčių sėklas suberkite į trintuvą su 4 šaukštais skysto medaus ir druska. Trinkite, kol sėklos beveik susitrins ir taps panašios į mėgstamas garstyčias. Paruoštas garstyčias sudėkite į sterilizuotą užsukamą indelį ir laikykite šaldytuve apie mėnesį.

Balandžio16

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite