APP/ Mėsa/ Vasara/ Visi receptai

NUOGAS mėsainis graikiškai

Šis mėsainis visiškai mano skonio! Jame tik kokybiška jautiena ir daug daržovių! Šią vasarą negaliu jo atsivalgyti, kepėme jau keliatą kartų ir namų virtuvėje – keptuvėje, ir terasoje – kepsninėje, visaip puikus. Vasaros metu mano šaldytuve dažnai guli kelios “Feel the Beef” jautenos maltinų pakuotės, jas pigiau užsisakau “Agaras” elektroninėje parduotuvėje. Labai patogu! Ši jautena jau seniai yra mano mėgstamiausia, nes užauginta Lietuvos pievose.

Pats receptas nėra autentiškas graikiškos virtuvės patiekalas, tai mano improvizacija graikiškų skonių tema. Smulkintos graikiškos salotos, jogurtnis tzatziki, feta ir kokybiška jautena laba kartu tinka. Kviečiu išbandyti!

Filmuotą šio recepto versiją galite žiūrėti Sezoninės Virtuvės Facebook ir Instagram paskyrose.

NUOGAS mėsainis graikiškai

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 2 "Feel The Beef" jautienos maltinių mėsainiams
  • aliejaus aptepti
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Smulkintoms graikiškoms salotoms:
  • kelių agurkų
  • kelių pomidorų
  • nedidelio mėlynojo svogūno
  • kelių saujų kalamata alyvuogių
  • smulkintų mėtų su šviežiais raudonėliais
  • kelių šauktų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Tzatziki padažui:
  • kelių agurkų
  • kelių česnako skiltelių
  • 150 ml graikiško jogurto
  • kelių šauktų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • kelių šauktų citrinų sulčių
  • smulkintų mėtų su šviežiais krapais
  • druskos pagal skonį
  • Patiekti:
  • šviežių salotų lapų
  • šviežių mėtų šakelių
  • fetos sūrio

Eiga

1

Iš anksto galite pasiruošti tzatziki padažą. Agurkus nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite, apibarstykite druską, pamaigykite rankomis ir sukrėskite į tankų rėtį, kad nuvarvėtų išsiskyrusios iš agurkų sultys. Nuvarvėjusius agurkus sumaišykite su jogurtu, smulkiai įtarkuokite česnako skilteles, berkite druską, pilkite alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir gerai išmaišykte. Gardinkite smulkiantais krapais ir mėtomis.

2

Prieš mėsos kepimą pasiruoškite smulkias graikiškas salotas. Smulkiai supjaustykite agurkus su pomidorais, svogūnus, alyvuoges, mėtas su raudonėliais ir viską sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais.

3

Iškepkite mėsos paplotėlius. Juos iš anksto išimkitye iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros, aptepkite aliejumi ir kepkite, geriausiai, ketaus keptuvėje su grioveliais. Kad mėsa neliptų prie keptuvės, ji turi būti gerai įkaitinta ir patepta aliejumi. Mėsos paplotėlius kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

4

Formuokite "nuogą" mėsainį. Į lėkštę dėkite kelis švarius salotų lapus, ant jų - kelis šaukštus tzatziki padažo, tada keptą mėsos paplotėlį, ant jo berkite smulkias graikiškas salotas, ant viršaus užtrupinkite fetos sūrio ir puoškite šviežia mėtos šakele.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Feel The Beef"

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Almina
    2023-08-04 at 12:41 pm

    Absoliučiai tobulas receptas🙂 Gaminame patys kartą per savaitę ir visus svečius vaišiname – nusivylusių nebuvo🙂 ačiū!

  • Komentuokite