Šį rabarbarų džemą su apelsinais atradau tik šiemet. Paragavau jo svečiuodamasi pas vyro tėvus, jau ne pirmus metus jį verda vyro sesuo Miglė, tik ji pjausto visą apelsiną, o aš išspaudžiau iš apelsinų sultis.
Kadangi viriau su Dan Sukker cukrumi uogienėms, rabarbarai su apelsinų sultimis ir smulkiai nutarkuota žievele pavirto į tirštą džemą. Geroji žinia, kad 4 kilogramams rabarbarų su apelsinais man prireikė tik 1 kilogramo uogienių cukraus. Todėl jį galėjau išvirti saldžiarūgštį ir ne per saldų, bet nuo pektino, esančio šiame cukruje, jis tapo tirštas, nors rabarbarus su apelsinų sultimis viriau vos 25 minutes. Ankstesniais metais esu gaminusi rabarbarų drebučius, rabarbarų ir braškių uogienę, rabarbarų džemą su šildančiais prieskoniais. Stiklo name šį rabarbarų džemą serviruoju kurortiniams pusryčiams, šalia skaniųjų varškėčių. Jei darže dar nespėjote nuimti viso rabarbarų derliaus, pats laikas tai padaryti šią savaitę, nes rabarbarų sezonas pasibaigia iš karto po Joninių. Kviečiu rabarbarų derliaus uždarymui išsivirti saldžiarūgščio džemo!

Komentarai