APP/ Atsargoms/ Vasara/ Visi receptai

Rabarbarų džemas su apelsinais

Šį rabarbarų džemą su apelsinais atradau tik šiemet. Paragavau jo svečiuodamasi pas vyro tėvus, jau ne pirmus metus jį verda vyro sesuo Miglė, tik ji pjausto visą apelsiną, o aš išspaudžiau iš apelsinų sultis.

Kadangi viriau su Dan Sukker cukrumi uogienėms, rabarbarai su apelsinų sultimis ir smulkiai nutarkuota žievele pavirto į tirštą džemą. Geroji žinia, kad 4 kilogramams rabarbarų su apelsinais man prireikė tik 1 kilogramo uogienių cukraus. Todėl jį galėjau išvirti saldžiarūgštį ir ne per saldų, bet nuo pektino, esančio šiame cukruje, jis tapo tirštas, nors rabarbarus su apelsinų sultimis viriau vos 25 minutes. Ankstesniais metais esu gaminusi rabarbarų drebučius, rabarbarų ir braškių uogienę, rabarbarų džemą su šildančiais prieskoniais. Stiklo name šį rabarbarų džemą serviruoju kurortiniams pusryčiams, šalia skaniųjų varškėčių. Jei darže dar nespėjote nuimti viso rabarbarų derliaus, pats laikas tai padaryti šią savaitę, nes rabarbarų sezonas pasibaigia iš karto po Joninių. Kviečiu rabarbarų derliaus uždarymui išsivirti saldžiarūgščio džemo!

Rabarbarų džemas su apelsinais

8 votes, average: 2,63 out of 58 votes, average: 2,63 out of 58 votes, average: 2,63 out of 58 votes, average: 2,63 out of 58 votes, average: 2,63 out of 5 (8 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata
Gaminimo laikas: apie 60 min.

Sudėtis

  • 2 kg rabarbarų
  • 2 kg apelsinų
  • 1 kg "Dan Sukker" cukraus uogienėms
  • 1 cinamono lazdelės
  • žiupsnelio duskos

Eiga

1

Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nuo visu apelsinų smulkiai nutarkuokite geltonąją žievelę bei išspauskite visų apelsinų sultis, jas kartu nutarkuotomis žievelėmis supilkite į puodą ant pjaustytų rabarbarų, įmeskite cinamono lazdelę, įberkite žiupselį druskos.

2

Rabarbarus su apelsinų sultimis užvirkite ir pavirkite 10-15 minučių, kol rabarbarų gabaliukai pradės tęžti ir taps vientisa mase. Tada lėtai suberkite uogienių cukrų ir išmaišykite. Virkite dar 10-15 minučių, tada nukelkite puodą nuo kaitros ir palikte kiek praaušti.

3

Praaušusį džemą supilstykite į sterilizuotus indelius ir užsukite. Aušdamas džemas ims tirštėti ir tik pilnai atšalęs įgis galutinę konsistenciją.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Dan Sukker Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite