APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Obuolių pyragas su spanguolėmis ir lazdynų riešutais

Šiame pyrage yra visko, kas geriausia rudenį ir raudonšoniai obuoliai, ir vitaminingos spanguolės, ir švieži lazdynų riešutai.
Šiemet spanguolės ypatingai didelės ir gražios, be šių uogų niekaip neįsivaizduoju paskutinių mėnesių metuose. Originaliame recepte vietoj spanguolių buvo naudojamos gervuogės, o dalis miltų keičiama maltais migdolais. Tiems, kam ne prie širdies rūgščios spanguolės, jas gali keisti rudeninėmis avietėmis. Jei pyragui naudosite saldžiarūgščius obuolius, spanguolės pyrage labai derės ir kompensuos obuoliuose trūkstamą rūgštumą. O ypatingo šarmo šiam obuolių pyragui suteikia lazdyno riešutų pabarstai. Labai skanus ir gaivus rudeniškas pyragas. 

Obuolių pyragas su spanguolėmis ir lazdynų riešutais

4 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 8
Gaminimo laikas: 15 min. ir marinavimas Kepimo laikas: 50 min.

Sudėtis

  • 125 g. sviesto (minkšto)
  • 125 g. cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 4 obuoliai
  • 100 g. spanguolių
  • Pyrago viršui:
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 30 g. sviesto (šalto)
  • 50 g. lazdyno riešutų (išgliaudėtų)
  • miltelinio cukraus

Eiga

1

Kepimo formos (24 cm) šonus ištepiau sviestu, o jos dugną išklojau kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinau iki 160 laipsnių.

2

Sausoje keptuvėje lengvai pakepinau lazdyno riešutus. Kepinti riešutai įgyja ryškesnį skonį ir nuo jų lengviau nusilupa odelė. Riešutus kiek paskaldžiau peiliu.

3

Miltus sumaišiau su kepimo milteliais.

4

Elektriniu plaktuvu išplakiau minkštą sviestą ir cukrų, tada sudėjau kiaušinius ir viską išplakiau kartu. Po truputį į plakinį įmaišiau miltų mišinį.

5

Obuolius nulipau ir supjausčiau skiltelėmis, subėriau juos į tešlą kartu su švariomis spanguolėmis. Tešlą gerai išmaišiau, kad obuoliai ir uogos pasiskirstytų vienodai. Pyrago mišinį supyliau į paruoštą kepimo formą.

6

Iš cinamono, rudojo cukraus, šalto kapoto sviesto ir riešutų rankomis padariau trupinius ir apibėriau jais pyrago viršų.

7

Pyragą kepiau apie 50 minučių. Iškepusiam pyragui leidau praaušti ir barsčiau milteliniu cukrumi bei spanguolėmis.

 

Gali patikti

15 Comments

  • Atsakyti
    Ieva
    2012-10-12 at 8:02 am

    Kokios gražios nuotraukos! Primena žiemos pasaką…

  • Atsakyti
    Vilma
    2012-10-12 at 10:15 am

    Stebuklingai gražu!!!!

  • Atsakyti
    Vika
    2012-10-12 at 10:29 am

    ne tik gražu, bet ir labai labai skanu, galiu užtikrintai pasakyti, ragavau tai žinau 🙂

  • Atsakyti
    Dalia
    2012-10-12 at 2:41 pm

    Nuotraukos labai gražios! O pyragas su tokiais ingredientais, įsivaizduoju, ypatingai skanus, juolab su spanguolėmis…

  • Atsakyti
    Medeja
    2012-10-13 at 12:35 am

    Pasakiškai atrodo! Ir aš tikrai daryčiau su spanguolėm 🙂

  • Atsakyti
    Daiva
    2017-10-05 at 2:51 pm

    Tobulas! Skanesnio ir nevalgiau 🙂 mano vyrui patinka su daugiau tešlos, o man su daugiau obuolių 🙂 Tai jis visaip gerai gaunasi ir skaniai iškepa 🙂

  • Atsakyti
    lina
    2018-11-27 at 1:44 pm

    labai skanus.Kepinti riesutai labai tinka.Dekui uz recepta.

  • Atsakyti
    Lina
    2021-11-19 at 10:58 am

    Labai labai geras pyragas, ačiū už receptą!

  • Komentuokite