Atsibodo kas rytą valgyti vis tą pačią košę? Šiūlau išbandyti mano pamėgtą rudenišką avižų košę su obuoliais, riešutų sviestu ir cinamonu.
O kur obuoliai, ten ir cinamonas! Neseniai sužinojau, kad mano mėgstamas SANTA MARIA cinamonas apdovanotas prestižiniame “Superior Taste Awards“ skonio konkurse! Šis įvertinimas reiškia, jog garbinga ir nepriklausoma 250 profesionalių šefų ir somelje žiuri “Santa Maria” cinamoną įvertino net 8-9 balais. Šis cinamonas yra vienas kokybiškiausių!
Kviečiu žiūrėti ir filmuotą receptą.
Subalansuota maistingiems pusryčiams Puode užvirkite 2 stiklines vandens, tada suberkite nuplautas skaldytas avižų kruopas, druską ir virkite apie 5 minutes, kol vanduo nuvirs, o kruopos apminkštės. Kol verda kruopos sutarkuokite obuolius ir juos kartu su klevų sirupu ir cinamonu suberkite prie apvirusių kruopų. Virkite ant žemos temperatūros dar apie 5 minutes. Per tą laiką kokteilinėje išplakite stiklinę vandens ir riešutų sviestą iki vientisos riešutų pieno konsistencijos bei supilkite į verdamą košę, gerai išmaišykite, užvirkite ir nukelkite nuo ugnies. Uždengę puodą dangčiu brandinkite dar 5 minutes. Dėkite košę į lėkštes, apibarstykite avietėmis ir cinamonu. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAAvižų košė su obuoliais, riešutų sviestu ir cinamonu
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai