Pieniška ryžių košė su spanguolėmis
Sudėtis
- 2 stiklinės vandens
- 1 stiklinė baltų apvalių trumpagūžių ryžių
- 1 stiklinė pieno
- 1 š. sviesto
- 2 š. džiovintų spanguolių
- 2 a.š cukraus
- Druskos, vanilininio cukraus, migdolų drožlių apibarstymui
Eiga
Taigi, sunkiausias gaminimo etapas, vos pramerkus akis ir išsiritus iš lovos pirmiausiai bėgu į virtuvę ir užkaičiu puode 2 stiklines vandens, kol jis užverda, yra laiko praplauti ryžius. Ryžius supilu į verdantį vandenį, įberiu druskos, uždengiu puodą ir palieku virti ant pačios mažiausios ugnies. Dabar galiu 15-20 min. ramiai praleisti vonioje, o kartais vėl susirangyti į šiltą lovą. Praėjus minėtam laiko tarpui, ryžiai turėtų būt sugėrę visą vandenį, dabar juos dar „pagirdau“ pienu, kai jis užverda, sudedu nuplautas džiovintas spanguoles, cukrų, vaniliną, gerai išmaišau, uždengiu puodą, išjungiu ugnį ir palieku košę brinkti, kokias 10 min. Galiausiai ryžiai bus sugėrę ir pieną. Košę dalinu į lėkštes ir apibarstau migdolų drožlėmis.
Komentarai