APP/ Mėsa/ Visi receptai/ Žiema

Troškinta veršienos kulninė OSSO BUCO su šafraniniu daugiaryžiu

Namie, kaip restorane! Šis tradicinis šiaurės italų patiekalas Osso Buco su šafraniniu Risotto Milanese labiausiai man primena mūsų su vyru romantišką kelionę į Milaną. Tuo metu veršienos kultinę su milanietišku šafraniniu daugiaryžiu valgėme ne vieną kartą. Burnoje tirpstanti mėsa buvo tokia skani, švelni, net krito nuo kaulo, o troškinio padažas su šakninėmis daržovėmis ir pomidorais ypač derėjo su kreminiu šafraniniu daugiaryžiu. Mudviem su vyru šis patiekalas taip patiko, jog pargrįžę namo gaminome jį ne kartą ir ne du, jo receptą net įtraukiau į savo tuo metu ruošdama pirmąją knygą “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”.

Sunku patikėti, bet tai buvo jau prieš 8 metus! Net nesuskaičiuoju kiek kartų šį patiekalą gaminau per visus šiuos metus. Vos tik randu pirkti veršienos kulninės visada ruošiu Osso Buco, kuris primenana romatišką kelionę. Šviežią veršienos kulninę ne taip lengva rasti nusipirkti, paskutiniu metu ją perku elektroniniame Merkio turgelyje. Mėsą visada gaunu šviežią, ją pristato tiesiai į namus, o aš džiaugiuosi, kad galime ruošti itališką patiekalą iš Lietuvoje užaugintos veršienos!

Troškinta veršienos kulninė OSSO BUCO su šafraniniu daugiaryžiu

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 45 min.

Multifunkcinio puodo receptas

Sudėtis

  • 2 gabalėliai veršienos kulninės
  • 1 svogūno
  • 2 morkų
  • pusės saliero šaknies
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 stiklinės baltojo vyno
  • 1 stiklinės sultinio
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 250 ml konservuotų pomidorų
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • prieskoninių žolelių puokštė iš laurų lapų, čiobrelių, rozmarinų
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • Daugiaryžiui:
  • 250 g ryžių skirtų daugiaryžiui, naudojui "Arborio"
  • 1 svogūno
  • 0,5 stiklinės baltojo vyno
  • 750 ml sultinio
  • pusės šaukštelio šafrano piestelių
  • 30 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 50 g sviesto
  • Žalumynų "Gremolata":
  • puokštės šviežių petražolių
  • kelių česnako skiltelių
  • 1 citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės

Eiga

1

Šį troškinį ruošiau multifunkciniame puode, greitpuodžio funkcija, todėl jau po 40 minučių troškinimo galėjome mėgautis paruoštu patiekalu, jei troškinį ruošite paprastame puode, tam prireiks 2 valandų.

2

Veršienos kulninę nuplaukite, nusausinkite, apiberkite druska ir maltais pipirais. Visas daržoves, skirtas troškiniui, smulkiai supjaustykite.

3

Mėsą apkepiau alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių tame pačiame multifunkciniame puode, įjungusi funkciją "Soute" ant žemos temperatūros. Apkeptą mėsą išėmiau iš puodo, o į jį subėriau apkepti smulkintus svogūnus su česnakais, kai jie apkepė, bėriau pjaustytas morkas ir salierus. Kai visos daržovės apkepė supyliau vyną, tada konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinį, viską skaninau druska ir pipirais. Į daržovių troškinį įdėjau apkeptus mėsos gabaliukus, taip, kad jie būtų apsemti daržovių ir padažo, o ant viršaus uždėjau prieskoninių žolelių puokštę iš laurų lapų, rozmarinų, čiobrelių. Multifukciniame puode parinkau "Pressure cook" funkciją "Beef" ir troškinau uždengusi puodą greitpuodyje 40 minučių. Jei troškinį ruošite paprastame, troškinimui skirtame puode, tam prireiks 2 valandų troškinimo žemoje temperatūroje. Per tą laiką mėsa turi tapti tokia minkšta, kad net kristų nuo kaulo.

4

Paruoškite gremolatą. Smulkiai sukapokite petražoles kartu su česnakais ir ant jų smulkiai užtarkuokite vienos citrinos žievelę. Viską išmaišykite ir atidėkite paruošto patiekalo apibarstymui.

5

Kol mėsa troškinasi, paruoškite milanietišką daugiaryžį su šafranu. Gilesnėje keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kai pagels, suberkite nuplautus ryžius ir juos trumpai pakepinkite kartu su svogūnais. Sultinyje užmerkite šafraną, palaukite kol jis švelniai nudažys sultinį. Tada į ryžius supilkite vyną, jį nugarinkite ir po samtį porcijomis pilkite sultinį, kai nugaruos, vėl pilkite, kol sultinys pasibaigs, o ryžiai taps minkšti. Nuolat maišydami daugiaryžį turėtumėte paruošti per 20 minučių. Galiausiai į daugiaryžį sudėkite sviestą, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, išmaišykite ir iš karto pateikite su veršienos troškiniu "Osso buco", viską apiberkite žalumynų gremolata.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su www.merkio.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite