APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Tarta su spanguolėmis ir imbierinių meduolių pagrindu

Jei po Kūčių ir Kalėdų turite užsilikusių imbierinių meduolių ar sausainių, o šaldytuve liūdi atlikusios nuo šventinės ruošos spanguolės, siūlau juos panaudoti ruošiant gaivaus skonio tartą. Jos paruošimas visai nesudėtingas, neprireiks nei tešlos minkyti, nei jos kočioti, tik paprasčiausiai susmulkinti sausainius, kurie bus tartos pagrindas. Kremas šiai tartai verdamas atskirai, labai panašiai, kaip gaminamas Lemon curd, ir dar šiltas supilamas ant iškepto pagrindo. Belieka palaukti, kol kemas pilnai sušals šaldytuve ir bus galima skanauti.

Šiam skanumynui spanguolų uogų nereikia užvirti, jose išlieka visi vitaminai, o pats kepinys būna gaivaus ir saldžiarūgščio skonio. Spanguolių rūgšties ir saldumo balansą kreme puikiai sureguliuoja ekologiškas Panevėžio cukrus, o sausainių trupinius sulipina lydytas sviestas sumaišytas su auksaspalviu Dansukker sirupu. Ši, lengva ir saldžiarūgštė spanguolių tarta, puikiai tika tarpušvenčiui ir Naujųjų Metų sutikimo šventei, kai norisi lengvai pagaminamo ir ne per saldaus deserto.

Linkiu džiaugsmingo Naujųjų Metų sutikimo ir laimingų, sveikų bei taikių ateinačių 2023 metų!

Tarta su spanguolėmis ir imbierinių meduolių pagrindu

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 20 cm skersmens formai
Gaminimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • Sausainių pagrindui:
  • 350 g imbierinių meduolių arba aromatingų kalėdinių sausainių
  • 30 g sviesto
  • 1 šaukšto DanSukker auksaspalvio sirupo
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • Spanguolių kremui:
  • 350 g šviežių spanguolių (galima naudoti ir šaldytas)
  • 120 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 1 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės
  • 150 g DanSukker ekologiško cukraus
  • 4 kiaušinių trynių
  • 30 g sviesto
  • 3 šaukštų kukurūzų miltų
  • Papuošimui:
  • 200 g plakamosios grietinėlės
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • aguonų

Eiga

1

Paruoškite tartos pagrindą. Imbierinius meduolius susmulkinkite kapoklėje į smulkius trupinius. Meduolių trupinius sumaišykite su cinamonu, supilkite išlydytą sviestą ir auksaspalvį sirupą bei išmaišykite, kad trupiniai gerai sukibtų. Trupinius suberkite į tartos formą, išlyginkite pradžioje šaukštu, o vėliau apverstu mažos stiklinės dugnu, kad gražiai susipresuotų ir vienodai pasiskirstytų. Pašaukite kepti į įkaitintą 175 laipsnių orkaitę 15 minučių. Iškepusį ištraukite ir palikite kepimo formoje ataušti.

2

Paruoškite spanguolių kremo įdarą. Spanguoles nuplaukite ir kartu su apelsinų sultimis bei smulkiai nutarkuota apelsinų žievele sutrinkite į vientisą masę. Dubenyje lengvai išplakite kiaušinių tynius su cukrumi, supilkite trintas spanguoles ir dubenį statykite ant kaitinamo puodo su vandeniu. Karšto vandens vonelėje kremą šildydami maišykite konditerine šluotele, kol pradės tirštėti, tai užtruks apie 10 minučių. Tada, toliau maišydami, dalimis suberkite kukurūzų miltus, kad kremas dar labiau sutirštėtų, ir galiausiai įmeskite sviesto gabalėlius, maišykite, kol jie ištirps ir kremas taps vientisos tirštos grietinės konsistencijos. Kremą palikite praaušti. Dar šiltą kremą supilkite ant iškepto tartos pagrindo. Tartą su įdaru dėkite į šaldytuvą, kad kremas pilnai sutirštėtų. Geriausiai, jei tarta šaldytuve pabus per naktį arba bent 4 valandas.

3

Tartą su sustingusiu spanguolių kremu patiekite su grietinėle, suplakta su vaniliniu cukrumi, ją galite gražiai išspausti konditeriniu švirkštu tiesiai ant tartos. Apibarstykite aguonomis, puoškite likusiomis spanguolių uogomis. Šią tartą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, kol prireiks. Ji skani išliks keletą dienų.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su DANSUKKER LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite