APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Užkandžiai/ Visi receptai

Škotiški kiaušiniai

Lietuviškoms Velykoms – Škotiški kiaušiniai! Jei šioms Velykoms norite išbandyti kažką naujo, bet artimo lietuviškam skoniui šį receptą labai rekomenduoju. Išvaizda škotiški kiaušiniai panašūs į cepelinus, o skoniu kiek primena netikrą zuikį su kiaušiniais.

Svarbiausias darbas nepervirti kiaušinių ir gerai paprieskoniuoti mėsą! Aš naudojau “Santa Maria” Telycherry pipirus bei mėsos prieskonius su žolelėmis ir česnakais. O toliau jau viskas paprasta! Maltą mėsą išploninam, tai patogiausia padaryti maistinės plėvelės pagalba,  į ją gražiai  įsukam miltuose išvoliotą virtą kiaušinį, tada vėl į miltus, į plaktą kiaušinį, į džiūvėsėlius ir dedame virti į įkaitintus riebalus! Škotai šiuos kiaušinius dažnai gamina su mėsos dešrelių mėsa, aš ruošiau su kelis kartus permalta kiauliena. Labai sotus ir velykiškas patiekalas! Rekomenduoju išbandyti!

Kaip juos gaminu. žiūrėkite mūsų su dukra nufilmuotame video recepte.

Škotiški kiaušiniai

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 6 vnt
Gaminimo laikas: 30 min. Kepimo laikas: 8 min.

Velykoms

Sudėtis

  • 6 kiaušinių virimui
  • 500 g smulkiai maltos kiaulienos
  • 1 šaukšto "Santa Maria" mėsos prieskonių su žolelėmis ir česnakais
  • druskos ir "Santa Maria" maltų Tellicherry pipirų pagal skonį
  • 1 kiaušinio plakiniui
  • 50 g kvietinių miltų
  • 100 g maltų džiūvėsėlių
  • 1 l aliejaus virimui

Eiga

1

Kiaušinius išimkite anksčiau iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Mėsą naudokite tik smulkiai sumaltą, jei reikia, permalkite ją du kartus.

2

Išvirkite kiaušinius, kad tryniai išliktų skysti. Į verdantį vandenį suleiskite kambario temperatūros kiaušinius ir virkite lygiai 6 minutes, tada juos perkelkite į šaltą vandenį, kad atšaltų ir nulupkite.

3

Maltą kiaulieną padalinkitė į 6 rutulikus, kiekvieną jų suspauskite tarp maisto plėvelės, paplokite rankomis, taip suformuodami ploną mėsos "kilimėlį". Kaip tai darau, žiūrėkite video viršuje.

4

Formuokite škotiškus kiaušinius. Nuluptą skystai virtą kiaušinį apvoliokite miltuose ir dėkite ant suploto mėsos "kilimėlio", rankomis aplink kiaušinį aplipdykite mėsą, jei jos per daug, nereikalingą dalį nugnybkite. Padailinkite škotiškų kiaušinių fomą tarp rankų, tada apvoliokite miltuose, vėliau kiaušininio plakinyje ir galiausiai maltuose džiūvėsėliuose. Taip paruoštus kiaušinius pusvalandžiui statykite į šaldytuvą.

5

Nedideliame puode užkaiskite aliejų, kad būtų vidutiniškai įkaitęs ir po du suleiskite virti škotiškus kiaušinius, pavartydami juos virkite apie 8 minutes. Išvirusius guldykite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Pjaukite ir skanaukite kol šilta, nors labai skanūs ir šalti su garstyčiomis, krienais, majonezu ir salotomis.

Užrašai

Receptas pauoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

2 Comments

  • Atsakyti
    Aistė
    2023-04-05 at 12:43 pm

    Mano asmeniniam skoniui labiau patinka su dešrelių mėsa. Esu gaminusi ne kartą, tikrai vertas dėmesio patiekalas 🙂

    • Atsakyti
      Renata
      2023-04-05 at 10:07 pm

      Smagu, kad patinka 🙂 Dešrelių mėsos mūsuose sunkiau rasti, todėl rinkausi maltą kiaulieną.

    Komentuokite