Gaminu/ Mėsa/ Pavasaris

Planuojame šventinį meniu: VELYKINIAI MĖSOS PATIEKALAI

Velykos jau “ant nosies”, jei dar nesuplanavote šventinio meniu, atkeliauju su išsamiu velykinių mėsiškų patiekalų receptų meniu. Kokią mėsą šiemet pasirinksite Velykų stalui?

Jei JAUTIENĄ:

Ypač rekomeduoju šiuos, šventiškai atrodančius, velykinius jautienos mini Velingtono kepsnius su špinatais. Jiems abejingų tikrai nebus, o šiam receptui naudojama brandintos jautienos išpjova – ypač šventinė mėsa. Gaminau juos pernai, šeima buvo sužavėta!

Jei norite velykinius pietus paruošti ypač greitai ir su daug daržovių, bei kad patiekale vyrautų žalia spalva, neapsiriksite pasirinkdami Jautienos didkepsnius su pupelėmis ir žirniais. Šiam receptui puikiai tiks šaldytos daržovės.

Šiuolaikiškoms Velykoms tiks Jautienos antrekotas su bulvytėmis ir chimichurry padažu. Žalias žolelių padažas nuteikia labai velykiškai!

Mėgstantiems klasiką, rekomenduoju Šventinius jautienos suktinukus su troškintomis morkomis ir bulvių koše su žirneliais. Šie zrazai tinka visoms progoms ir šventėms!

Šis Mėsos pyrago su kiaušiniais receptas iš mano tinklaraščio archyvų, jam jau 10 metų! Be smulkintos jautienos jam dar naudojamas virtas liežuvis bei virti kiaušiniai. Visiškas Velykų skonis!

O jei turite gražios veršienos nugarinės, labai rekomenduoju išbandyti tradicinį šiaurės Italijos patiekalą Veršiena tuno padaže Vitello Tonnato, tai restoraninio lygio patiekalas, kurį nesudėtingai pagaminsite namų virtuvėje.

Jei PAUKŠTIENĄ:

Jei per Kalėdas populairūs kepti kalakutai, antys ir žąsys, tai per Velykas dažniau ant stalo keliauja viščiukai ir putpelės. Putpelės ypač šventiškas ir nekasdieniškas ingredientas, jei pavyks jų nusipirkti, išbandykite Keptas putpeles, apsuktas šonine, su pupelėmis ir naminiais makaronais. Kiekvienam svečiui skaičiuokite po vieną putpelytę.

Keptas viščiukas ant apelsinų tinka ir Velykoms ir Kalėdoms, nes apelsinų sezonas per vieną šventę tik prasideda, o per kitą beveik pasibaigia. Nebijokite kepti apelsinų, jie labai skanūs, o jei pavyks nusipirkti ir raudonųjų apelsinų, velykinis kepsnys bus tikrai margas.

Pavasarinis viščiukas puode – klasikų klasika! Šis patiekalas patiks dideliems ir mažiems, o ir paruošti jį viename puode kartu su garnyru labai patogu ir nesudėtinga.

Indonezietiškai keptos putpelių šlaunelės tiks antrai Velykų dienai, kepimui kepsninėje. Tokios mini šlaunelės ne tik gardžiai ir greitai iškepa, bet ir daro įspūdį.

Viščiukas su žolelėmis ir karamelizuotomis morkomis naujausias šių metų velykinis receptas. Nors atrodo niekuo neįpatingas, bet jis kepamas su didele kvapniųjų žolelių puokšte pilve. Būtinai paskaitykite receptą!

Jei KIAULIENĄ:

Kiaulienos nugarinė, įdaryta džiovintomis slyvomis, yra Velykų klasika. Ją beveik kiekvienas Velykas ruošia mano mama. Šiam receptui vietoj džiovintų slyvų galite naudoti ir džiovintus abrikosus.

Norite tradicinės mėsos, bet netradicinio skonio – rinkitės Kiaulienos kepsnius ant ananasų!

O šis receptas galėtų būti tikra jūsų Velykinio stalo pažiba! Maltos kiaulienos terinas su žirneliais iš mano ruoštos elektroninės velykinės knygelės “Velykų vaišės. Sezoninė mėsa”, ją nemokamai kartu su 12 šventinių receptų galite parsisiųsti iš čia.

Naujausias mano receptas prieš šias Velykas – Škotiški kiaušiniai. Šis patiekalas skanus tiek šiltas, tiek ir atšalęs, patiekite su sezoninėmis salotomis ir garstyčiomis.

Jei TRIUŠIENĄ:

Naujausias triušienos receptas, kurį siūlau išbandyti šioms Velykoms yra Maltietiškas triušienos troškinys. Jis patiks ir mažiems, ir dideliems!

Pavasarinis triušienos troškinys su morkomis ir žirneliais tikrai patiks visai šeimai, o jei dar patieksite su namuose ruoštais makaronais – bus tikra šventė!

Triušiena su bulvėmis ir garstyčiomis troškinta aluje labiau tiks suaugusių svečių kompanijai. Šio patiekalo skonis labai priklauso nuo pasirinkto alaus rūšies.

Triušiena, troškinta pomidorų padaže su džiovintomis slyvomis patinka dažniausiai visiems! Man tai vienas skaniausių triušienos receptų.

Triušienos kulšelės troškintos obuolių sultyse su džiovintais vaisiais dar vienas senas geras mano receptas. Jau daug metų pagal šį receptą ruošiu triušieną, ji būna saldžiarūgštė ir labai minkšta, nes obuolių sultys ypač suminkština mėsą ir troškinti reikia trumpiau.

Jei ĖRIENĄ:

Kepsninėje keptos plėšytos ėriuko kojos labai skaniai iškepa kepsnijėje, bet jas galite kepti ir virtuvės orkaitėje. Ėriena – tradicinė velykinė mėsa, ją pasirinkę tikrai neapsirinksite.

Plėšytas ėrienos kepsnys marokietiškai tiks netradicinėms Velykoms. Labai spalvingas ir daug skonių savyje talpinantis receptas.

O jei norite peržvelgti dar daugiau šventinių velykinių receptų, kviečiu nemokamai parsisiųti mano ruoštą el. knygą „VELYKŲ VAIŠĖS. Sezoninė mėsa“. Joje dar 12 skaniausių Velykoms tinkančių receptų!

Lengvo ir nuotaikingo pasiruošimo Velykoms!

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite