Sluoksniuotoje tešloje kepti smidrai ne tik labai skanūs, paprastai paruošiami bet ir puikiai atrodo. Ruošiantiems smidrus pirmą kartą, rekomenduočiau pradėti būtent nuo šio recepto, taip paruošti šparagai negali nepatikti. Jei prie šių smidrų dar paruošite pavasarinių salotų su ridikėliais, turėsite ne tik puikią vakarienę, bet ir greitai paruošiamas vaišes svečiams.
Šparagų būna įvairių spalvų: žalių, baltų, violetinių. Man labiausiai patinka žalieji ir dar visai liauni, ne visai sustorėjusiais kotais, tokių ir lupti nereikia, ir jų skonis yra švelnesnis. Šparagų sezonas labai trumpas, tik iki Joninių, tad nepraleiskite progos ir būtinai jais pasimėgaukite.
Šparagus gerai nuploviau ir trumpai apviriau apie kelias minutes. Apvirtus šparagus pakišau po tekančiu šaltu vandeniu, kad neprarastų skaisčios žalios spalvos. Pirktą sluoksniuotą tešlą atšildžiau ir lengvai iškočiojau kočėlu. Tešlą supjausčiau kelių centimetrų storio juostelėmis, kuriomis apsukau apvirtus šparagus, kiekvieną atskirai. Apsuktus tešla šparagus, juos aptepiau plaktu kiaušiniu ir apibarsčiau tarkuotu sūriu bei sezamo sėklomis. Šparagus kepiau įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie penkiolika minučių, kol tešla gražiai išsipūtė ir iškepė. Iškepusius tešloje šparagus aušinau ant grotelių. Taip paruošti šparagai labai skanūs tiek šilti, tiek ir visai atšalę. Smidrai sluoksniuotoje tešloje
Sudėtis
Eiga
6 Comments
Nida
2013-05-21 at 10:39 amNuostabu!! Dar vienas puikus šparagų paruošimo būdas ir tikra stalo puošmena!
Rennie
2013-05-21 at 4:34 pmNida, visiškai Tau pritariu, taip ruošti šparagai tikra stalo puošmena 🙂
Renata
2013-05-22 at 12:10 amSuper! Būtinai bus išmėginta parsinešus šviežių šparagų 🙂
Rūta
2014-05-15 at 12:41 pmAtkreipkit dėmesį, kad į Lietuvišką virtuvę grįžta dvaro patiekalas.
Šiuo metu šparagai natūraliai auga senose kaimo kapinaitėse.
Kad jie būtų tinkami maistui, auginant juos reikia aukštai apkaupti.
Laura
2014-10-30 at 10:09 amNuostabu !!! 100 balu !!! Pirma karta gaminau sparagus ir labai dziaugiuosi , kad pasirinkau si recepta !!! Viskas pavyko kuo puikiausiai !!! Aciu 🙂
Ziede
2015-05-12 at 1:34 pmSparagus galiu i savaite valgyti kelis kartus!Tai nuostabiausias ,zmogui butinas maistas,darzove.Tik butinai reikia ismokti teingai juos isvirti,nulupti ir virti spec.puode *-spargeliu puodelyje!Jie nuostabus garnyras prie mesos,gali ir vienus juos valgyti.Labai,labai skanu!Aciu uz dar viena receptuka,kuriuo tikrai pasinaudosiu!