APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Vyras prie grilio: steikas su krevetėmis, žolelių sviestu ir smidrais

Šiame recepte apsijungia jūra, pievos ir pavasario daržas! Visko gausiai, bet viskas tarpusavyje taip dera – brandinta jautiena su keptomis krevetėmis, o prie jų abiejų švieži smidrai ir besilydantis žolelių sviestas. Man šis patieklas priminė viešnagę Londone ir vakarienę restorane “Steak&Lobster”, kuriame pirmą kartą paragavau keptos jautienos su keptu omaru derinio. Aišku, mums šį kartą nepavyko gauti omaro, bet paprastesnė šio patiekalo versija su krevetėmis irgi tobulas derinys.

Jį kepėme išvažiavę pas vyro tėvus į sodybą. Kartu su savimi vyras į mašinos bagažinę įsimetė ir naująją vežiojamą kepsninę. Taigi, su savo restoraniu ant ratų atbildėjome tesiai pas tėvus į sodybą. Tai buvo mūsų pirmoji pokarantininė kelionė ir turistavimo sezono atidarymas! Kartu su Vyras prie grilio pažadam dalintis šios vasaros skaniomis kelionėmis po Lietuvą. Pirmoji – pas visą karantino laikotarpį nematytus vyro tėvus Šiaulių rajone. Nors planavome kepsnius su krevetėmis ir smidrais čirškinti sodyboje ant ežero kranto, bet diena išpuolė vėjuota ir lietinga, kaip niekada, todėl greitai susipakavome ir persinešėme kepsninę į įstiklintą terasą. Gerai, kad kepsninė pritaikyta nešiojimui, tai toliau jau jaukiai tęsėme kepimą po stogu! O kaip mums sekėsi kepti, papasakos Vyras prie grilio:

” Po ilgo nesimatymo norėjosi tėvus pradžiuginti greitai pagaminamu, tačiau ypatingu, jiems dar neragautu, patiekalu, kuriam netektų ilgai ruoštis. Šiuos kepsnius kepėme nusivežę naująją kepsninę pas mano tėvus į sodybą. Negaliu atsidžiaugti, kad dabar visur ir visada galiu kepti savo mėgsmoje kepsninėje! Naujoji Big Green Egg MiniMax kepsninė pritaikyta kelionėms, ją patogu vežiotis mašinos bagažinėje. Tai mano restoranas ant ratų, kurį dabar galiu nusivešti visur! Šios kepsninės vidinių grotelių diametras 33 centimetrai, ir to pilnai pakankanka ruošiant maistą 4-6 žmonių kompanijai, o gerai paplanavus galima pamaitinti ir didesnę šeimyną. Patogu, jog šį grilį dėl tinkamo aukščio galima pasidėti tiesiai ant stalo. Šias kepsnines taip naudoja ir ne viena garsi Lietuvos ir, aišku, užsienio šalių restoranų virtuvės. BGE MiniMax komplektuojamas kartu su nešiojimui tinkamu laikikliu, turinčiu patogias rankenas. Grilį, sveriantį 35 kg, lengvai panešu ir vienas, o jei reikia nunešti didesnį atstumą paprasčiausiai išimumu groteles, keraminį žeidą bei ketaus oro srauto reguliatorių, kuriuos vėliau paimu, sugrįžęs prie mašinos. Papildomai galima įsigyti sulankstomą laikiklį-kojas, kurio pagalba patogiai galėsite gaminti ir stovėdami. Džiaugiuosi, kad gamindamas naujoje kepsninėje galiu panaudoti ir jau turimus stacionaraus Big Green Egg Medium dydžio kepsninės priedus – picos akmenį, ketaus keptuvę su dangčiu tarnaujančia rantyta ketaus plokšte, bei pakeltas pusmėnulio formos groteles. Su šiuo rinkiniu galiu būti nepriklausomas nei nuo oro, nei nuo atstumo iki namų. Dabar galiu skaniai gaminti ne tik savo kieme, bet ir išvykose gamtoje!”

Martynas prie grilio

Vyras prie grilio: steikas su krevetėmis, žolelių sviestu ir smidrais

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Martynas prie Grilio Kiekis: 3-4 asmenims
Gaminimo laikas: 25 min Kepimo laikas: 15 min

Kepsninės receptas

Sudėtis

  • 400 g brandintos jautienos nugarinės, labiausia tinka antrekotas
  • 12 didesnių krevečių
  • 2 česnako skiltelių
  • 250-300 g smidrų
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos
  • Žolelių sviestui:
  • 100 g sviesto
  • kelių peletrūno šakelių
  • kelių petražolių šakelių
  • pusės citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Pirma pasiruoškite sviestą. Švarias žoleles smulkiai sukapokite, o nuo citrinos smulkiai nutarkuokite žievelę ir išsukite su minkštu sviestu. Sviestą paskleiskite ant maistinės plėvelės ir susukite į ritinėlį. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Jį galite pasiruošti iš anksto.

2

Pasiruoškite mėsą, krevetes ir smidrus kepimui. Visus ingredientus atskirai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite stambiai maltais pipirais. Krevetes sumaišykite su išspaustais česnakais ir sumaukite po 3-4 ant medinių iešmelių.

3

Kepkite! Įkaitinkite kepsninę iki 200 laipsnių ir pirma apkepkite krevetes su smidarais. Vieną pusę apkepti truks apie 2-3 minutes, iš viso apie 5 minutes. Šalia padėkite kepti ir ketvirčiais perjautą citriną. Tada pakelkite kepsninės temperatūrą iki 270 laipsnių mėsos kepimui. Krevetes ir smidrus uždenkite folija, kad nepraauštų. Kepkite mėsą, kol vidutiniškai iškeps, apie 8 minutes. Vienai pusei kepti skirkite vidutiniškai apie 4 minutes, po 2 minučių kepimo pasukite 45 laipsnių kampu, kad išeitų rombo formos grotelių žymės. Kadangi kepsnių storis skiriasi, naudokitės momentiniu termometru arba paspaude pirštu patikrinkite ar mėsa jau iškepusi. Nuėmę kepsnį, palikite jį dar 5 minutes "pailsėti" uždengę folija. Tada supjaustykite steiką išilgai raumens, ant viršaus uždėkite sušalusio sviesto gabalėlių, šalia dėkite keptas krevetes, smidrus taip pat su žolelių sviestu ir viską apibarstykite druska. Pateikite su keptomis citrinomis ir sezoninėmis daržovėmis.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Big Green Egg Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite