APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Užkandžiai/ Visi receptai

Ridikėlių sviestainiai

Šie maži ir gražūs, paprastai pagaminami sumuštiniai su ridikėlių sviestu primena sviestinius pyragaičius. Juos labai smagu valgyti pavasarėjančiame sode, užsigeriant šviežių žolelių arbata. Tai greitai paruošiamos, bet įspūdingos pavasarinės užkandėlės labai tinkančios atšvęsti ridikėlių sezono pradžią.

Ridikėlių sviestainių receptą ruošiau specialiai knygai „Gyventi skanu“, kurioje surinkti geriausi tinklaraštininkų receptai.

Ridikėlių sviestainiai

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • 6-8 riekės šviesios sumuštinių duonos
  • 100 g. minkšto sviesto
  • keli ryšeliai ridikėlių
  • ryšelis šviežių krapų
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Eiga

1

Ridikėlius nuploviau, trečdalį jų smulkiai sutarkavau, o likusius supjausčiau.

2

3

Krapus smulkiai supjausčiau.

4

Minkštą sviestą išsukau su tarkuotais ridikėliais ir pjaustytais krapais, gardinau druska bei maltais pipirais.

5

Nupjoviau duonos riekės plutą ir ją supjausčiau taip, kad gautųsi keturi vienodi kvadratai.

6

Kiekvieną jų iš abiejų pusių plonai aptepiau ridikėlių sviestu. Iš duonos kvadratų „stačiau“ keturių aukštų sumuštinius, tarp kurių sluoksnių dar įdėjau pjaustytų ridikėlių.

7

Iš vienos sumuštinių duonos riekės gausis vienas keturių aukštų sumuštinis.

Gali patikti

9 komentarai

  • Atsakyti
    Nida
    2013-05-09 at 2:46 pm

    Kaip gražu, ir kaip paprasta!!! Puikios nuotraukos, kaip viskada…:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-05-10 at 8:33 am

      Nida, dėkui 🙂

  • Atsakyti
    oditele
    2013-05-09 at 4:16 pm

    Dieve, kaip skaniai atrodo 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-05-10 at 8:34 am

      Oditėle, jie tikrai skanūs, man kiek primena sviestinius pyragėlius, tik ne saldūs 🙂

  • Atsakyti
    Ausra
    2013-05-09 at 4:59 pm

    Man iskart Motinos diena pakvipo – tea sandwiches…!!

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-05-10 at 8:35 am

      Aušra, jie tobulai tinka popiečio arbatėlei sode, kai pražysta vyšnios ir obelys 🙂

  • Atsakyti
    Brigita
    2014-04-13 at 5:46 am

    įtariu,kad ridikėlius reikėjo pirmiausia pasūdyti ,palaukt kol issiskirs vanduo,nusunkti ir tada dėti i jau išsuktą sviestą,nes man pavandenijo po valandos visas mišinys

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-04-16 at 9:37 am

      Jei svestą su ridikėliais ruošitės valgyti ne iš karto, geriau būtų juos, kaip ir minėjote, nusunkti, bet jei gaminsite ir valgysite iš karto, tai to daryti tikrai nebūtina.

  • Atsakyti
    Marija
    2016-07-05 at 6:26 pm

    Vaizdas (ir vis dar atrodo) be galo skanusi, bet skoniu tai kaip reikiant nusivyliau.. Tiesiog batonas su sviestu, nieko įspūdingo.. Gal jūs naudojate kokį tai ypatingą sviestą, kuris suteikia skonį? Naudojau paprastą, Rokiškio…

  • Komentuokite