APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Salotos/ Visi receptai

Švieži sezoniniai SPRING ROLLS su žemės riešutų padažu

Šis receptas dar vienas būdas – valgyti daugiau daržovių! Tai nėra tradicinis vietnamietiškas šviežių Spring rolls ar Summer rolls receptas, o labiau lietuviško pavasario sezoninė jo variacija. Į ryžių popierių suvyniojau net 5 skirtingų rūšių šviežius daigus, morkas ir marinuotus imbierus. Kuo daugiau ir skirtingų rūšių daigų panaudosite, tuo daugiau skonių, spalvų suvyniosite bei suvalgysite. Šį kartą susukau visą puokštę daigų: saulėgrąžų, žirnelių, pupelių, ridikėlių, burokėlių. Nuostabiai gražu, o kartu ir labai sveika, ypač ankstyvąjį pavasarį, kai esame išsiilgę šviežumo ir žalumos. Prie šių lengvų suktinukų paruoškite žemės riešutų padažo, o iš atlikusių daržovių sumaišykite azijietiško stiliaus salotas. Tikras pavasaris ant stalo!

Šiemet, kaip niekada anksčiau, su šeima valgome daug ir pačių įvairiausių daigų. Kiekvieną mėnesį darydama sezoninių daržovių užsakymą elektonininėje parduotuvėje ekomarket.lt šalia kitų prekių prigriebiu ir šviežių daigų. Pilnus krepšius užsakytų daržovių Ekomarket pristato tiesiai į namus! Ši elektroninė kokybiško maisto parduotuvė savo klientus jau pasiekia ne tik Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, bet ir Jonavoje, Ukmergėje, o susitarus atveža net man iki Druskininkų. Jei dar nesate išbandę šios paslaugos, nuoširdžiai rekomenduoju!

Švieži sezoniniai SPRING ROLLS su žemės riešutų padažu

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Vegetariškas pasirinkimas

Sudėtis

  • Suktinukams:
  • 8 ryžių popieriaus lapelių
  • 100 g saulėgrąžų daigų
  • 50 g žirnelių daigų
  • 100 g pupelių daigų
  • 40 g ridikėlių daigų
  • 40 g burokėlių daigų
  • kelių šviežių svogūnų laiškų
  • 2-3 morkų
  • 0,5 indelio marinuotų imbierų
  • Salotoms:
  • aukščiau išvardintų daržovių, likusių nuo suktinukų gaminimo
  • 1/4 mėlynojo kopūsto
  • 2 saujų žemės riešutų
  • Padažui:
  • 0,5 stiklinės žemės riešutų sviesto
  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • 5 šaukštų sojų padažo
  • 2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukšto medaus
  • nedidelio gabalėlio šviežio imbiero
  • 1 česnako skiltelės
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų miltelių

Eiga

1

Visus daigus nuplaukite ir nusausinkite. Morkas nulupkite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais. Visus daigus ir morkas išmaišykite rankomis, įpjaustykite svogūnų laiškų.

2

Paruoškite daržovių suktinukus ryžių popieriuje. Ryžių popieriaus lapelius kelioms minutėms, kiekvieną atskirai, užmerkite drungname vandenyje, kad suminkštėtų. Išmirkusį ryžių popieriaus lapelį perkelkite ant lentelės. Per vidurį padėliokite marinuotų imbierų juostelę ir uždėkite saują paruoštų daigų ir morkų salotų. Daržoves su ryžių popieriumi susukite į tūtelę, taip, kad galai irgi būtų užvynioti. Kiekvieną paruoštą suktinuką perkelkite ant lėkštės, o prieš pateikimą perpjaukite pusiau.

3

Paruoškite salotas iš atlikusių nuo suktinukų daržovių. Papildomai dar įmaišykite smulkiai pjaustyto mėlynojo kopūsto. Viską išmaišykite rankomis, sudėkite į salotinę, apibarstykite skrudintais žemės riešutais.

4

Pagaminkite padažą. Žaliųjų citrinų sultyse ištirpinkite medų, užpilkite ant riešutų sviesto, pilkite sojų padažo, skrudintų sezamų aliejaus, smulkiai įtarkuokite imbiero ir česnako, apibarstykite aitriųjų paprikų milteliais ir išsukite į vientisą padažą. Šį padažą pateikite šalia suktinukų, jis tiks ir salotoms apšlakstyti.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su EKOMARKET.LT

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite