APP/ Daržovės/ Ruduo/ Visi receptai

Takai su greitai paruošiama vegetariška Fajita

Vakarai vis tamsyn, o mes ir toliau antradieniais mėgaujamės takų vakarienėmis. Šiam antradieniui parinkau vegetarišką Fajita receptą. Kol dar turguje galima įsigyti vietinių įvairiaspalvių paprikų, vertą išbandyti!

Fajita‘i prireiks vos kelių ingredientų: paprikų, svogūnų, portobello grybų ir, aišku, prieskonių. Tikroji fajita gaminama su mėsa, mano bloge galite rasti Fajita su jautiena receptą, kurį dažnai mėgstame gaminti savaitgaliais, bet kasdienei vakarienei stengiuosi parinkti kažką lengvesnio, kad ne tik gaminti būtų lengva, bet ir pavalgius jausčiausi lengvai ir po darbo dienos ilgai neužtrukčiau virtuvėje. Fajita troškinį skaniausia valgyti su tortilijomis, kaip takus. Vakarienę ruošiau 2 keptuvėse – vienoje pakepiau svogūnus su paprikomis ir grybais, o kitoje pašildžiau tortilijas. Fajita troškinio stengiausi neruošti labai aštriai, todėl šalia pateikiau marinuotų žaliųjų jalapenų ir aštraus aitriųjų paprikų padažo, kad kiekvienas galėtų pasiruošti takus pagal pagal savo skonį. Vakarienę paruošiau trumpiau nei per pusvalandį!

Takai su greitai paruošiama vegetariška Fajita

3 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

TACO antradienis

Sudėtis

Eiga

1

Paruoškite vegetarišką Fajita troškinį. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepkite plunksnelėmis pjaustytus svogūnus ir smulkintus česnakus, tada suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir grybus. Viską gerai apkepkite ir apibarstykite takų prieskoniais. Galiausiai įspauskite pusę žaliosios citrinos sulčių. Troškinį uždenkite dangčiu, kad neatšaltų.

2

Kitoje keptuvėje sausai pašildykite tortilijas iš abiejų pusių, kol pradės pūstis, kad neatšaltų pridenkite jas rankšluostėliu arba folija.

3

Ant stalo neškite trupintą fetos sūrį, smulkiai pjaustytą avokadą (kad nepatamsėtų, apšlakstykite jį atlikusiomis žaliosios citrinos sultimis), marinuotus jalapenus, aštrų padažą, šviežias kalendras. Galiausiai nuneškite dar šiltą fajita troškinį ir pašldytas tortilijas. Kiekvienas pagal savo skonį pats pasiruoš takus.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite