APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Varškės spurgos

Apvalios kaip kamuoliukai, traškios iš išorės ir purios viduje varškės spurgos – tai pats mėgstamiausias vaikų gardumynas, kurį ne vienam iš mūsų kepdavo dar močiutė. Varškės spurgomis kvepia patys jaukiausi vaikystės prisiminimai. Gamindami šias nedideles spurgas, į kiekvieną jų įspauskite po šviežią spanguolę, kepant uogos išsileis ir suteiks netikėtos rūgštelės.

Šis receptas iš mano knygos “Nostalgiški skanumynai”. Per šią savaitę jas kepiau net kelis kartus. Dvigubą porciją šių spurgų, tik be spanguolių, iškepiau šeimos Užgavėnių stalui, jos išgaravo greičiau nei galėjau tikėtis. Užgavėnės yra Užgavėnės, jos tik kartą metuose, jų metu spurgos ir blynai į kūną neina. Antrąjį kartą šias spurgas ruošiau lietuviškų saldumynų stalo fotosesijai, kurią pas mane namuose, artėjančios Valstybės dienos proga, suorganizavo pačių tikriausių lietuviškų lininių staltiesių ir servetėlių gamintojai Linen Tales. Jų siuvami stalo rūbai nors ir primena močiutės austą lininę staltiesę, bet atrodo labai šiuolaikiškai. Juk tikro kokybiško lino gaminiai niekada neišeina iš mados, kaip ir šios skaniosios varškės spurgos. O dabar daugiau nevarginsiu kompiuterio klaviatūros ir jums leisiu pasigrožėti jaukiomis šios fotosesijos nuotraukomis, kurias įamžino Šarūnė Zurba. Mano tinklaraštyje taip pat rasite ir šiose nuotraukose matomų torto Napoleonas ir močiutės sausainių receptus. Skanių švenčių!

Varškės spurgos

13 votes, average: 4,00 out of 513 votes, average: 4,00 out of 513 votes, average: 4,00 out of 513 votes, average: 4,00 out of 513 votes, average: 4,00 out of 5 (13 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 30 nedidelių spurgų
Gaminimo laikas: 40 min.

Nostalgiškas receptas

Sudėtis

  • 400 g riebios varškės
  • 200 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 30 šviežių spanguolių
  • 500 ml aliejaus virti
  • miltelinio cukraus apibarstyti

Eiga

1

Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Į varškės masę suberkite miltus, užminkykite kietą tešlą.

2

Iš pagamintos tešlos turėtų išeiti 30–35 mažos spurgos. Jas gamindami rankas suvilgykite vandeniu, į vidurį įspauskite po vieną didelę spanguolę ar kelias mažesnes ir gerai tarp rankų iškočiokite nedidelius rutuliukus.

3

Aliejų įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros, į puodą, priklausomai nuo jo dydžio, vienu metu virti sumeskite 4–6 spurgas, kad jos laisvai virtų ir tarpusavyje nesiliestų. Nedidelės spurgos iš abiejų pusių išverda vidutiniškai per 5 minutes.

4

Iškepusias spurgas aušinkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Praaušusias apibarstykite milteliniu cukrumi.

Užrašai

Receptas iš knygos "Nostalgiški skanumynai"

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite