Jau kitą savaitę – Užgavėnės! Šiemet jos išpuola vasario 13 dieną, tikiu, kad blynus kepsite ir iš anksto jas švęsite jau šį savaitgalį. Paskutiniu metu esu pamėgusi šiuos, citrininius blynus su aguonomis, nes citrinų su aguonomis derinį labai mėgstu, o jei dar blynus pertepu naminiu citriniu kremu Lemon curd – tai skonis, kaip torto! Paruošiuos šiuos blynus papildomai neprireiks nei uogienės, nei grietinės, tik šaldytos uogos labai tiktų. Tai amerikietiško stiliaus blynai, kepami su raugintomis pasukomis ir kildinami kepimo milteliais. Dalinuosi patarimais, kaip juos kepant pasiekti geriausio rezultato:
- patariu blynų tešlai naudoti kambario temperatūros kiaušinį ir raugintas pasukas. Jei pamiršote juos anksčiau išimti iš šaldytuvo, galite trumpai pašildyti karšto vandens vonelėje.
- kepimo miltelius su miltais ir kitais sausais blynų ingredientais sumaišykite atskirai ir tik po to suberkite į skystąją tešlos dalį. Taip kepimo milteliai vienodai pasiskirstys tešloje. Aš savo virtuvėje naudoju Santa Maria kepimo miltelius.
- Lydytą sviestą į tešlą įmaišykite kiek praaušusį, ne karštą.
- Kepant blynus su kepimo milteliais svarbu jų tešlos nepermaišyti. Ši tešla nemėgsta per daug aktyvaus plakimo. Blynų ingredientus užtenka tik gerai išmaišyti mentele, plakiklio jungti tam tikrai neprireiks.
- Kad blynai būtų aromatingesni juos gardinkite ne tik nutarkuota citrinos žievele, bet ir kokybišku vaniliniu cukrumi, nes vanilė dar labiau paryškina citrusų skonį ir kvapą. Aš naudoju savo pamėgtą Santa Maria vanilinį cukrų su natūralia vanile.
- Blynus kepkite ant mažesnės, nei vidutinė kaitros, kol pirma pusė gražiai apkeps, o neiškepusios tešlos pusėje pradės kilti oro burbuliukai, tada bus laikas blyną apversti ant kitos pusės.
- Mano skoniui, skaniausiai blynai iškepa ant lydyto ghi sviesto.
- Naminio citrininio kremo receptą rasite šiame mano įraše. Būtinai juo pertepkite iškepusius blynus, nes šis derinys – dieviškas!
- Nurodytas ingredientų kiekis skirtas dviem suaugusiems valgytojams, bet drąsiai porciją dvigubinkite, nes šie blynai neatsivalgomai skanūs, o per Užgavėnias blynų neturėtų pritrūkti!
Kvieču žiūrėti šio recepto gaminimo video.
-
Citrininiai blynai su aguonomis
Sudėtis
- 1 stiklinės šviesių kvietinių arba šviesių speltų miltų
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukšelio "Santa Maria" kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 1 šaukšelio "Santa Maria" vanilinio cukraus
- 1 šaukšto aguonų
- 1 stiklinės raugintų pasukų
- 30 g lydyto sviesto
- 1 kiaušinio
- 1 citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės
- lydyto ghi sviesto kepti
- citrininio kremo pertepimui (receptas įžangoje nuorodoje)
Eiga
1Pirma, dubenyje išmaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir aguonas.
2Kitame dubenyje išplakite kiaušinį, įmaišykite tirpintą sviestą, sumaišykite su raugintomis pasukomis ir smulkiai įtarkuokite citrinos žievelę.
3Skystuosius ingredientus mentele sumaišykite su sausaisiais. Šiame etape svarbu tešlos nepermaišyti, tik mentelė išmaišyti iki vientisos masės.
4Kepkite didesnius blynus iš dviejų šaukštų tešlos vidutinio karščio keptuvėje ant lydyto sviesto. Kai viena blyno pusė apkeps ir neiškepusios tešloje pusėje pradės kilti burbuliukai - laikas blyną apversti ant kitos pusės. Antrąją pusę kepkite trumpiau nei pirmąją. Blynus kepkite po vieną, o iškepusius dėkite vieną ant kito, kad per greitai neatauštų.
5Iškepusius blynus dedami vieną ant kito prieš tai kiekvieną aptepkite citrininiu kremu (lemon curd). Paskutinį iškeptą blyną taip pat aptepkite citrininiu kremu ir apibarstykite aguonomis. Valgykite, kol šilti.
Užrašai
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA



2 Comments
Ala
2024-02-08 at 9:31 pmSveiki, nerandu lemon curd nuorodos…
Renata
2024-02-09 at 3:52 pmSveiki, citrininio kremo nuoroda jau aktyvuota, receptą rasite https://www.sezoninevirtuve.lt/citrininis-kremas-lemon-curd/