APP/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai/ Žuvys

Šamo vėrinukai su keptais pomidorais

Iš Merkio šamo file gaminau vėrinukus ant medinių iešmelių, kuriuos kepiau Cobb kepsninėje. Kepsninę pasistatėme ant ežero tiltelio ir čirškinome šviežią žuvį su naminiais pomidorais. Taip keptas, ūsuotasis Lietuvoje užaugintas, šamas man priminė ant grotelių keptą kartžuvę, kurią kadaise valgiau Sicilijoje. Šamo mėsa tvirta ir todėl tinka kepimui ant iešmelių, o be to ji nėra riebi, todėl kepant ją patogu vartyti.

Ach ta lietuviška vasara… Visai neseniai sugrįžau iš Lietuvos pajūrio, praeitą savaitę ten buvo labai mažai saulės ir šilumos, bet užtat lietaus ir vėjo buvo daugiau nei reikia. Vietoj maudymosi jūroje ir deginimosi saulėje, mynėm dviračius po Kuršių Neriją, leidom aitvarus  kopose, plaukiojom laivais ir valgėm daug, daug šviežios žuvies. Visgi geros buvo atostogos…

6 Comments

  • Atsakyti
    Zim
    2012-08-13 at 6:15 pm

    Jis atrodo labai skanus … Linkėjimai iš Balkanų!

  • Atsakyti
    Indrė
    2012-08-14 at 8:45 am

    Na jau fantastiškai atrodo. Be galo norėčiau, kad man kas tokių paruoštų 🙂

  • Atsakyti
    Gabrielė
    2012-08-15 at 9:28 am

    Kaip skanu atrodo… Grazioj aplinkoj ir dar prie vyno taures turetu but fantastiska :)))

  • Komentuokite