APP/ Ruduo/ Užkandžiai/ Vasara/ Visi receptai

Crostini su voveraitėmis

Šie crostini – puiki idėja vasaros vakarienei prie taurės balto vyno su draugų kompanija. Tai daug darbo nereikalaujančios užkandėlės, kurias gaminant kartu, dar lieka daug laiko ir bendravimui. Voveraitės kuo puikiausiai iškepa folijos maišeliuose kepsninėje, o ant žarijų skrudinta duona daug skanesnė ir traškesnė nei kepta orkaitėje, o dar ir dūmais kvepia…

Voveraičių crostini ruošiau Cobb kepsninėje. Pasistatėme ją tiesiai ant stalo, kaip kokį fondiu indą ir mėgavomės kepimu. Visi sėdim, kepam, plepam… Šaunus receptas vasaros vakarienei lauko terasoje ar balkone, nes ši kepsninė tinka visur, kur neįmanoma naudotis įprasta kepsnine.

Crostini su voveraitėmis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • Voveraičių maišeliams (2 vnt):
  • 1 l. šviežių voveraičių
  • 50 g. sviesto
  • ryšelio šviežių svogūnų laiškų
  • 2 česnako skiltelių
  • ryšelio šviežių krapų
  • kelių šviežių čiobrelių šakelių
  • maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
  • folijos (kepimui)
  • Skrudintai duonai:
  • 2 vnt. prancūziškos duonos baguette
  • kelių česnako skiltelių
  • šviežių čiobrelio šakelių (papuošimui)
  • tarkuoto sūrio „Džiugas“ (apibarstymui, bet nebūtinai)

Eiga

1

Voveraites nuploviau, dideles suplėšiau, o mažas palikau sveikas.

2

Svogūnų laiškus supjausčiau, česnakus, krapus ir čiobrelius kartu sukapojau ir sumaišiau su voveraitėmis, viską skaninau prieskoniais.

3

Atplėšiau du didelius folijos lapus, ant kurių subėriau pusiau padalintas voveraites, o ant kiekvieno uždėjau po sviesto gabalėlį. Foliją perlenkiau pusiau ir suformavau keturkampius krepšelius, kurių kraštelius gerai užsukau, kad kepant voveraičių sultys neišbėgtų.

4

Ant kepsninės dėjau folijos maišelius su voveraitėmis ir kepiau apie 15 minučių uždengusi kepsninės dangtį, kol maišeliai išsipūtė.

5

Kol voveraitės kepė susipjausčiau įstrižai prancūziškas baguette, česnako skilteles perpjoviau pusiau (kad būtų patogiau duoną įtrinti).

6

Kai abu maišeliai su voveraitėmis iškepė ant kepsninės grotelių skrudinome duoną iš abiejų pusių.

7

Galiausiai kiekvienas sau darėmės po crostini: duoną pasitrynėme perpjauta česnako skiltele ant viršaus dėjomės folijoje keptų voveraičių, puošėme ir skaninome šviežiais čiobreliais ir tarkuotu sūriu „Džiugas“.

Gali patikti

16 komentarų

  • Atsakyti
    ugne
    2012-07-24 at 2:14 pm

    suprantams jausmas, as irgi jau visus užknisau su savo fotografavimais prieš valgant:))

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-24 at 5:51 pm

      Ugne, maniškiai prie fotografavimo jau priprato, tik aš pati niekaip negaliu priprasti fotografuoti paskubomis 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-07-24 at 3:30 pm

    siaip gerbiu sita bloga, receptai faini, bet jau tas Cobb reklamavimas per gerkle lenda…

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-24 at 6:06 pm

      Mielas Anonime, niekados nereklamuočiau daikto ar produkto, kurio pati neišbandžiau ir kuris man pačiai nepatinka. O šita kepsninė tikrai geras daiktas, esu ja labai patenkinta, todėl ir dalinuosi su skaitytojais savo patirtimi, gal kam nors ji visgi bus naudinga 🙂 Tikrai taip, tai savotiškas reklamos būdas, bet su reklama mes susiduriame visur: gatvėje, laikraščiuose, žurnaluose, įsijungę TV ar radiją, jei ji mums neįdomi, paprasčiausiai ją ignoruojame.

  • Atsakyti
    ugne
    2012-07-24 at 4:49 pm

    o man tai nelenda, labiau lenda tokie pavyduoliai, kad štai jiem niekas nepasiūlė pas juos reklamuotis:D

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-24 at 6:12 pm

      Dėkui, Ugne, už palaikymą 🙂

  • Atsakyti
    Indrė
    2012-07-24 at 5:18 pm

    Man netrukdo – va gyveni ir sužinai, kad ir toks fainas daiktas yra, kurio man kada nors labai reikės 🙂
    Tikiu, kad buvo skanu – voveraitės vieni geriausių grybų 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-24 at 6:15 pm

      Ačiū, Indre 🙂 Voveraitės – mano mėgstamiausi grybai, o šią kepsninę nuoširdžiai galėčiau rekomenduoti 🙂

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-07-25 at 4:14 pm

    Mes kaip iš anksto susitarę – pas tave crostini, pas mane bruschetta 🙂 Tie patys skrebučiai su voveraitėmis, tik pavidalas šiek tiek kitoks 🙂 Puikus vasariškas užandis!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-27 at 6:21 am

      Aušra, matyt mąstome panašiai 🙂 Visgi puikus duetas – šviežios voveraitės ir traški duona.

  • Atsakyti
    Odeta
    2012-07-25 at 5:17 pm

    Neatsilaikau prieš voveraites:)Labai gražiai ir skaniai atrodo, o aš dažniausiai jas tik raugiu arba kaip padažą naudoju. Ačiū už idėją:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-27 at 6:25 am

      Odeta, nėr už ką 🙂 o aš seniai norėjau užraugti voveraites pagal kokį išbandytą receptą, būtinai pasidalink 🙂

  • Atsakyti
    Voveraites
    2013-07-13 at 2:36 pm

    Laba diena,
    as cia gal ne i tema, bet matau, kad daug gaminat voveraiciu – as noriu paklausti – gal zinot, kiek ilgai galima parsinesus voveraites laikyti neapdorotas saldytuve? Nusipirkau siandien ir nebuvo galimybes gaminti – ar jas per nakti galiu saldytuve palaikyti ar geriau butu jau paruosti patiekala ir rytoj valgyti? Aciu!

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-15 at 9:09 am

      Šaldytuve sausas voveraites galite drąsiai laikyti kelias dienas.

  • Atsakyti
    Violeta
    2013-10-17 at 11:10 am

    o jei nėr kepsninės, galima orkaitėje???

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:16 pm

      Aišku, kad galima 😉

    Komentuokite