Šie crostini – puiki idėja vasaros vakarienei prie taurės balto vyno su draugų kompanija. Tai daug darbo nereikalaujančios užkandėlės, kurias gaminant kartu, dar lieka daug laiko ir bendravimui. Voveraitės kuo puikiausiai iškepa folijos maišeliuose kepsninėje, o ant žarijų skrudinta duona daug skanesnė ir traškesnė nei kepta orkaitėje, o dar ir dūmais kvepia…
Voveraičių crostini ruošiau Cobb kepsninėje. Pasistatėme ją tiesiai ant stalo, kaip kokį fondiu indą ir mėgavomės kepimu. Visi sėdim, kepam, plepam… Šaunus receptas vasaros vakarienei lauko terasoje ar balkone, nes ši kepsninė tinka visur, kur neįmanoma naudotis įprasta kepsnine.
Crostini su voveraitėmis
Sudėtis
- Voveraičių maišeliams (2 vnt):
- 1 l. šviežių voveraičių
- 50 g. sviesto
- ryšelio šviežių svogūnų laiškų
- 2 česnako skiltelių
- ryšelio šviežių krapų
- kelių šviežių čiobrelių šakelių
- maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
- folijos (kepimui)
- Skrudintai duonai:
- 2 vnt. prancūziškos duonos baguette
- kelių česnako skiltelių
- šviežių čiobrelio šakelių (papuošimui)
- tarkuoto sūrio „Džiugas“ (apibarstymui, bet nebūtinai)
Eiga
Voveraites nuploviau, dideles suplėšiau, o mažas palikau sveikas.
Svogūnų laiškus supjausčiau, česnakus, krapus ir čiobrelius kartu sukapojau ir sumaišiau su voveraitėmis, viską skaninau prieskoniais.
Atplėšiau du didelius folijos lapus, ant kurių subėriau pusiau padalintas voveraites, o ant kiekvieno uždėjau po sviesto gabalėlį. Foliją perlenkiau pusiau ir suformavau keturkampius krepšelius, kurių kraštelius gerai užsukau, kad kepant voveraičių sultys neišbėgtų.
Ant kepsninės dėjau folijos maišelius su voveraitėmis ir kepiau apie 15 minučių uždengusi kepsninės dangtį, kol maišeliai išsipūtė.
Kol voveraitės kepė susipjausčiau įstrižai prancūziškas baguette, česnako skilteles perpjoviau pusiau (kad būtų patogiau duoną įtrinti).
Kai abu maišeliai su voveraitėmis iškepė ant kepsninės grotelių skrudinome duoną iš abiejų pusių.
Galiausiai kiekvienas sau darėmės po crostini: duoną pasitrynėme perpjauta česnako skiltele ant viršaus dėjomės folijoje keptų voveraičių, puošėme ir skaninome šviežiais čiobreliais ir tarkuotu sūriu „Džiugas“.
16 Comments
ugne
2012-07-24 at 2:14 pmsuprantams jausmas, as irgi jau visus užknisau su savo fotografavimais prieš valgant:))
Rennie
2012-07-24 at 5:51 pmUgne, maniškiai prie fotografavimo jau priprato, tik aš pati niekaip negaliu priprasti fotografuoti paskubomis 🙂
Anonymous
2012-07-24 at 3:30 pmsiaip gerbiu sita bloga, receptai faini, bet jau tas Cobb reklamavimas per gerkle lenda…
Rennie
2012-07-24 at 6:06 pmMielas Anonime, niekados nereklamuočiau daikto ar produkto, kurio pati neišbandžiau ir kuris man pačiai nepatinka. O šita kepsninė tikrai geras daiktas, esu ja labai patenkinta, todėl ir dalinuosi su skaitytojais savo patirtimi, gal kam nors ji visgi bus naudinga 🙂 Tikrai taip, tai savotiškas reklamos būdas, bet su reklama mes susiduriame visur: gatvėje, laikraščiuose, žurnaluose, įsijungę TV ar radiją, jei ji mums neįdomi, paprasčiausiai ją ignoruojame.
ugne
2012-07-24 at 4:49 pmo man tai nelenda, labiau lenda tokie pavyduoliai, kad štai jiem niekas nepasiūlė pas juos reklamuotis:D
Rennie
2012-07-24 at 6:12 pmDėkui, Ugne, už palaikymą 🙂
Indrė
2012-07-24 at 5:18 pmMan netrukdo – va gyveni ir sužinai, kad ir toks fainas daiktas yra, kurio man kada nors labai reikės 🙂
Tikiu, kad buvo skanu – voveraitės vieni geriausių grybų 🙂
Rennie
2012-07-24 at 6:15 pmAčiū, Indre 🙂 Voveraitės – mano mėgstamiausi grybai, o šią kepsninę nuoširdžiai galėčiau rekomenduoti 🙂
Aušra
2012-07-25 at 4:14 pmMes kaip iš anksto susitarę – pas tave crostini, pas mane bruschetta 🙂 Tie patys skrebučiai su voveraitėmis, tik pavidalas šiek tiek kitoks 🙂 Puikus vasariškas užandis!
Rennie
2012-07-27 at 6:21 amAušra, matyt mąstome panašiai 🙂 Visgi puikus duetas – šviežios voveraitės ir traški duona.
Odeta
2012-07-25 at 5:17 pmNeatsilaikau prieš voveraites:)Labai gražiai ir skaniai atrodo, o aš dažniausiai jas tik raugiu arba kaip padažą naudoju. Ačiū už idėją:)
Rennie
2012-07-27 at 6:25 amOdeta, nėr už ką 🙂 o aš seniai norėjau užraugti voveraites pagal kokį išbandytą receptą, būtinai pasidalink 🙂
Voveraites
2013-07-13 at 2:36 pmLaba diena,
as cia gal ne i tema, bet matau, kad daug gaminat voveraiciu – as noriu paklausti – gal zinot, kiek ilgai galima parsinesus voveraites laikyti neapdorotas saldytuve? Nusipirkau siandien ir nebuvo galimybes gaminti – ar jas per nakti galiu saldytuve palaikyti ar geriau butu jau paruosti patiekala ir rytoj valgyti? Aciu!
Rennie
2013-07-15 at 9:09 amŠaldytuve sausas voveraites galite drąsiai laikyti kelias dienas.
Violeta
2013-10-17 at 11:10 amo jei nėr kepsninės, galima orkaitėje???
Rennie
2013-11-11 at 10:16 pmAišku, kad galima 😉