APP/ Daržovės/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Keptų daržovių sriuba

Trinta daržovių sriuba vakarienei mano namuose jau tapo kone tradicija. Kadangi vakarienei norisi ne tik skanios ir maistingos, bet ir greitai pagaminamos sriubos, įsigudrinau daržoves jai pasiruošti dar iš vakaro. Orkaitėje keptos neluptos daržovės ne tik skanesnės ir aromatingesnės už tradiciškai sriuboms naudojamas virtas, bet ir lengviau iš anksto paruošiamos. Daržoves neluptas ir nepjaustytas paskleidžiu ant kepimo skardos ir iškepu dar iš vakaro. Taip paruoštas daržoves laikau šaldytuve kol prireiks, o tada greitai nusilupu, užpilu sultiniu ir pavirusi kelias minutes sutrinu. Viskas! Užtrunku vos 20 minučių ir skaniausia keptų daržovių sriuba jau garuoja ant stalo. Taip pasiruošti daržoves įpratau dar sekmadienį iš vakaro ar kurią nors darbo dieną. Tam ilgai nesugaištu, nes jų prieš kepant nereikia nei pjaustyti, nei lupti. Kol po vakarienės tvarkausi virtuvėje ir ruošiuosi kitos dienos pusryčiams, daržovės orkaitėje sau ir iškepa. Tokiai sriubai tinka daugelis sezoninių daržovių. Rudenį mėgstu kepti moliūgus su morkomis, paprikomis, svogūnais, o žiemą paprikas pakeičiu šakniniais salierais. Prie tokios sriubos patariu pasiruošti moliūgų sėklų druskos. Ją pasigaminsite labai lengvai, o tiks ne tik trintoms sriuboms, bet ir įvairioms salotoms paskaninti. Moliūgų sėklų druskos dažniausiai pasiruošiu daugiau ir laikau užsukamame indelyje, kol prireiks. Ji maistui suteikia neatsivalgomumo skonio. Skanios lengvos vakarienės! 

Keptų daržovių sriuba

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: apie 2 l
Gaminimo laikas: 20 min. ir daržovių kepimas

Kasdienei vakarienei

Sudėtis

  • Keptoms daržovėms:
  • 1 kg moliūgo
  • 3 didelių morkų
  • 1 šakninio saliero
  • 1 geltonojo svogūno
  • 1 mėlynojo svogūno
  • 1 česnako galvutės
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Sriubai:
  • 1 l daržovių sultinio
  • 1 šaukštelio ciberžolių
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Moliūgų sėklų druskai:
  • 1 stiklinės moliūgų sėklų
  • 1 šaukšto jūros druskos
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų
  • Pateikimui:
  • graikiško jogurto

Eiga

1

Iš vakaro visas daržoves sudėkite ant kepimo skardos ir iškepkite orkaitėje. Moliūgą supjaustykite riekelėmis, išimkite sėklas, bet nenulupkite. Morkas ir salierą gerai nuplaukite, bet nelupkite ir nepjaustykite. Svogūnus su česnakais irgi palikite neluptus. Aitriąją papriką nuplaukite, bet nepjaustykite. Visas daržoves gražiai sutalpinkite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos. Apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais ir pašaukite kepti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 45-60 min., priklausomai nuo kepamų daržovių dydžio. Daržovės turi gerai apkepti ir visiškai suminkštėti. Iškeptas daržoves palikite pilnai ataušti, galite laikyti jas šaldytuve kelias dienas, kol prireiks.

2

Sriubos virimui visas iškeptas daržoves nulupkite. Moliūgo minkštimą šaukštu išskaptuokite ir atkirkite nuo odelės. Iškepusius svogūnus išlukštenkite, svogūnų lukštus išmeskite, o minkštimą dėkite į puodą kartu su keptais moliūgais. Tą patį padarykite ir su česnaku. Iškepusias morkas ir salierą nulupkite, supjaustykite ir sumeskite į puodą. Nuo paprikos nulupkite odelę ir perpjovę išimkite sėklas, minkštiną dėkite prie visų keptų daržovių. Paruoštas keptas daržoves apibarstykite ciberžole, užpilkite sultiniu ir pavirkite 10 minučių. Po to gerai sutrinkite iki kreminės sriubos konsistencijos. Sutrintą sriubą skaninkite citrinų sultimis, o jei reikia ir druska su pipirais bei dar kartą užvirkite.

3

Iš anksto pasiruoškite moliūgų sėklų druskos. Moliūgų sėklas suberkite ant kepimo popieriaus kepimo skardoje ir pašaukite 10 minučiu kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Per tą laiką sėklos išsipūs ir apskrus. Apkepusias sėklas palikite ataušti. Sėklas sukapokite kartu su druska, gardinkite aitriosiomis paprikomis. Paruoštą moliūgų sėklų druską suberkite į užsukamą indelį, galėsite laikyti kelis mėnesius tamsesnėje vietoje.

4

Patiekite sriubą: į lėkštę pilkite sriubos, įmaišykite šaukštą graikiško jogurto ir apibarstykite moliūgų sėklų druska.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite