APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Marmurinis keksas su moliūgais

Rytoj pyragų diena, šią savaitę po moliūgų šventės namai pilni moliūgų, o vakar iš spaustuvės parsivežiau naująją knygą-planuoklį Sezoninė knygą 2022. Pats laikas jaukiai nusiteikti ir iškepti kažką skanaus! Šį marmurinį keksą su moliūgais kepiau praėjusį savaitgalį, visiems labai patiko, o aš džiaugiausi, kad jam galėjau panaudoti moliūgų tyrę, kurios prisiruošiau iškepusi savo didįjį moliūgą. Jei ir jūs pasiruošėte naminės moliūgų tyrės (kaip ją ruošiu, esu aprašiusi čia) kviečiu išbandyti šį keksą. Jį skaninau moliūgų pyrago prieskoniais, kurie suteikė šildančių kvapų ir skonių. Linkiu skanaus ir jaukaus savaitgalio!

Naująją knygą-planuoklį Sezoninė knyga 2022 virtualiai pavartyti galite čia, o apžiūrėti ir užsisakyti – mano blogo el. knygyne . Kviečiu ateinančius metus planuoti drauge naujoje Sezoninėje knygoje!

Marmurinis keksas su moliūgais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 1 kekso formai

Sudėtis

  • Kekso bazinei tešlai:
  • 180 g minkšto sviesto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 3 didelių kiaušinių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • Moliūgų kekso sluoksniui:
  • 150 ml tirštos ir nuvarvintos moliūgų tyrės
  • 1 šaukštelio moliūgų pyrago prieskonių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • Kakavinio kekso sluoksniui:
  • 60 g miltų
  • 80 g kakavos
  • 4 šaukštų pieno
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • Šokoladiniam glajui:
  • 100 g tamsaus šokolado
  • 100 ml riebios grietinėlės

Eiga

1

Prieš kekso gaminimą pasirūpinkite, kad visi ingredientai: kiaušiniai, moliūgų tyrė, pienas, sviestas būtų kambario temperatūros (sviestas turėtų būti minkštas).

2

Sviestą gerai išsukite, tada berkite paprastą ir vanilinį cukrų ir plakite toliau, kol neliks cukraus gumulėlių, o sviestas bus vientisas ir purus. Tada, po vieną, toliau plakdami, lėtai įmuškite kiaušinius ir plakite toliau, kol masė taps vientisa. Paruoštą skystąją kekso masę padalinkite į dvi lygias dalis.

3

Paruoškite moliūgų kekso sluoksnį. Miltus atskirai sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Į vieną paruoštos kekso masės dalį sukrėskite moliūgų tyrę, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite, tada suberkite miltų mišinį ir užminkykite riebios grietinės tirštumo tešlą.

4

Paruoškite kakavinio kekso sluoksnį. Miltus atsirai sumaišykite su kakavos milteliais, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Į antrąją paruoštos kekso masės dalį supilkite pieną, išmaišykite, tada suberkite miltų ir kakavos mišinį ir užmaišykite tokio pat tirštumo, kaip ir pirmoji, kekso tešlą.

5

Kekso kepimo formą labai gerai ištepkite sviestu ir po šaukštą dėkite vienu sluoksniu vis skirtingos spalvos kekso tešlą, ant viršaus, antru aukštu, tešlą dėkite šachmatiniu būtu. Mediniu pagaliuku tešlą lengvai pamaišykite, kad abi spalvos gražiai persipintų.

6

Keksą pašaukite kepti į įkaitusią 170 laipsnių orkaitę valandai. Iškepusį - aušinkite ant grotelių.

7

Paruoškite šokoladinį glajų. Grietinėlėje ant žemos temperatūros maišydami ištirpinkite šokoladą. Dar šiltą šokoladinį glajų užpilkite ant praaušusio kekso. Pjaustykite ir valgykite, kai pilnai atšals. Jis minkštas, drėgnas ir skanus išlieka ilgiau nei kelias dienas.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite