Lapkričiui atėjus ir vėl grįžtu prie sriubų vakarienių idėjos. Jau pernau prisipažinau, jog šaltuoju metų laiku daržovių sriuba – man pats geriausias patiekalas vakarienei. Aišku, kasdienei vakarienei renkuosi kuo paprastesnius sriubų receptus, kurių nereikia ilgai virti. Tuo pačiu stengiuosi, kad vakarienės sriuboje būtų kuo daugiau daržovių ir augalinių baltymų, bei kuo mažiau riebių ir sunkiai virškinamų produktų.
Šiuo metu, kaip ir daugumoje virtuvių, pas mane karaliauja moliūgai. Kokių tik sriubų su moliūgais nesu virusi! Moliūgai ypatingai dera su kai kuriomis daržovėmis, o paprikos vienos tų, kurios padeda moliūgams atsiskleisti iš pačios geriausios pusės. Be to, moliūgų ir paprikų sezonai puikiai sutampa, o turguje dar ir dabar galima nusipirkti vietinių paprikų. Moliūgai, paprikos ir bolivinės balandos – visi produktai kilę ir Pietų Amerikos, todėl sriuba visomis prasmėmis subalansuota. Labai mėgstu trintas sriubas papildomai sutirštinti virtomis kruopomis arba ankštiniais. Spalvotos bolivinės balandos šiai sriubai labai tinka, tik jas reikia išvirti atskirai ir jau išvirusias suberti į trintą moliūgų sriubą. Skanios ir maistingos vakarienės!
Kasdienė vakarienė Visas daržoves pasiruoškite gaminimui: moliūgus nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, paprikas supjaustykite šiaudeliais, svogūną - plunksnelėmis, česnaką ir aitriąją papriką susmulkinkite. Puode, kuriame virsite sriubą, ant aliejaus pirma pakepinkite pjaustytą svogūną, tada suberkite smulkintą česnaką, paprikas ir galiausiai moliūgus. Visos daržovės turi lengvai apkepti. Ant apkeptų daržovių užpilkite sultinį ir virkite apie 10-15 minučių, kol moliūgai pilnai suminkštės. Per tą laiką išvirkite bolivines balandas. Išvirusią sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos. Jei reikia, papildomai gardinkite druska ir pipirais. Išvirusias bolivines balandas sudėkite į sriubą ir taip ją sutirštinkite. Sriubą pilstykite į lėkštes, apibarstykite šviežiomis kalendromis, aitriosiomis paprikomis. Moliūgų ir paprikų sriuba su bolivinėmis balandomis
Sudėtis
Eiga
Komentarai