APP/ Daržovės/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai

Moliūgų ir paprikų sriuba su bolivinėmis balandomis

Lapkričiui atėjus ir vėl grįžtu prie sriubų vakarienių idėjos. Jau pernau prisipažinau, jog šaltuoju metų laiku daržovių sriuba – man pats geriausias patiekalas vakarienei. Aišku, kasdienei vakarienei renkuosi kuo paprastesnius sriubų receptus, kurių nereikia ilgai virti. Tuo pačiu stengiuosi, kad vakarienės sriuboje būtų kuo daugiau daržovių ir augalinių baltymų, bei kuo mažiau riebių ir sunkiai virškinamų produktų.

Šiuo metu, kaip ir daugumoje virtuvių, pas mane karaliauja moliūgai. Kokių tik sriubų su moliūgais nesu virusi! Moliūgai ypatingai dera su kai kuriomis daržovėmis, o paprikos vienos tų, kurios padeda moliūgams atsiskleisti iš pačios geriausios pusės. Be to, moliūgų ir paprikų sezonai puikiai sutampa, o turguje dar ir dabar galima nusipirkti vietinių paprikų. Moliūgai, paprikos ir bolivinės balandos – visi produktai kilę ir Pietų Amerikos, todėl sriuba visomis prasmėmis subalansuota. Labai mėgstu trintas sriubas papildomai sutirštinti virtomis kruopomis arba ankštiniais. Spalvotos bolivinės balandos šiai sriubai labai tinka, tik jas reikia išvirti atskirai ir jau išvirusias suberti į trintą moliūgų sriubą. Skanios ir maistingos vakarienės!

Moliūgų ir paprikų sriuba su bolivinėmis balandomis

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4-6 asmenimns
Gaminimo laikas: 30 min.

Kasdienė vakarienė

Sudėtis

  • 300 g nulupto ir supjaustyto moliūgo
  • 3 didelių paprikų
  • 1 svogūno
  • kelių česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 700 ml daržovių sultinio
  • 1 stiklinės virtų bolivinių balandų
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • Pateikti:
  • šviežių kalendrų
  • pjaustytois aitriosios paprikos
  • aitriųjų paprikų dribsnių

Eiga

1

Visas daržoves pasiruoškite gaminimui: moliūgus nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, paprikas supjaustykite šiaudeliais, svogūną - plunksnelėmis, česnaką ir aitriąją papriką susmulkinkite.

2

Puode, kuriame virsite sriubą, ant aliejaus pirma pakepinkite pjaustytą svogūną, tada suberkite smulkintą česnaką, paprikas ir galiausiai moliūgus. Visos daržovės turi lengvai apkepti. Ant apkeptų daržovių užpilkite sultinį ir virkite apie 10-15 minučių, kol moliūgai pilnai suminkštės.

3

Per tą laiką išvirkite bolivines balandas.

4

Išvirusią sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos. Jei reikia, papildomai gardinkite druska ir pipirais. Išvirusias bolivines balandas sudėkite į sriubą ir taip ją sutirštinkite.

5

Sriubą pilstykite į lėkštes, apibarstykite šviežiomis kalendromis, aitriosiomis paprikomis.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite