APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Visi receptai

Kiaušiniai kumpio krepšeliuose

Šiuos kiaušinius su kumpiu labai paprasta iškepti orkaitėje tradicinėje keksiukų skardoje. Jie atrodo labai gražiai iškepti mėgstamo kumpio riekelėse ir apibarstyti šviežiais svogūnų laiškais, juos paruošti labai greita ir paprasta. Tokie kiaušiniai tinka pusryčiams, kai vienu metu reikia pamaitinti daugiau žmonių. Tradicinėje keksiukų skardelėje galima iškepti dvylika kiaušinių kumpio krepšeliuose, kurie, norint skystų kiaušinių, iškeps per 8 minutes, o vidutiniškai iškepusių, per 10 minučių.

Ankstyvą pavasarį, kai vištos pradeda dėti daugiau kiaušinių, kai visi laukiame Velykų, kai skaisčiai geltoni kiaušinių tryniai tampa panašūs į grįžtančią Saulę, taip norisi minkštai keptų kiaušinių pusryčiams į kurių ištekėjusį trynį galima pasidažyti šviežiai paskrudintą duoną.

Patogiausia tokius kiaušinius kepti silikoninėje keksiukų formoje, nes iš jos kiaušiniai lengviau išsiims, nei iš metalinės.

Kiaušiniai kumpio krepšeliuose

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 6
Gaminimo laikas: 15 min.

Savaitgalio pusryčiams

Sudėtis

  • 12 kiaušinių
  • 12 apvaliai pjaustyto virto kumpio
  • aliejaus skardai sutepti
  • kietojo sūrio apibarstyti
  • ryšelio svogūnų laiškų
  • daigintų ridikėlių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Keksiukų kepimui skirtos skardelės formelės ertmes gerai ištryniau aliejumi į jas guldžiau kumpio griežinėlius.

2

Į kumpio krepšelius mušiau po kiaušinį, reikia stengtis, kad kiaušinis neišbėgtų iš kumpio krepšelių. Ant kiaušinių barsčiau druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

3

Svogūnų laiškus supjausčiau, baltąsias jų dalis apibarsčiau ant paruoštų kepti kiaušinių, o žaliąsias palikau papuošimui.

4

Kiaušinius kišau kepti į 200 laipsnių orkaitę ir kepiau 10 minučių, kol kiaušiniai vidutiniškai iškepė.

5

Keptų kiaušinių viduriukas buvo vis dar minkštas, jei norite skysto trynio, tai kepti reikėtų 8 minutes.

6

Iškepusius kiaušinius atsargiai ištraukiau iš formelių, apibarsčiau tarkuotu kietuoju sūriu, pjaustytais svogūnų laiškais ir daigintais ridikėliais, juos valgėme su ką tik paskrudinta duona.

Gali patikti

2 Comments

  • Atsakyti
    Irma
    2013-03-13 at 9:43 pm

    Kaip tik tai, ko man reikejo! su vyru turim tradicija savaitgalio pusryciams valgyti kazka is kiausiniu. Neturiu silikonines keksiuku formos, bet gal idejus i metaline forma tradicinius popierinius idekliukus ir is metalines lengvai issims?
    Bet kokiu atveju sis receptas suviliojo mane! reiks artimiausiu metu isbandyti

  • Atsakyti
    Rasiukas
    2016-09-21 at 1:01 pm

    Super gražiai atrodo.

  • Komentuokite